IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Şubat 2008, 14:41   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Peşmerge ile K.Irak'ta ilk temas




K. Irak'a kara operasyonu çerçevesinde peşmerge ile ilk karşılaşma Dohuk'ta oldu. Peşmergeler Türk askeri karargahını kuşattı. Barzani operasyon bölgesinde.

Güvenlik kaynaklarına göre operasyona 3 bin civarında asker katılıyor. Türk jetleri Kuzey Irak semalarında uçuşlarına devam ediyor.

Barzani operasyon bölgesine gitmiş
Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) Dış İlişkiler Sorumlusu Sefin Dizayi, IKDP lideri Mesud Barzani'nin sınırdaki operasyon bölgesine gittiğini söyledi.

Dizayi, TSK'nın terör örgütüne yönelik Irak'ın kuzeyinde başlattığı kara harekatıyla ilgili yaptığı açıklamada, "dün Dohuk'un Baverni bölgesinde Türk birlikleri ile peşmergeler arasında çatışma olduğu haberlerinin gerçeği yansıtmadığını" belirterek, “Sadece gerginlik yaşanmış. Ardından sorun çözülmüş” diye konuştu.

"Dün gün boyunca Irak'ın kuzeyindeki bazı bölgelerin Türk birliklerince karadan ve havadan bombalandığını" kaydeden Dizayi, şöyle konuştu:

“Bu sabah da sınırdan sivillerin bulunmadığı bölgelere Türk askerinin giriş yaptığını öğrendik. Ama bu bölgeler çok uzak yerler olduğu için şu ana kadar net bilgi alamadık. Barzani de sınırdaki operasyon bölgesine gitti. Peşmergeye Türk askeri ile çatışma emri kesinlikle verilmemiştir. Kendi vatandaşlarını koruma emri verilmiştir. Biz diyalog çağrımızı yineliyoruz.”

'Peşmerge karakolumuzu kuşattı' iddiası

Türkiye'nin Kuzey Irak'a yönelik kara operasyonu çerçevesinde ilk karşılaşma Dohuk'ta oldu. Ankara'daki Iraklı Kürt kaynaklara göre, Peşmergeler 1997'den bu yana Dohuk'ta bulunan Türk askeri karargahı etrafında mevzilendiler.

Türkiye'nin kara harekatının dün akşam saatlerinde başlamasıyla birlikte, Dohuk'taki Türk askerleri ve zırhlı araçları da karargahtan çıktı. Ancak Türk askerlerinin önüne bölgedeki Peşmergeler çıktı.

KDP kaynakları, Türk askerleri ile Peşmergeler arasında çatışma olmadığını kaydettiler. Aynı kaynaklara göre, karşılarına Peşmergelerin çıktı Türk askerleri, Ankara'dan gelen talimat uyarınca, mevzilerin koruyorlar. Kürtler de, Türklerin Dohuk'ta hareket etmemeleri halinde, Peşmergelere silah kullanmama talimatı verildiğini kaydettiler.


KDP: Peşmergeye 'çatışma' emri kesinlikle verilmedi
Demokrat Parti'den(KDP) peşmergelere "çatışma" emri verildiği haberlerini yalanladı.


IRAK HÜKÜMETİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR
Irak hükümeti, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kuzey Irak'ta başlattığı kara harekatını görüşmek üzere olağanüstü toplantıya çağrıldı.
AA muhabirine bilgi veren Irak Savunma Bakanlığı sözcüsü Tümgeneral Muhammed El Askeri, "şu an için resmi açıklama yapmanın mümkün olmadığını, hükümetin, kara harekatını görüşmek üzere bugün öğleden sonra toplanacağını" belirtti.

İRAN DA DEVREDE: OPERASYONDAN ENDİŞELİYİZ..
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'a 10 bin Mehmetçikle kara operasyonunu, İran da çok yakından izliyor.

Ankara'daki İranlı kaynaklar, operasyonu endişe ile izlediklerini, Türkiye'nin Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı duyacağına inandıklarını söylediler.

Bu arada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a kara operasyonuna başladığı gün, Irak ile İran da sınırda karşılıklı olarak yeni karakolar kurmak üzere anlaştı.

İran kaynaklarına göre, Irak'tan bir Dışişleri heyeti, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedijad da, önümüzdeki hafta Bağdat'a yapacağı tarihi ziyaret öncesinde Tahran'a giderek, sınır
güvenliği konusunda anlaşma imzaladı.

Yeni anlaşma, İran'ın Irak'la olan sınırında her iki tarafın da yeni karakollar kurulmasını öngörüyor. İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad Bağdat'a 2 Mart'ta gidecek.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ile, ilk, kirakta, pesmerge, peşmerge, temas


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PKK ile sıcak temas Heidi Haber Arşivi 0 21 Haziran 2008 14:32