IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Aralık 2012, 14:16   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
FIFA'dan Bursa Atatürk Stadı'na Tam Not




Haziran ayında Türkiye'de gerçekleştirilecek olan U20 Dünya Kupası maçları öncesi Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkililerinden oluşan heyet stat incelemelerine devam ediyor


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Haziran ayında Türkiye'de gerçekleştirilecek olan U20 Dünya Kupası maçları öncesi Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkililerinden oluşan heyet stat incelemelerine devam ediyor. Heyet, maçların oynanacağı statlar arasında bulunan ve yarı final müsabakasına ev sahipliği yapacak Bursa Atatürk Stadyumu'nda incelemelerde bulundu.

2013 yılında Türkiye'de düzenlenecek olan 20 Yaş Altı Dünya Futbol Şampiyonası öncesi FIFA görevlilerinin statlardaki incelemesi devam ediyor. FIFA ve TFF'den gelen heyet, Atatürk Stadyumu'nun çiminden, çizgileri, saha uzunluğuna, koltuklarına, basın odası ve tribününe, soyunma odaları, sağlık odası ile koridorlardan tuvaletlere, takım otobüsünün park edeceği yerlere kadar detaylı bir inceleme yaptı. Bol bol not tutan heyet, Bursa Atatürk Stadyumu'ndan memnun kaldı. FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhia Martin, stadın çiminin çok kaliteli olduğunu söyledi.

"BU ORGANİZASYON BURSA'NIN SINAVI OLACAK"

Türkiye'de düzenlenen U20 Dünya Kupası'na Bursa'nın da ev sahipliği yapacağını belirten Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, "Bursa'da önemli maçlar oynanacak. Yarı final maçlarından bir tanesine ev sahipliği yapacak. FIFA heyeti ve TFF'den gelen ekip Bursa Atatürk Stadyumu'na incelemede bulunacak. Bu organizasyonun Bursa'da yapılmasından memnunuz. Bursa spor şehridir. Bursaspor da bizim gözbebeğimiz. Bursalılar bu organizasyona ilgi gösterecektir. Burada düzenlenen turnuvada eksiklik olmadan Bursa ve Türkiye'yi iyi temsil etmek istiyoruz. Bursa Valiliği olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. Bu organizasyon Bursa'nın sınavı olacak. Bursa bu sınavı en iyi şekilde yerine getirecektir" dedi.

FIFA'nın 2. büyük organizasyona ev sahipliği yapacaklarını ifade eden TFF FIFA Organizasyon Komite Üyesi ve FIFA U20 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komite Koordinatörü Süheyl Önen, "Bu maçlardan bazıları da Bursa'da oynanacak. Direk eleme turları ve yarı final maçları oynanacak. Müsabakalar ile ilgili her departmandan arkadaşlar var. Şartları ve koşulları inceleniyor. Gerekli şeyler arkadaşlarımıza veriliyor. Bursa'da bütün şartlar uygun. Şampiyonlar Ligi standartlarına uygun bir stadyum. Bu stadyumları şampiyonada maçlarında doldurmak istiyoruz" diye konuştu.

Bursa olarak 3 yıldır Avrupa kupalarında mücadele ettiklerinin altını çizen Bursaspor 2. Başkanı Recep Bölükbaşı, "Denetim ve bu tür toplantılara çok şahit olduk. Çimler çok iyi. Bugünkü toplantı veda toplantısı olacak. Kendilerinin burada olmasından memnunuz. Bursa'nın tanıtımı açısından ev sahipliği olmamız çok doğru. Bursa ve Türkiye için iyi olacak. İnşallah daha önceki gelişlerinden çok memnun kalmışlardır, bu dönüşlerinden de memnun kalırlar" dedi.

"ATATÜRK STADYUMU'NUN ÇİMLERİ KALİTELİ"

Önümüzdeki yıl FIFA'nın en büyük 2. organizasyonu olan U-20 Dünya Kupası Türkiye'de yapılacağını vurgulayan FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhia Martin, "Bursa'da ev sahibi şehirlerden bir tanesi. Biz burada olmaktan çok memnuniyet duyuyoruz. Hem FIFA hem Bursa şehri için çok büyük bir deneyim olacak. Stadyumu daha öncede incelemiştik. Çimin kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Burada yapılan bütün çalışmalardan memnunuz. Stadyum büyük oranda hazır. Dünya Kupası biletleri satışa çıktı. TFF ve FIFA'nın resmi internet sitesinden satılıyor. Bu fırsatı Bursa halkının değerlendirmesi gerekir. Tüm ailelerin ve çocukların katılımıyla dolu tribünler önünde futbol oynanmalıdır. Bursa'nın kültürünü ve halkını dünyaya tanıtımı en güzel şekilde yapılmalıdır. O yüzden herkesi bilet almaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından şampiyona maskotu 'Kanki' Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu'na maç bileti ve futbol topu hediye etti. Heyet ve turnuvanın maskotu Kanki gazetecilere poz verdi. FIFA ve TFF heyeti 5 Aralık Çarşamba Trabzon Hüseyin Avni Aker ve Yeni Rize Şehir Stadyumları, 6 Aralık Perşembe günü ise Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu'nda incelemelerde bulunacak. - BURSA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
atatürk, bursa, fifadan, stadına, tam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık