IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2012, 13:54   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mısır'da muhalefetten protesto çağrısı




Mısır'da muhalefet, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin tartışmalı anayasa taslağı için referanduma gidilmesi kararına tepki göstererek, protesto gösterileri çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Mursi, ülkede büyük protestolara yol açan başkanlık kararnamesini iptal etti, ancak anayasa taslağı için planlandığı gibi referanduma gidileceğini açıkladı.

22 Kasım'da yayımlanan kararname, Mursi'nin yetkilerini önemli oranda artırıyor ve kararlarına yargı denetimi yolunu kapıyordu.

'Diktatörlük' suçlamalarına hedef olan Mursi, selefi Hüsnü Mübarek'i deviren devrimi korumak ve reform yapabilmek bu yetkilere ihtiyacı olduğunu söylüyordu.

KARŞI GÖSTERİ DE DÜZENLENECEK
Muhalefet liderleri anayasa taslağı ve referandum kararına karşı Salı günü protesto gösterileri yapılması çağrısında bulundu. İslamcı gruplar ise karşı protesto gösterileri düzenleyeceklerini açıkladı.

Pazar günü yapılan görüşmelerin ardından açıklama yapan Ulusal Kurtuluş Cephesi anayasa taslağının "Mısır halkını temsil etmediğini" ve bu nedenle taslağı kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Ulusal Kurtuluş Cephesi sözcüsü Sameh Aşur, basın açıklamasında "Daha fazla bölünmeye ve isyana yol açacak bu referandumu reddediyoruz" dedi.

Muhalefet, anayasa taslağını hazırlayan kurumda Mursi yanlısı İslamcı grupların baskın olduğunu söylüyor.

Müslüman Kardeşler grubunun da dahil olduğu İslamcı Güçler Birliği, muhalefetin tepkisine karşılık, referanduma ve cumhurbaşkanına destek için karşı protesto gösterileri düzenleyeceklerini açıkladı.

Kahire'de bulunan BBC muhabiri Jon Leyne durumun oldukça gergin olduğunu belirtiyor.

Leyne, Cumhurbaşkanı Mursi'nin orduya referandum öncesinde güvenliği sağlamak ve devlet kurumlarını korumak için talimat verdiğini ve bununda yeniden askeri rejime dönüş endişesi yarattığını söylüyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çağrısı, muhalefetten, mısırda, protesto


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mısır burcunuzu biliyor musunuz, Mısır Burçlarına Göre Karakter Özellikleriniz Ay Burçlar, Fallar ve Kehanetler 13 20 Aralık 2014 18:25