IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2012, 14:37   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kar altındaki Suriyeliler için 'bir ekmek'




Kar altındaki Suriyeliler için 'bir ekmek'
Suriyeliler için büyük yardım... İlk kez 200 Sivil Toplum Kuruluşu Suriye için bir araya geldi. Ülkelerini, yaşanan iç savaştan dolayı terk etmek zorunda kalan Suriyeler için küçük istekler ışığında dev yardım kampanyasının startı verildi.

İç savaştan dolayı evlerinden göç eden Suriyeliler, soğukların bastırması sonucu donma tehlikesiyle karşı karşıya. Yaklaşık 200 Sivil Toplum Kuruluşu, sığınmacıların yanısıra Suriye içindeki evsizleri de kapsayan bir yardım kampanyasının startını verdi.
Çok sayıda vakıf, dernek ve sendika, Suriyelilere 'bir battaniye' ile 'bir ekmek' göndermek için hayırseverleri yardıma çağırdı ve göçe mecbur kalan Suriyeliler'e 'bir ekmek', 'bir battaniye' göndermek için seferber oldu. Türkiye'deki çok sayıda vakıf, dernek, sendika, kışın gelmesiyle ağırlaşan hava koşullarında hayatta kalma mücadelesi veren Suriye halkına el uzatmak için harekete geçti. "Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye" sloganıyla bir araya gelen STK'lar, Türkiye ve dünya çapında yardım toplayacak.
KIŞ GELDİ...
Kışın gelmesi ve Suriye'de savaşın ortasında yaşanan insanlık dramının daha da kötüleşmesiyle Türkiye'deki STK'lar kampanya için harekete geçti. Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde yayın yapan, Bread and blanket for Syria ve Bread and blanket for Syria adreslerinden ulaşılan internet sitesi altında biraraya gelen STK'lar, ortak afiş ve televizyon filmleriyle yardım çağrısını bütün dünyaya duyuruyor. Kampanyanın internet sitesinde yer alan açıklamada Suriye'de yaşanan insanlık dramının kış mevsiminin gelmesiyle daha da kötüleştiği vurgulanıyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

SURİYE SÜSLÜ KONU ETRAFINDA TARTIŞILIRKEN...
Sitede yer alan yazıda bir yandan mesaj verilirken bir yandan da Suriyelilerin ihtiyaç duyduğu ekmek ve battaniye hatırlatıldı.
'Suriye tartışılırken, Suriyeliler unutulmasın' sözüyle birlikte şu sözler aktarıldı: "Kimin haklı kimin haksız olduğu tartışılırken, kimin tarafını tutmak gerektiği sorgulanırken kış geldi. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Arap Ligi ve daha nice kuruluşlar boş yere tartışırken kış geldi, ekmek tükendi, un bitti. Televizyonlarda Suriye sorunu siyasi, jeopolitik, dini, mezhebi ve daha bir çok süslü konu etrafında tartışılırken, kış geldi yağmur yağdı. Islanıyorlar, soğuk var yakacak bitti, battaniye yok. Hayatın acı gerçeği tüm tartışmaların ötesinde karışımızda duruyor. Suriyeli bu yaşlı mülteci kadın yiyecek bir ekmek ve ısınacak bir battaniye bekliyor."

YARDIM YOKSA 'DUA' EDİN
Sitede, Suriyeliler'e yardımda bulunmak isteyenlerin kampanyaya destek veren kuruluşlar aracılığıyla nakdi veya ayni bağışta bulunabilecekleri kaydedildi. Kampanyaya katılmanın yollarından birinin de 'iletişim desteği' olduğu belirtilen sitede, "Bu kampanyanın duyurulması ve yardımların toplanması için gönüllü olun. Bir yardım kuruluşuyla irtibata geçin, sahada aktif çalışın. Sahada çalışma imkanınız yoksa yardımlar için çağrıda bulunun. Hiçbir şey yapamıyorsanız, bu insanlık dramının sona ermesi için dua edin" çağrısında bulunuldu. Yardımların Lübnan, Kuzey Irak ve Ürdün sınırındaki mülteci kamplarına ile Suriye içinde dağınık yerlerde hayatta kalma mücadelesi veren sivil halka ulaştırılacağı vurgulandı. Türkiye'deki kamplarda yaşayan Suriyelilere AFAD, Türk Kızılayı'nca yardım edildiği belirtilen yazıda, en zor durumda olanların Suriye içinde bulunan ve Suriye hükümetinin yardım ulaştırılmasına izin vermediği sivil halk olduğu vurgulandı.
TÜM STK'LAR YARDIM İÇİN SEFERBER
Hak-İş, Memur-Sen, MÜSİAD, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), İHH, Deniz Feneri, Cansuyu, Kimse Yok Mu, Yardımeli, Ensar Vakfı, Verenel, Sadakataşı, İlim Yayma, İhlas, İSAV, ÖNDER, AKABE ve Hayrat Vakfı gibi kuruluşların da aralarında bulunduğu 200'e yakın dernek ve vakıf, 24 Aralık Pazartesi günü düzenlenecek ortak basın toplantısıyla kampanyaya start verecek. Yardım kampanyasına katılmak isteyen vatandaşlar, bu kuruluşlardan herhangi birinin internet sitesine girerek bağışta bulunabilir.
TOPLANAN YARDIMLAR NE OLACAK?
Kampanyanın resmi sitesinden yapılan açıklamada yardımların özellikle en çok ihtiyaç duyulan bölgeye ulaştırılacağı ifade edildi.
Öncelikli hedefin sivil halk olduğu yardımda şu sözlere yer verildi: "Kampanyada toplanacak yardımlar en hızlı şekilde Lübnan, Ürdün sınırındaki mülteci kamplarına ve Suriye içinde dağınık yerlerde yaşamaya çalışan sivil halka ulaştırılmaya çalışılacaktır. Türkiye sınırları içindeki kamplarda yaşayanların ihtiyaçları, Türk Kızılayı ve hükümeti tarafından karşılanmaktadır. Bu nedenle en zor şartlarda olanlar, Suriye içinde bulunan Suriye hükümetinin yardım götürülmesine izin vermediği sivil halktır. Kış şartlarına uygun olmayan barınma ortamlarında yaşamlarını sürdürmeye çalışan bu insanların en temel ihtiyacı olan ekmeği bulmak çok zorlaşmış durumda. Günde ancak bir öğün yemek verilebilmektedir. Yardımların öncelikli hedefi bu sivil halktır."


Kaynak: Haber7

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
altındaki, bir, ekmek, için, kar, suriyeliler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suriyeliler'e hangi 7 il yasaklanacak? Ezgi Haber Arşivi 0 28 Ağustos 2012 11:43
Suriyeliler'den 20 Bini Ülkesine Döndü Thetis Haber Arşivi 0 18 Mayıs 2012 15:33
Türkler ekmek yediği için zayıf PassioN Sağlık Köşesi 0 03 Nisan 2012 21:09
Suriyeliler Türkiye'ye sığındı yoSun Haber Arşivi 0 08 Haziran 2011 11:22
Suriyeliler kalaşnikoflarla ev taradı PopSy Haber Arşivi 0 19 Temmuz 2008 23:21