IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2012, 14:39   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbakan'a mektup yazdı, AK Parti jet hızıyla ihraç etti




Başbakan'a mektup yazdı, AK Parti jet hızıyla ihraç etti
Malatya Ak Parti Gençlik Kolları MYK üyesi Melik Birgin'in kendisine attığı hakaret ve ayrımcılık dolu tweeti üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazan CHP'li Şafak Pavey'e AK Parti jet hızıyla cevap verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Malatya AKP Gençlik Kolları MYK üyesi Melik Birgin'in kendisine yönelik nefret ve ayrımcılık yüklü tweet'i üzerine Başbakan'a açık bir mektup kaleme aldı. Milliyet Gazetesi'nden Mehveş Evin, Pavey'in yazdığı mektubu köşesinde yayımladı.
Pavey mektubunda engellinin yaşadığı zorluklardan yakındıktan sonra söz konusu tweet ile ilgili şunları ifade ediyordu: "Utanç veren tweet...En utanç vereni ile, engellilere karşı yazısız bir yasa kadar köklü yerleşmiş olan önyargı ve nefretin resmi olanıyla bir tweet üstünden karşılaştım; Malatya AKP Gençlik Kolları MYK üyesi Melik Birgin bana şu tweeti gönderdi: "Allah bir bacağını almış, hala küfürden uyanmazsın, nedir bu inatçılık!"

Hayatımda hiç görmediğim birinin, küfür uykusuna devam ettiğimi söyleyebilecek cüreti bulabilmesi, muhtemelen bunu söylemiş olmasından kazandığı sosyal itibardır. Kendisine ancak bu sosyal destek; hayali ilahi günahları bedensel cezayla tehdit edebilmenin kibrini verebilir.Bu arada şükür ki, bu düşkün itibarı paylaşmıyoruz.

Midemi bulandıran, sözlerden tüten ağır nefret kokusu değil. Beni ürküten nefretle yaşayanların, kendi yaptıklarının doğru olduklarına inanmaları... Onaylamasam da bunu bile anlayabilirim. Bizim gibi, çatışmaları ideolojilerden yürüyen toplumlarda yerleşik nefret algısının birbirini kabule dönüşmesi uzun çağlar alabilir.
Ancak burada sorun; tweeti gönderen ayrımcı fanatiğin partiniz yöneticilerinden biri olması. Ve nefretini yüz binlerce kişi okumasına rağmen resmi görevine devam edebiliyor olması..."
Pavey mektubunun devamında Birgin için görevden alınma talebinde bulundu. Pavey'in söz konusu talep ile ilgili ifadeleri "İslam'a karşı nefret suçu için BM'ye başvuracağınızı açıklamalarınızdan öğrendim. Ancak partinizin yerel bir üyesinin küstah tweetine karşı bir uygulama yapmazsanız, insanlığa karşı işlenmiş suçlardaki en güçsüz ve en sessiz çoğunluğa karşı ahlaki borcunuzu yerine getirmeyip,sadece sempati bağlarınız olan nefret suçu mağdurlarına karşı hassasiyet gösterdiğinizi düşüneceğim. Sizden ricam şahsımda kimlik olarak temsil edilen ülkemin bütün engellileri adına AKP Malatya Gençlik Kolları MYK üyesi ayrımcı fanatiği görevinden, tam da bu nedenle almanız... Belki bunu yaparsanız nefret suçlarına karşı tavizsiz bir samimiyet başlangıcını seçmeninize gösterebilir ve bundan sonra partinizde bu tür yaklaşımlarda bulunanlara karşı insanlığın ortak değerleri konusundaki yaklaşımınızı sunmuş olursunuz" şeklinde oldu...

JET HIZIYLA İHRAÇ EDİLDİ!

Şafak'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'a bir mektup yazarak, AK Partili'nin görevden alınmasını istemesi ve olayın başta sosyal medya olmak üzere kamuoyunda büyük tepki çekmesi üzerine AK Partili yöneticiler harekete geçti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Birgin'in ihraç edileceğini açıklayıp Pavey'den özür dilerken, bu açıklama üzerine söz konusu twit'in sahibi Melik Birgin AK Parti Üyeliğinden jet hızıyla ihraç edildi.


Konuyla ilgili soruları yanıtlayan il başkanı Bülent Tüfenkçi, basında iddia edildiği gibi Melik Bİrgin'in GençlikKollarında MYK üyesiolmadığını ve yönetimde de bir görevinin bulunmadığını söyledi.
Birgin'insadece partiüyesi olduğunu ifade eden Tüfenkçi, Pavey'e atılan twetin son derece çirkin olduğunu ve bunu asla kabul edemeyeceklerini belirtti.Gönderilen sonmesajın kendilerini son derece üzdüğünü belirten Tüfenkçi, konuyu öğrenir öğrenmez yönetimin toplandığını ve Melik Birgin'i partiden ihraç ettiklerini söyledi. Birgin'in de aynı zamanda istifadilekçesi sunduğunu kaydeden Tüfenkçi, "Benim bildiğim kadarıyla sayın Pavey'in bir başörtüsü ile ilgili bir twetinin ardından böyle bir yazışma olmuş. Bizdegerçekten çok üzüldük. Ak Partiüyesi olmasından dolayı daha da üzüntü duyuyoruz zaten" dedi.
PAVEY'DEN ÖZÜR DİLEYECEK
İl Başkanı Tüfenkçi ayrıca Melik Birgin'in Şafak Pavey'e ulaşıp özür dileyeceğini belirterek, "Oda pişmanlık duyuyormuş gençlik kollarından aldığım bilgiye göre" dedi.
Malatya Ak PartiGençlikKolları Başkanı Miraç Göçmez'de haberi öğrenir öğrenmez 19 yaşındaki Melik Birgin'e ulaştıklarını ve konuyu görüştüklerini belirtti. Birgin'in kendilerine Pavey'e attığı twetten dolayı çok üzgün olduğunu ilettiğini kaydeden Göçmez, bir anlık kızgınlık sonucu böyle bir tweti attığını belirten Birgin'in enkısa zamandaŞafak Hanıma ulaşıp özür dileyeceğini ifade ettiğini söyledi. Göçmez, atılanmesajınteşkilatlarını son derece üzdüğünü belirterek böyle bir olayın olmasından dolayı son derece üzgün olduklarını belirterek, "Bundan sonraki süreçte böyle olayların bir daha tekrar edilmemesi için gerekli önlemleri alacağız" dedi.
Öte yandan Melik Birgin'e ait sosyal paylaşım sitelerindekihesaplarolayın gündeme gelmesiyle kapandı.Akşamsaatlerinde Birgin'e aittweettersayfasına girildiğinde ismin altında Ak Parti MalatyaGençlikKolları MYKüyesiibaresinin yazıldığı görülürken ülke gündemine bir anda düşmesiyle her iki hesaba da artık ulaşım sağlanmıyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ihrac


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan'a 75 metrelik mektup yazdı PassioN Haber Arşivi 0 11 Mart 2012 17:01
• Placido domingo, Başbakan Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazdı!. Sametold Kültür ve Sanat 0 08 Ocak 2011 17:06
Başbakan'a mektup yazdı, işinden oldu Süslü Haber Arşivi 0 11 Mayıs 2008 22:24