IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2012, 14:48   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
‘Zengine fazla vergi’iş dünyasını böldü




ABD’nin bütçe açığı ve yüksek kamu borcundan kaynaklanan mali uçurumunu kapatmak amacıyla bir süredir üzerinde çalıştığı ‘zengine ek vergi’ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye için de gündeme getirmesi iş dünyasını ikiye böldü.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) dünkü seçimli genel kuruluna katılan iş dünyası temsilcilerinin toplantı öncesi ve sonrasında tartıştığı zenginden daha fazla vergi alınması konusunda Başbakan Erdoğan’a hak veren kadar, yeterince vergi verdiğini ifade edip haksız bulanlar da oldu. İşte iş dünyasının ‘Az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alacağız. Onun için bazı düzenlemelere gidiyoruz. Çok kazanan çok verecek’ şeklindeki sözlerine ilişkin değerlendirmeleri:

HER ŞEY İYİYSE EK VERGİ NEDEN

Tuncay Özilhan (Anadolu Grubu Başkanı): Zenginden daha fazla vergi alınmasının planlanması biraz çelişkili bir durummuş gibi geliyor. Madem Türkiye’de her şey bu kadar iyi o zaman neden ek vergiye ihtiyaç duyuluyor. Ekonomi zorda olduğu zamanlar böyle adımlar atılıyor. İhtiyaç olursa seve seve herkes üzerine düşeni yapmaya hazır. Zeynel Abidin Erdem (Erdem Holding Başkanı): Başbakan’a bu konuda katılıyorum. Daha adil bir bir durum olur diye düşünüyorum. Son derece varlıklı olduğu halde vergisini tam ödemeyenler var. Bu konudaki yeni düzenlemelerin vergi toplanmasındaki adaletsizliği ortadan kaldıracağını düşünüyorum.

REKABET GÜCÜMÜZÜ AZALTMASIN

Zeynep Bodur (Kale Grubu Başkanı): Biz sanayiciler olarak zaten paylaştıkça çoğaldığına inanıyoruz. Vergiyi gelirimizin zekatı, devlete olan borcumuz olarak görüyoruz. Özellikle üreticiye yönelik rekabet gücünü azaltacak yeni vergi düzenlemelerinin sakıncalı olacağını öngörüyoruz. Şu anda kamuoyunda ‘zengine ek vergi’ olarak anılan bu konunun detayları belli değil, nasıl bir düzenleme olduğunu bilmeden konuşmak erken. Hakkı Matraş (Matraş Deri Başkanı): Ekonomik durumu iyi olandan daha fazla vergi alınması gayet doğal. Zaten şu anda da böyle. Geliri daha fazla olan, daha çok vergi ödüyor. Benim bu tartışmada özellikle dikkat çekmek istediğim bir konu var, ülke kalkınmasında büyük payı olan sanayicinin üreticinin korunması. Tüm bu düzenlemeler yapılırken üretimin sanayinin baştacı edilmesi lazım.

YAĞMURLU GÜNLERİ DÜŞÜNMEK

Halim Mete (TOBB Başkan Vekili): Başbakan’a bu konuda katılıyorum. Bir şeyi unutmamak lazım, bugünler hep böyle gitmez. Bazen hava güneşliyken de, yağmurlu günleri düşünerek hareket etmek gerekebilir. Ben bu duruu bu şekilde özetliyorum. Feyhan Kalpakoğlu (Yaşar Holding Yönetim Kurulu Üyesi): Mevcut durumda sanayicinin, üreticinin vergi konusunda üzerine düşen sorumluluğu yeterince yerine getirdiğini düşünüyorum. Şu anda tartışılan zengine daha fazla vergi konusunun detayları belli değil. Yüksek gelirli hali hazırda zaten daha fazla vergi veriyor. Yapılacak düzenlemelerin kayıtdışını azaltıcı önlemleri içermesi çok önemli. Vergi gelirlerinin artırılmasında bence asıl mesele bu.

Yeni pazarlarla ihracatı artırdık

EKONOMİ Bakanı Zafer Çağlayan, hem mal hem de hizmet ihracatında muhalefet yapanların adeta yüzünü kızartacak kadar önemli başarılara imza attıklarını ileri sürdü. Çağlayan, “Türkiye 12 aylık dönemde 151.5 milyar dolarlık mal ihracatını, 39 milyar dolara yakın hizmet ihracatını gerçekleştirmiştir” dedi. Türkiye’nin artık ihracat ile büyüyen bir ülke haline geldiğinin altını çizen Çağlayan, şöyle devam etti: “Eğer son 3 yılda pazar çeşitlendirmesi yapmış olmasaydık, dünyanın her yerine gitmeseydik, bugün ihracatımızı 29 milyar dolar daha az olduğunu açıklamak zorunda kalacaktık.”

Bir yılda 749 etkinlik

DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı da seçimli genel kurulda yaptığı konuşmasında, DEİK’in Türkiye’nin yaptığı ihracat atağına değinerek, “Son bir yılda DEİK olarak her yerde ihracatçının yanında olmaya özen gösterdik. Son bir yılda 107’si yurtdışında olmak üzere toplam 749 etkinlik gerçekleştirdik” dedi. Açılış konuşmalarının ardından yapılan seçimde DEİK’in yönetim kurulu üyeleri belirlendi. 26 kişilik DEİK Yönetim Kurulu’na Tuncay Özilhan, Remzi Gür, Murat Yalçıntaş, Şemsi Bayraktar, Nail Olpak, Mithat Yenigün ve Aykut Eken girdi. İbrahim Çağlar, Hüseyin Özdilek, Ömer Cihad Vardan, Kurhan Kurdoğul, Hasan Ali Kilci, Selim Egeli ve Şaban Baş da yönetimden ayrıldı.

İhracatın artırılması için 10 öncelikli adım

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) Olağan Genel Kurulu dün gerçekleşti. Bu yıl 25’inci yılınıı kutlayan DEİK’in ve TOBB’un Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu genel kurulun açılışındaki konuşmasında, Hisarcıklıoğlu, DEİK’in bütçesini 4 kat, üye sayısını 6 kat, etkinlik sayısını 9 kat artırdıklarını anlatarak, şöyle konuştu:
· 50 bin olan ihracatçı sayısının, 2023 yılına kadar 70 bine çıkarılmasına katkı sağlayacağız. KOBİ İhracat Okulu projesini hayata geçiriyoruz.
· Türkiye genelinde bugüne kadar hiç ihracat yapmamış 5 bin KOBİ’ye ihracat yapmalarına yönelik eğitimler vereceğiz.
· 5 kritik sektörde, makine, tekstil, tarım, elektrik – elektronik, inşaat malzemeleri alanlarında, Ekonomi Bakanlığı ile birlikte, uluslararası rekabetçiliği geliştirme projeleri hazırlayacağız.
· Türkiye’nin tarım ve gıda ihracatının artırılması, Latin Amerika, Afrika, Hindistan ve Çin başta olmak üzere hedef ve öncelikli ülkelere yönelik analitik projeler hazırlanması, yenilikçi kümelenmeleriyle yüksek katma değerli ihracatın artırılması ve ‘geleceğin ihracat sektörlerinin’ belirlenmesi gibi kritik öneme sahip konularda stratejiler belirleyeceğiz.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
böldü, dünyasını, fazla, vergi’iş, ‘zengine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zengine ek vergi Ezgi Haber Arşivi 0 29 Eylül 2012 09:22
Obama zenginlerden daha fazla vergi alacak PassioN Haber Arşivi 0 11 Nisan 2012 20:17
Fakire 1, zengine 1,5 TL! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 1 24 Kasım 2011 19:39