IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2012, 14:49   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yılbaşı tatiline 25 milyon TL




Yeni yıla eğlenerek girmek isteyenler hem şehirlerindeki organizasyonlara akın ediyor hem de yurtiçi ve yurtdışı tatil turlarına katılmak için hazırlık yapıyor. Tatile çıkacakların harcayacağı toplam para ise 25 milyon TL civarında olacak.

YENİ yıla gireceğimiz 31 Aralık gecesi için tatil veya eğlence planlar yapılmaya başlandı. Kimileri yeni yıla bulunduğu şehirdeki organizasyonlara katılarak girmeyi tercih ederken, bazıları da yurtiçi ve yurtdışında farklı bir deneyimle yılbaşını geçirmeye hazırlanıyor. Sanatçılı etkinliklerin fiyatları 100 TL ile 500 TL arasında değişirken, yurtdışı tatilleri ise 3 gece 4 gün için 800 TL’den başlıyor. Yılbaşı gecesinin kutlanacağı en pahalı kentlerden bir tanesi de İstanbul olacak. İstanbul’da bir otelde gerçekleşecek olan Murat Boz konserini locadan izlemek 400 TL, başka bir mekanda çıkacak olan Yalın’ı izlemek kişi başı 500 TL ödeniyor. İstanbul’da eğlencenin bedeli bu rakamlarda olurken, 3 günlük Roma tatili 945 TL, Barselona turu ise 947 TL’den başlıyor. Yeni yıla başka bir şehir veya ülkede girmek isteyenlerin oluşturacağı ekonomi ise yaklaşık 25 milyon TL’yi bulacak.

İSTANBUL’UN PAHALI EĞLENCESİ

Yılbaşı gecesi İstanbul’daki bir çok otel ve mekanda, ünlü şarkıcılar performans sergileyecek. 2013 yılına bu şarkıcılarla birlikte girmek isteyenler için de bir çok fiyat alternatifi bulunuyor. Son dönemin en çok konuşulan isimlerinden Murat Boz, 2013 yılına girerken Hilton Otel’de sahne alacak. Murat Boz’u izlemenin bedeli kişi başı 99 TL’den başlarken, VIP biletlerin fiyatı ise 139 TL’ye çıkıyor. Yılbaşı gecesini İstanbul Boğazı’nın ortasındaki Su Ada’da Yalın’ı dinleyerek girmek isteyenler içinse fiyat minimum 113 TL’den başlıyor. Aynı mekandaki locaların fiyatları ise dudak uçuklatıyor. En öndeki bir locadan konseri izlemenin bedeli 500 TL. Lütfi Kırdar’da sahne alacak olan Sıla konserinde ise locada yeni yılma girmenin bedeli kişi başı 500 TL’ye çıkıyor.

10 BİN KİŞİ YURTDIŞINA

Yılbaşı gecesinin pazartesi gecesine denk gelmesi tatilcileri sevindirdi. Yeni yılın ilk günü olan salı gününün de tatile dahil olması, tatilciler için 4 günlük seyahat fırsatı tanıyor. Yaklaşık 10 bin kişi, yılbaşı tatilini yurtdışında geçirecek. Yurtiçi seyahatleri tercih edenlerin sayısı ise 60 bine kadar çıkacak. Yurtdışında bu yıl en çok satın alınan destinasyonlar Dubrovnik, Prag, Paris, Moskova, Yunanistan ve Kıbrıs tercih ediliyor. Tatilini yurtiçinde geçirecek olanlar ise, Uludağ, Kartalkaya, Palandöken’in yanı sıra, kaplıcaların yoğun şekilde bulunduğu Afyonkarahisar’ı tercih ediyor. Ayrıca İstanbul, İzmir ve Antalya turlarına olan ilgi de yoğun şekilde devam ediyor. Türkiye Seyahat Acentalar Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, yılbaşı tatilinin salıya gelmesinin turizm sektörünü de sevindirdiğini belirterek, “Bu şekilde 4 günlük turların satışı neredeyse yarı yarıya arttı. Yeni yıla nasıl girilirse öyle gidermiş. ” dedi.

Konaklamalı paketler

BAZI oteller ise, sanatçı+konaklama paketlerle farklı alternatifler sunuyor. Hilton’daki Murat Boz konserinden sonra otelde konaklamak isteyenler için 2 kişilik paketler sunan otel, karşılığında 1000 TL ücret alıyor. Murat Boz’u 8 kişilik localardan izlemek isteyenler ise toplamda 3.150 TL ödeyecek.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
25, milyon, tatiline, tl, yılbaşı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yılbaşı Kurabiyeleri Yılbaşı Kurabiye yapılışı Zen Hamur İşleri 0 17 Aralık 2012 14:48
1.9 milyon emekliye yılbaşı piyangosu Violent Haber Arşivi 0 22 Kasım 2012 10:44
Yaz Tatiline Gelen Aile Kaza Yaptı: 1 ölü, 3 Yaralı PopSy Haber Arşivi 0 20 Temmuz 2008 00:47