IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Şubat 2008, 11:19   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bordo bereliler lider kadronun ensesinde




TSK'nın gözbebeği Bordo Bereliler örgütün lider kadrosunun peşinde...

Sınır ötesi harekâtın 3'üncü gününde de Mehmetçiğin Kuzey Irak'taki yürüyüşü devam etti, terör yuvaları da birer birer imha ediliyor. Komandolarla teröristler arasında sık sık sıcak temas sağlanırken, TSK'nın gözbebeği Bordo Berelilerin de, örgütün lider kadrosunun peşinde olduğu belirtiliyor. Bin kadar Bordo Bereli'nin hedeflerinin başında örgütün sözde ana karargâh komutanı "Cemal" kod adlı Murat Karayılan geliyor.

ÇATIŞMAK İSTEMİYORLAR
Harekat bölgesinde elde edilen hassas kaynak istihbaratından, çaresizlik içindeki örgüt mensuplarının birbirini ajanlıkla suçladıkları, bir kısmının Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı koymak istemediği; bazı gruplar arasında çıkan iç çatışmalarda ise ölen ve yaralananlar olduğu öğrenilmiştir. Harekat bölgesindeki mukavemetleri büyük oranda kırılan teröristler, çatışmalarda ölen arkadaşlarının cesetlerini tuzaklamak ve ilerleme yollarına el yapımı patlayıcı ve mayın döşemek suretiyle zaman kazanmaya ve yer yer panik halinde güneye doğru kaçmaya çalışmaktadırlar.'

CEMİL BAYIK DA LİSTEDE

Hedefteki bir diğer isim ise "Cuma" kod adlı Cemil Bayık. PKK'nın 2 numaralı ismi konumundaki Bayık'ın da Kandil'de olduğu ve Murat Karayılan'la rakip olduğu bildiriliyor. Örgütün bir diğer söz sahibi ismi ise Rıza Altun... Avusturya'da gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılıp ülkeyi terk etmesine göz yumulan Altun, sözde başkanlık konseyi üyelerinden. O da Murat Karayılan gibi silahlı mücadelenin ön planda tutulmasını savunuyor ve halen Kandil'de olduğu belirtiliyor. Hedefteki bir diğer isim ise PKK'nın kurucularından olduğu belirtilen dış ilişkiler sorumlusu "Hüseyin Ali" kod adlı Mustafa Karasu. Apo'ya göre iyi bir "provokatör" olan "Abbas" kod adlı Duran Kalkan, "Fuat" kod adlı istihbarat birim sorumlusu Ali Haydar Kaytan, Suriye uyruklu terörist Fehman Hüseyin'i yakalamak için de, Bordo Bereliler aralıksız operasyon düzenliyor.

MEHMETÇİK KANDİL'E YÜRÜYOR
Bu arada Kuzey Irak'ta terörist unsurlarlar çatışmalar da aralıksız devam ediyor. Terör örgütünün bir kampının bulunduğu Metina ve Şemkil bölgesinde, önceki gece komandolarla PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışma dün de devam etti. Bamerni ve Kadışeyh hattından iki kol biçiminde ilerleyen Mehmetçiğe, Kobra helikopterler, tank ve obüs topları ateş desteği sağlıyor. Dün sarp bir araziye sahip Haftanin kampına yaklaşık 5 bin askerle yürüyen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Diyarbakır'dan kalkan jetler de havadan destek veriyor. Dün sabah saat 07.00'den itibaren saat 15.30'a kadar aralıklarla dört kez Diyarbakır'daki 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden çok sayıda F-16 ve F-4 savaş uçağı kalkış yaparak Haftanin kampını vurdu. Kamp ve çevresinde 500 PKK'lının bulunduğu belirtiliyor. Bu arada kısa menzilli top taşıyan 5 bin kadar komandonun da Kandil'e doğru ilerlediği kaydediliyor. Reuters Haber Ajansı da, 25 tankın daha bölgeye gönderildiğini ileri sürdü.

KANDİLE PARAŞÜTÇÜ İNDİ
MERKEZİ Kuzey Irak'ın Erbil kentinde bulunan Kürdistan TV'nin internet sitesinde yer alan iddiaya göre, dün paraşütle Kandil'e havadan indirme yapıldı. Duhok kentine bağlı Kandil dağının etekleri olarak bildirilen Rekan ve Nirve dağlık kesimine dün sabah paraşütle indirilen askerlerin Özel Kuvvetler'e bağlı birliklerden olduğu öne sürüldü.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ensesinde, kadronun, lider, bereliler, bordo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bordo Bereliler K.Irak'ta ! LeyLa Haber Arşivi 0 05 Kasım 2011 10:23
Gururumuz ''Bordo Bereliler'' blackkurt38 Haber Arşivi 1 23 Şubat 2008 19:25
Bordo Bereliler Heidi Haber Arşivi 12 31 Ocak 2008 13:15