IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Aralık 2012, 16:39   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kişanak gözyaşlarini tutamadi




Şırnak'ın Gülyazı köyünde düzenlenen anma etkinliğinde ölenlerin yakınlarının yanı sıra BDP'li vekiller de tam kadro yer aldı. Yapılan konuşmaların ardından yakılan Kürtçe ağıtlar sırasında BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak gözyaşlarına boğuldu.
ARINÇ: Uludere'DEKİ AYIBIMIZ
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Uludere olayıyla ilgili olarak, "Ne yapalım ki 30 yıldan beri Türkiye buna benzer çok acılar yaşadı, bu son olsun diye ümit ediyorum" dedi.
Arınç sözlerine şöyle devam etti:
"Ayıbımız da şu oldu; o parçalanmış insanların cesetlerini o insanların anneleri, babaları katıra yükleyerek köye getirdiler. Keşke orada devletimiz olabilseydi. Bütün imkanlarla o cesetleri biz alabilseydik ve ondan sonra hastaneye biz götürebilseydik. Ayakları katırın sırtından dışarıya taşmış insanların cesetlerini görmek bizi fevkalade üzdü. Sayın Başbakanımızı da üzdü. Ne yapalım ki 30 yıldan beri Türkiye buna benzer çok acılar yaşadı, bu son olsun diye ümit ediyorum.
Eşini gönderdi, kendisi gidemedi, bakanlarımız gitti. Ben de giderim. Yarın zaten büyük bir toplantı olacak. Yani o insanlarla üzüntü noktasında paylaşma içindeyiz ama çok senaryolar olabilir.
Bunları ben dillendirdiğim zaman en az 5 tanesini, bu yeni tartışmalara yol açar. Çok acı bir olayın bu şartlar içinde ben inşallah bir daha yaşanmamasını diliyorum."
"Uludere TÜRKİYE'NİN AYIBIDIR"
Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen neden hala Uludere olayının aydınlatılamadığına ilişkin soru üzerine de Numan Kurtulmuş, Uludere olayının Türkiye'de herkesin yüreğini dağlayan bir hadise, büyük bir dram ve insanlık ayıbı olduğunu söyledi.
Bugüne kadar bu olayın tamamıyla aydınlatılmış olması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, olaya ilişkin soruşturmanın birçok yönden devam ettiğini aktardı.
PKK'nın da bu olay üzerinden propaganda yaptığının altını çizen Kurtulmuş, bu olayın bir an önce aydınlatılmasının önemine işaret etti.
HAKKARİ'DE KEPENKLER KAPALI
Hakkari'de Uludere Olayı'nın birinci yıl dönümü nedeniyle esnaf kepek kapatırken, birçok öğrenci ise okula gitmedi.
Hakkarili esnaf sabah saatlerinde kepenk açmazken, polis ise kentte geniş güvenlik önlemi aldı. Kentte sessizlik hüküm sürerken, bazı öğrencilerin de okula gitmediği öğrenildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gözyaşlarini, kişanak, tutamadi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık