IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ocak 2013, 14:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hafta sonu kar geliyor




Yılın ilk soğuk hava dalgası yarından itibaren etkili olacak. İç Anadolu, Marmara ve Karadeniz'de cumartesi ve pazar günü kar yağışı bekleniyor.
Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinde yağış beklenmiyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Değişik yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR


BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
HAFTA SONU KAR GELİYOR

Yılın ilk soğuk hava dalgası yarından itibaren etkili olacak. İç Anadolu, Marmara ve Karadeniz'de cumartesi ve pazar günü kar yağışı bekleniyor.

Kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığı ortalama 4 derece azalacak. İstanbul'da bugün 6/10 derece olması beklenen hava sıcaklığı, kar yağışının beklendiği cumartesi ve pazar günü ise 0/2 dereceye düşecek.

TRAKYA'DA KAR BEKLENİYOR

Trakya'da 5 Ocak Cumartesi gününden itibaren kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da hafta sonu Balkanlar'dan gelen soğuk havanın etkisiyle sıcaklıkların 2-3 derece düşeceği tahmin ediliyor.

Soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle cumartesi gününden itibaren Trakya'da kar yağışı öngörülüyor. Kar yağışının pazar günü Edirne ve Kırklareli'de etkisini kaybetmesi bekleniyor.
GECE EN DÜŞÜK HAVA SICAKLIĞI EKSİ 26 DERECEYLE ERZURUM VE AĞRI'DA ÖLÇÜLDÜ
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Gece en düşük hava sıcaklığı eksi 26 dereceyle Erzurum ve Ağrı'da ölçüldü.
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürüyor. Gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum ve Ağrı'da eksi 26, Kars ve Ardahan'da eksi 22, Erzincan'da eksi 10 ve Iğdır'da eksi 8 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum'da eksi 8, Ağrı ve Ardahan'da eksi 6, Kars'ta eksi 5, Erzincan ve Iğdır'da 5 derece olması tahmin ediliyor.
Bölge genelinde aralıklarla etkili olan kar yağışıyla birlikte kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrı'da 28, Ardahan'da 17, Kars'ta 9 ve Erzurum'da 3 santimetre olarak ölçüldü. Sibirya soğuklarının etkisini sürdürdüğü kent merkezlerinde iş yeri, ev ve araçların camları buz tuttu, çatılarda boyu iki metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Belediye ekipleri, kent merkezlerinde kar ve buzla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürüyor.
Yetkililer, sabah ve gece saatlerinde yollarda yoğun buzlanma ve don olayının meydana geldiğini belirterek, sürücülere bu konuda dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.
BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu zamanla bölgenin doğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Trakya ile bölgenin doğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, batısı ile zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve doğu kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimleri ile Bartın çevrelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla Orta Karadeniz'in çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

sabah.com.tr

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
geliyor, hafta, kar, sonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hafta sonu kavrulacağız Dilara Haber Arşivi 2 29 Temmuz 2010 19:09
Hafta sonu donacağız! Lucifer Haber Arşivi 0 15 Ocak 2010 21:12