IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Şubat 2008, 12:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
3 askeri öldüren korucuya beraat





Lice’nin Yolçatı Köyü kırsalında terör örgütü PKK’ya ait olduğu ileri sürülen bir sığınakta örgüt yönetimine yazıldığı iddia edilen bir mektupta, Lice İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde koruculuk yapan H.S’nin PKK’lılarla işbirliği yaparak 3’ü asker 5 kişiyi şehit ettiği, 5 kişiyi de yaraladığı iddiası yeraldı. Bunun üzerine ilçede koruculuk yapan H.S. hakkında Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 10 aydan beri tutuklu olan korucu H.S'nin yargılanmasına devam edildi. H.S. duruşmada hazır bulundu. Kendisine komplo kurulduğunu söyleyen H.S, “Örgüt korucu olan ağabeyim V.S’yi yaralayınca koruculuk görevini ben ondan devraldım. Bu nedenle bu komplo bana yapılmıştır, suçsuzum, ben kimseyi öldürmedim, o mektubu kim yazmış bilmiyorum” dedi.

Savcı mütalaasında, yapılan bir ihbar üzerine Lice Jandarma Özel Harekat Grup Komutanlığı’nca yürütülen operasyonda, PKK’ya ait bir sığınakta 4 kalaşnikof şarjörü, 2 şırıngalı serum hortumu, 1 aydınlatma fişeği, gıda maddesi, örgütsel faaliyetlerin ve eylem planlarının yazılı olduğu bir ajanda ile örgüt yönetimine yazılan bir mektup ele geçirildiğini belirtti. Mütaalada, mektupta sanık H.S’den söz edildiği, PKK’lılarla birlikte yola mayın döşeyip jandarma erler Doğan Yarlıgaş, Musa Memiş’i şehit edip, karakola traktörle erzak taşıyan Hüseyin Çolak ile kardeşi Taha Çolak’ın ölümüne yol açtığı; Lice kırsalındaki operasyonda hastalanan jandarma komando er Yalçın Kaplan’ın hastalanması üzerine operasyona giden hasta eri almaya giden askeri araca Kırmatepe mevkiinde PKK’lılarla pusu kurup Jandarma Başçavuş Şerafettin Şengören’in şehit edilmesi, hasta er Yalçın kaplan ile korucular Ali Erbey, Ramazan Erbey, Mansur Bademci’nin yaralanması eylemine katıldığı, Abalı köyü Şeşkale mevkiine mayın döşeyip Piyade Uzman Çavuş Cuma Cançelik’in ağır yaralanmasına neden olduğu kaydedildi.

Mütaalada, askerlik görevini Lice’deki Tepecik Jandarma Karakolu’nda yaptığı sırada operasyonlar hakkında PKK’ya bilgi verdiği, PKK’lıların ise karşılığında kendisine ödül olarak para, kalaşnikof tüfek ve tabanca hediye ettiği yönünde bilgilere yer verildiğini belirtti.

BU ÜSLUP PKK’YA AİT DEĞİL

Savcı, ele geçen ajanda ve mektupta kullanılan üslubün, PKK’lıların kullandığı üsluptan farklı olduğunu, daha önce ele geçen örgütsel dokümanlara göre şifreli yazışmalar yerine açık ve net ifadelerin kullanıldığını belirtti. Savcı, sanığa ait tüm bilgilerin yazılı olduğunu bu nedenle şüphe uyandırdığını, operasyonlarda ele geçen birçok örgütsel dokümanda kullanılan dil ve üslup ile ele geçen mektupta kullanılan üslubun bir PKK’lı tarafından kaleme alındığına şüpheli bakılması ve mektup haricinde dosya içerisinde herhangi somut bir delil bulunmadığından sanığın beraatini istedi.

Mahkeme, her ne kadar sanık hakkında TCK’nın 302/1 maddesi uyarınca ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozmak, TCK’nın 82/1 maddesi uyarınca 3 askerin şehit edilmesi, 2 vatandaşın öldürülmesi eylemlerine katılmaktan ayrı ayrı 6’şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, örgüt üyesi olmak, 2’si asker, 3’ü korucu 5 kişinin yaralanmasına neden olmaktan 130 yıl hapisle cezalandırılması istemiyle dava açılmış ise de, mahkumiyetine yeterli, kesin ve her türlü şüpheden uzak inandırıcı delil elde edilemediğinden oy birliğiyle beraatine karar verip sanığı serbest bıraktı.

İŞTE O MEKTUP

H.S’nin 10 ay tutuklu kalmasına neden olan ve PKK’lılarca yazıldığı iddia edilen mektup ise şöyle:

“Amed Eyalet Bölge Komutanlığı’na elden teslim edilir. Değerli komutanım. Malumunuz Lice ilçemizin Oyuklu Köyü’nde korucu olan H.S yıllardır bize hizmet etmekte ve büyük başarılara imza atmaktadır. Askerde iken sürekli bize bilgi veriyor, operasyonu boşa çıkarıyordu. Askerden sonra da Kayacık karakol yoluna mayın döşeyip 2 askerin ölmesini sağladı. Dolunay ve Çavundur köyleri arasında Hazro Jandarması’na bağlı askeri konvoya pusu kurup 1 başçavuşu öldürdü, 3 korucuyu da yaraladı. Bu olay üzerine kendisine 5 bin dolar ve 1 kalaşnikof hediye ettik. Sonra Lice’de döşediği mayına basan 1 uzman çavuş yaralandı. Bu olay üzerine kendisine 1 adet Çek-16 hediye ettik. Ancak kendisine sunduğumuz teklif şudur. 1’inci teklif, katıldığı operasyonda biz gece formaliteden uzaktan ateş açacağız. H.S de bize karşılık verme bahanesiyle yanındaki subay, astsubay, asker ve bazı korucuları öldürecek. 2. teklif de Oyuklu köyündeki aşırı milliyetçi birkaç kişiyi faili meçhul süsü vererek öldürmesidir. H.S bu teklifleri kabul ediyor, ancak karşılığında 10 bin dolar istiyor. Bilginize sunuyorum. İsterseniz kendiniz yüz yüze veya telefonla görüşün. Harun Agır 3’üncü Bölge 1’inci Tim Komutanı.”


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Şubat 2008, 12:25   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 3 askeri öldüren korucuya beraat




hayat git gide kötüleşiyor durur dururlar 20 veya 30 senede bir bir sey cıkartırlar dünyanın çivisi çıktı artık

 

 

Etiketler
askeri, beraat, korucuya, olduren, öldüren


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Bağımsızlık Mahkemesi Burce Ödev ve Tezler 0 13 Mayıs 2014 18:39
Cem Garipoğlu'na ilk beraat Violent Haber Arşivi 0 02 Aralık 2013 10:57
Afganistan'da Sivilleri Öldüren Amerikan Askeri Cemalizim Haber Arşivi 0 23 Mart 2012 08:10
Korucuya "PKK'yla işbirliği" suçlaması ! LeyLa Haber Arşivi 0 08 Ekim 2011 08:57
Beraat resoLve Fıkra 0 29 Haziran 2010 13:42