IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Şubat 2008, 19:11   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk Anası DTP'li grubun arasına girdi




Şanlıurfa'da DTP'li grubun 'Operasyona hayır' mitinginde sıcak dakikalar yaşandı. Linci göze alıp grubun arasına giren kadın yumruklandı devreye polis girdi..

Barış Platformu üyeleri, sınır ötesi harekata son verilmesini istedi PKK'ya tepki gösteren kadına linç girişimi DTP'nin de aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından oluşturulan Şanlıurfa Barış Platformu üyeleri, sınır ötesi harekatın son bulması için yaptığı basın açıklaması sırasında, "PKK çocuklarımızı öldürürken, askerlerimizi şehit ederken neredeydiniz" diye tepki gösteren başörtülü bir kadın, açıklamaya katılanlar tarafından linç edilmek istendi.

Göstericilerin saldırısından polisler tarafından eylem alanından uzaklaştırılarak kurtarılan kadın, "Ben vatan annesiyim. Benimde çocuklarım var. Savaşa evet diyorum ve yüz evladım olsa, hepsini de askere gönderirim" dedi. Tük Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak'a yönelik düzenlenen sınır ötesi harekatın son bulmasını isteyen DTP, İHD, Mazlum-Der, KESK ve DİSK'in oluşturduğu Şanlıurfa Barış Platformu üyeleri, 'Barışa Bir Şans Ver' isimli basın açıklaması düzenledi.

Karakoyun İş Merkezi önünde yapılan ve çoğunluğunu DTP'lilerin oluşturduğu yaklaşık 150 kişi açıklamaya ellerinde beyaz bayrak ve dövizlerle geldi. Üzerinde, Türkçe 'Yeter Artık' anlamına gelen 'Edi Bese', 'Tayyip oğlunu askere yolla', 'AKP bu ateş seni de yakar', 'AKP bu savaş seni de kırıma uğratır', 'Yaşasın halkların kardeşliği', 'Operasyonlara hayır' 'Edi bese analar ağlamasın' yazılı dövizleri taşıyan göstericiler sık sık, 'Savaşa hayır barış hemen şimdi' sloganları attı.

Sınır ötesi harekatı alkışlarıyla protesto eden göstericiler adına basın açıklamasını okuyan İHD Şanlıurfa Şube Başkanı Gülay Koca, Türkiye'nin Ekim ayında çıkardığı tezkerenin ardından ABD ile vardığı mutabakat sonucu 21 Şubat'ta kara harekatı başlattığını belirterek, "Bizler yıllardır Türkiye'nin temel sorununun insan hakları ve demokrasi olduğunu. en önemli halkasının da Kürt sorunu olduğu tezini savunuyoruz. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak, Türklerin, Kürtlerin ve Türkiye toplumunun değişik kesimlerinin kardeşliğini, barışını savunduk. bunun için de savaşa karşı çıktık. O nedenle de barışı talep ettik. İnsan onurunu korumanın eşitliği ve özgürlüğü sağlamanın, eğitimi, sağlığı, adaleti gerçekleştirmenin yolunun barıştan geçtiğini savunduk. Bu nedenle bu savaşa karar verenlere ve uygulayanlara 'Savaşı durdurun, barışa şans verin' diye sesleniyoruz" diye konuştu.

ÇOLUK, ÇOCUK, ASKER ÖLÜRKEN NERDEYDİNİZ...

Koca'nın açıklamayı okumasının ardından eylem alanından geçen 35 yaşlarında isminin Nuran olduğu öğrenilen başörtülü bir kadın, "Savaşı durdurun diyorsunuz, PKK tekrar köyleri bassın, analar ağlasın. Ne diyorsunuz, bu bizim en büyük mücadelemizdir. Köyler basılırken siz nerdeydiniz. Çoluk çocuk ölürken siz nerdeydiniz? Şerefli askerler şehit olurken siz nerdeydiniz" diye bağırmaya başladı. Kadının ilk etapta destekçileri olduğunu zannederek dinleyen göstericiler, tepki karşısında yuhalayarak üzerine yürümeye başladı.

Bir gösterici küfrederek dövme girişiminde bulunmak istemesi üzerine, sivil polisler araya girerek kadını öfkeli grubun bulunduğu alandan uzaklaştırdı. Bu sırada aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi, kendilerine tepki gösteren kadına hakaret yağdırıp, 'Katil Erdoğan' sloganları atmaya başladı. Polisler tarafından uzaklaştırılan kadın ise, gazetecilere, "Ben bir vatan annesiyim. Benim de çocuklarım var. Askerler, burda kızımızın oğlumuzun canını korurken, millet ayaklanmış burda savaşa hayır diyor ama ben evet diyorum. Yüz çocuğum olsa hepsini askere gönderirim. Yeter artık analar, babalar ağlamasın" dedi.

APO'NUN AVUKATINDAN 'KIRIM' DÖVİZİ

Açıklamanın sona ermesinin ardından bir süre alkışlar ve zılgıt çekip, zafer işareti eşliğinde 'Katil Erdoğan' sloganları atıp DTP il binasına gitti. Eyleme katılanlardan terörist başı Abdullah Öcalan'ın avukatlarından olan aynı zamanda DTP Merkez İlçe Başkanı Muzaffer Demir'in, son günlerdeki helikopter kırımına yönelik yaşanan tartışmalara vurgu yaparak, 'AKP bu savaş seni de kırıma uğratır' yazılı dövizi taşıması dikkat çekti. Çok sayıda polisin görev aldığı açıklama olaysız sona erdi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu Ülkede Nene hatunlar bitmez, helal olsun anneme.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anasi, anası, arasina, arasına, dtpli, girdi, grubun, turk, türk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk gençler dünyanın en zekileri arasına girdi Juventus Bilişim Hukuku 0 10 Haziran 2009 12:12
Peugeot tasarım yarışmasında iki Türk ilk 10 arasına girdi Dilara Otomobil Haberleri 0 20 Eylül 2008 19:17