IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Düş

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2013, 13:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yozgat'ın sırrı ortaya çıktı.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



"Yozgat yabancıya toprak satışında birinci" yönündeki haberler kenti karıştırdı."

Yozgat'ın yabancılara toprak satışında rekor kırdığı haberleri tartışma yaratırken Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ konuya Twitter üzerinden açıklık getirdi.
Türkiye'de mülk edinen yabancıların en çok ilgi gösterdiği kent olan Yozgat'ın sırrı ortaya çıktı. Yozgatlı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarla konuya açıklık getirirken, "Çifte vatandaş olan ve Yozgat'taki tapu kayıtlarında "yabancı' olarak görülen kişiler "Ahmet', 'Ali' gibi bizim insanlarımızdır" dedi.

YABANCI DEĞİL AHMET, ALİ..

Bozdağ takipçilerine attığı mesajlarda şöyle dedi:

"Yozgat'ta yabancılara taşınmaz satışının çok görünmesinin nedeni, Yozgatlı olanların vatandaşlıktan çıkarak yabancı statüsüne geçmesidir. Bugün gazetelerde yabancılara en fazla taşınmaz satışının yapıldığı illerin başında Yozgat'ın olduğuna ilişkin haberler yer almaktadır. Yozgat'ta taşınmaz alan "yabancı' kişiler yurtdışında yaşayan ve çifte vatandaşlık hakkını elde etmiş Yozgatlı hemşerilerimizdir. Çifte vatandaş olan ve Yozgat'taki tapu kayıtlarında "yabancı' olarak görülen kişiler "Ahmet', 'Ali' gibi bizim insanlarımızdır. Yozgat'lı hemşerilerimizin yurtdışında olmalarına rağmen memleketlerine sahip çıkmaları, yatırım yapmaları bizim için gurur kaynağıdır."

TARTIŞMA NASIL BAŞLADI?

Türkiye’de 'yabancı'ların en çok mülk satın aldığı iller arasında Yozgat başı çekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açıklamasına göre il genelinde 2003-2012 arası dönemde 9,6 milyon metre karelik alan yabancılara satıldı. Ancak 'yabancı' olarak kayıtlara geçen kişilerin gerçekte dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Yozgatlılar olduğu anlaşıldı.

Yabancılara mülk satışı ile ilgili konu MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a yönelttiği soru önergesi sonrası gündeme geldi. Bakanlıktan gelen yanıtlar önemli ayrıntılar ortaya koydu.

Rakamlar, Yozgat'ın 2003-2012 yılları arasında yabancıların yatırım konusunda en çok ‘rağbet’ ettiği il olduğunu ortaya koydu. Yabancılara yapılan mülk satışında İstanbul ve Antalya’yı geride bırakarak 10 il listesinde ilk sıraya yerleşen Yozgat, 2003’ün başından 2012’nin sonuna kadar yabancılara tam 9.615.443 metrekare (9 bin 600 dönüm) taşınmaz sattı.

Yozgat’ı, 8.306.788 metrekare taşınmazla takip eden ikinci il ise Konya oldu. Verilere göre, Türkiye’de 2003-2012 yıllarında yabancılara toplam 137 milyon 192 bin 231 metrekare taşınmaz satıldı. En fazla taşınmaz satılan il Yozgat oldu. Yozgat’ta 2003-20012 arasında 9 milyon 601 bin 463 metrekaresi ana taşınmaz olmak üzere toplam 9 milyon 615 bin 443 metrekare taşınmaz satıldı.

YOZGAT GÖÇ VEREN BİR İL

Merkez nüfusu 74 bin olan toplam nüfusu 269 bin olan Yozgat, Türkiye’nin en çok göç veren illeri arasında. 2010-12 dönemi arasında ortalama 10-15 bin kişi Ankara, Kayseri İstanbul gibi illere göç etti. Göçün temele sebebi ise işsizlik. İl genelinde yalnızca 2-3 tekstil fabrikası bulunuyor. Söz konusu fabrikalar da düşük kapasite ile çalışıyor. Ekonomi Bakanlığı'nın verilerine göre Yozgat'ın 2012 yılı ihracatı ise 9,6 milyon lira. İl genelinde bulunan otel sayısı ise 3 olarak ifade ediliyor. Yabancılara mülk satışında Yozgat’ın başı çekmesi ilde de tartışmalara yol açtı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çıktı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aynştayn'in Zekasının Sırrı Ortaya Çıktı (; Violent Komedi ve Mizah 1 27 Kasım 2012 15:49