IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2013, 16:15   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsviçre AB’ye kota hazırlığında




EKONOMİK krizden etkilenen, işsizlik oranları yükselen ve Avrupa Birliği ülkelerinden göç almaya devam eden İsviçre kritik bir karar aşamasında. Hükümet, Serbest Dolaşım Anlaşmasını tek taraflı askıya almayı düşünüyor. En büyük endişe ise Avrupa içinde ‘sevilmeyen çocuk’ rolünün daha da derinleşmesi.
Avrupa Birliği içinde artan işsizlik rakamları ve ekonomideki daralmayla işsizlerin bir bölümü rotasını İsviçre’ye yönlendirmiş durumda. 2002 yılında Avrupa Birliği ile yapılan Serbest Dolaşım anlaşmasına göre AB vatandaşları İsviçre içinde iş buldukları takdirde 5 yıl süreli ‘B’ oturumu hakkına sahip oluyorlar. Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle özellikle bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon alanlarındaki kalifiye işçi ihtiyacını AB vatandaşlarından karşılayan İsviçre'de, artan oturum talepleri hükümeti endişelendirdi.

İSPANYOL VE İTALYANLAR
AB içinden İsviçre’ye giden göçmenlerin sayısı periyodik olarak artmaya devam ediyor. Geçen yıl AB’ye son katılan Doğu Avrupa ülke vatandaşlarına kontenjan uygulamaya başlayan Bern’in bu kontenjan hakkını AB’nin ilk 15 üyesi içinden uygulama niyeti olduğu görülüyor.
Avrupa Birliği ile yapılan Serbest Dolaşım Anlaşması’nın detayında, yıl içinde verilen oturum sayılarının geçen üç yılın ortalamasının yüzde 10'u aşması durumunda İsviçre’ye tek taraflı anlaşmayı dondurma hakkı veriyor. Federal Göçmen Ofisi’nin açıkladığı rakamlara göre 2012 yılında aylık ortalama 4 bin 900 kişiye yeni oturum hakkı tanınmış. Bu ortalama rakam bir önceki yıl 4 bin 500 olarak kayıt edilmiş. Göçmen Ofisi yüzde 10'luk barajın 2013 yılı için 56 bin 268 kişi olduğunu ve tahminlerine göre mayıs ayı sonunda bu rakama ulaşılacağını açıkladı. Ayrıca son altı ay içinde 33 bin kişinin yeni oturum aldığını dolayısıyla bir yıllık sürede önceden belirlenen kontenjanın çok üzerinde talep olduğunu belirtti. Müracaatlar içinde ise İspanyol, Portekiz ve İtalyanlar ön plana çıkıyor.
İsviçre hükümeti, en son 8 Doğu Avrupa ülkesi vatandaşlarına getirdiği kontenjan sonrasında tepki almıştı. Dahası hükümet son dönemde bankacılık konuları ve vergi kaçıranları önleyici anlaşmalara da katılmıyor.



alıntıdır..

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
İsviçre


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İsviçre ve İsviçre Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 04 Temmuz 2012 01:55
WinZip de Windows 8 Metro Hazırlığında ALeMCi Bilgisayar Donanımı 0 06 Nisan 2012 14:21
Moda Çekimi Hazırlığında Sihir Haber Arşivi 0 05 Aralık 2011 09:30
İran ve İsrail savaş hazırlığında Feronia Haber Arşivi 0 10 Kasım 2011 12:31