IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Şubat 2013, 09:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnatçı keçi Gary çiçekleri yediği için davalık oldu




Sidney'de bir müzenin bahçesindeki çiçekleri yiyen keçi Gary için komedyen sahibine açılan davada, avukat "Keçi bu yer. Biz mi zorladık" deyince beraat kararı çıktı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kısa süre öncesine kadar kent parkında çimlere basmak yasaktı. Parktaki yeşil alanın görünen bir yerine, "Çimlere basmak yasaktır" tabelası; çimlere, yani doğaya verilen değeri değil, "O kadar ektik, biçtik. Basmayıverin canım" hissini anlatıyordu. Artık Orman Bakanlığı'nın talimatıyla çimlere basmak serbest. Ancak anlaşılan "parktaki bitkilere dokunmayın" anlayışı, Avustralya'nın Sidney kentinde hâlâ yaşanan bir sorun. Sorunun kaynağıysa bir keçi. Komedyen James Dezarnaulds'un bir yıldan bu yana yanından ayırmadığı keçisi Gary, bir müzenin bitkilerini yiyince, Gary ve sahibi Dezarnaulds soluğu mahkemede aldı. Dezarnaulds, yani sahne adıyla Jimbo Bazoobi, Avustralyalı bir komedyen. 2004'ten bu yana dünyanın pek çok ülkesinde stand-up gösteriler düzenlemiş. Avustralya'da olduğu süre içinde Gary'yi yanından eksik etmiyor.

MÜZENİN ÇİÇEKLERİNİ YEDİ
İki yaşındaki Gary, uysal ve uyumlu bir keçi olsa da sonuçta bir hayvan. Yeşillik görünce dayanamıyor. Ağustos ayında Jimbo ile Sidney Çağdaş Sanatlar Müzesi'nin bahçesinde güneşlenen Gary, hemen buradaki çiçeklerin tadına bakıyor. Tam birkaç tanesini mideye indiriyor ki, Sidney polisi Gary'nin başına dikiliyor. Polis Jimbo'ya, "Beyefendi burada bitkilere zarar vermek yasak. Bilmiyor musunuz?" diyerek 440 Avustralya doları ceza kesiyor. Ancak Gary ve Jimbo para cezasıyla yırtamıyor. Hâkim karşısına çıkmaları gerekiyor. Hikâye bu... Büyük bir halk desteğini arkalarına alan Jimbo ve Gary, ocak ayında tezahüratlar eşliğinde Sidney kent mahkemesine geldi. Jimbo içeride ifade verirken, Gary mahkeme salonu dışında Jimbo'nun babasıyla birlikte kararı bekledi. Hâkim Carolyn Barkell, Jimbo'ya "zanlı Gary'nin" polis tarafından çiçekleri yerken yakalandığını söyledi. Jimbo, durumu inkâr edecek değildi: "Doğru, birkaç çiçeği yediğini kabul ediyorum. Ancak sayın hâkim, Gary'yi oraya bitkilere zarar vermesi amacıyla götürmemiştim." Kadın hâkimin cev abıysa duruma oldukça uygundu: "Dondurma yemeyi tercih edeceğine eminim." Jimbo'nun avukatıysa dava konusunun tamamen yanlış olduğunu, atfedilen suçun bir keçi tarafından işlendiğini belirterek, "Sayın hâkim, sonuçta bitkileri yiyen bir keçi. Müvekkilim değil ki. James Dezarnaulds'un keçi Gary'nin kulağına 'Git şu çiçekleri ye' diyerek suça teşvik ettiğini mi düşünüyorsunuz?" şeklindeki savunması, Jimbo'nun beraat etmesine yetti.

YOLCULUK ETMEYİ SEVİYOR
Facebook'taki sayfasında "söylediğine" göre, Gary araçların arkasında yolculuğa alışkın. İnsanla iletişime bayılıyor. Isırma huyu yok. Ancak boynundan ısırmaya yeltenen bir köpeğe boynuz atmışlığı var.

GARY JIMBO'YA YOLDAŞ OLDU
Jimbo Gary'yi Avustralya'nın Gingin kentindeki küçükbaş hayvan kesim mezbahasından altılık bira paketi karşılığında satın almış.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cicekleri, garı, keci


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Madonna davalık oldu! Kalemzede Haber Arşivi 0 18 Temmuz 2012 11:48
Twitter ismini değiştirince davalık oldu! Deep Twitter Haberleri 0 08 Şubat 2012 17:20
Göğüsleri yüzünden davalık oldu! Kacak Haber Arşivi 0 29 Kasım 2011 19:48
Muhteşem Yüzyıl davalık oldu! Ein Haber Arşivi 0 07 Haziran 2011 14:07