IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Şubat 2013, 15:24   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir vergi daha geliyor! İşte sürpriz verginin ayrıntıları




Maliye, binlerce vatandaşı vergi sürpriziyle karşı karşıya getirecek uygulama detaylarını duyurdu.

İnternete kiralık ilanı veren bile vergisini ödeyecek.

Maliye Bakanlığı'nın sanal alışverişte vergi denetimiyle ilgili başlattığı yeni dönem, sahip olduğu eşyaları internetten satanlar için de "vergi ödemek" anlamına gelecek. Vatan'dan Gülümhan Gülten'in haberine göre, yeni uygulamayla ev kadınları da dahil internete bulaşanı vergi bekliyor. Buna göre evinden internete girip elbisesini satan da, alışveriş sitelerinden ikinci el eşyalarını elden çıkaran da, internete evinin fotoğrafını koyup kiralık ilanı veren de vergi sürpriziyle karşılaşacak.

Binlerce vatandaşı vergi sürpriziyle karşı karşıya getirecek uygulama detayları Maliye'nin açtığı internet sitesinden duyuluyor. Bu siteye girip internette alışveriş yapanlar kendilerini nasıl bir sürprizin beklediğini öğrenebiliyorlar. Ancak henüz kimsenin bu siteden haberi yok. Maliye Bakanlığı da yarın bir gün itirazla karşılaşmamak için sözkonusu siteyi vatandaşlara duyurmaya çalışıyor.

Maliye'nin ’[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinde, internette alışveriş yapan vatandaşlar için "vergi mükellefi misiniz" konulu bir test bulunuyor. Buna göre internet üzerinden satış yapan vatandaşların hangi durumda ticaret yapmış sayılacağı ve böylece vergiye tabi tutulacağı açıklanıyor. Ancak bu değerlendirme de kendi başına yeni bir tartışma başlatacak gibi görünüyor. Çünkü sözkonusu site, internetten kazak satan ev kadınlarını bile vergi ödemekle sorumlu tutuyor.

Sözkonusu portaldaki "Ticaret mi Hobi mi, test edin" bölümünde, vatandaş internet üzerinden isterse bir ürün satsın, isterse gayrimenkul veya araç satış ilanı versin herkes sonunda vergi mükellefi olduğu ve hemen vergi dairesine gitmesi konusunda uyarılıyor. Böylece evini kiraya vermek amacıyla internete fotoğraflı ilan koyan vatandaş da vergi mükellefi oluyor.

Burada vatandaşın satışını yaptığı ürün ya da hizmetin tanıtımını yapmak yani fotoğrafını koymak ya da ürünün özelliklerinden söz etmek tanıtımı anlamına geliyor. Bu ise Maliye açısından sizin ticari bir faaliyet yaptığınızı gösteriyor. Öte yandan satışını yaptığınız ürünün karşılığı olan ödemenin nasıl yapılacağı hakkında bilgi verdiğiniz anda mükellef oluyorsunuz. Sanal alışveriş sitelerinde sanal mağaza açan ev kadınları da dahil herkes vergi mükellefi... Maliye bu durumdaki vatandaşı, hemen vergi mükellef kaydını yaptırması konusunda uyarıyor. Satış işlerini evinden yapan ev kadınlarının bile evinin bulunduğu bölgedeki vergi dairesine gitmesi, işe başlama bildirimi ve nüfus cüzdanı ile şahsen başvurmasını zorunlu tutuyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
İşte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
S4'ten sürpriz mi geliyor? Zen Samsung 0 09 Şubat 2013 16:14
1.6 Litreye İkili Vergi Geliyor System Otomobil Haberleri 0 23 Aralık 2011 19:04
Yeni bir vergi affı mı geliyor? Lucifer Haber Arşivi 0 17 Mart 2010 14:20