IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Nisan 2008, 11:43   #1
Çevrimdışı
Lin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Küresel ısındık, gazı az harcadık




Küresel ısınmanın etkisi İGDAŞ'ta da kendini gösterdi. İGDAŞ Genel Müdürü Aslan, "10 yıl önce bir abone yılda 1500 m3 gaz tüketirken bu oran 1100'e düştü" dedi.

Son yıllarda tüm dünya kamuoyunun gündeminde olan küresel ısınma, doğalgaz tüketimine de yansıdı. İstanbul Gaz Dağıtım AŞ'nin (İGDAŞ) yeni Genel Müdürü Bilal Aslan, on yıl önce İstanbul'da bir abone ortalama yılda bin 500 metreküp gaz tüketirken bu rakamın artık bin 100 metreküplere kadar gerilediğini söyledi. Aslan, "Özellikle geçen kış İstanbul'da oldukça sıcak geçmişti. Küresel ısınmanın etkisini biz net olarak görüyoruz. Ortalama tüketim rakamı giderek düşüyor. Bu düşüş devam da edecek gibi" dedi. On yıllık dönemde abone başına tüketimin yüzde 27-30 oranında düşmesinin küresel ısınmanın yanı sıra yeni yapılan binalarda yalıtıma verilen önemin de etkili olduğunu anlatan Aslan, "Bu tüketici açısından bakıldığında iyi gibi görünüyor, sonuçta fatura giderleri düşüyor. Biz her zaman tüketicinin yanındayız. Özellikle yalıtımın artırılmasını, ithal ettiğimiz bu kaynağın havaya savrulmamasını istiyoruz ve bu yönde abonelerimize destek oluyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Bugün için İGDAŞ'ın abone sayısının 3 milyon 700 bin civarında olduğunu ve bunların 3 milyon 400 binin gaz kullanıcısı olduğunu kaydeden Aslan, sözlerine şöyle devam etti: "İmarlı alanların yüzde 95'ine gitmiş durumdayız. Yaklaşık 700 bin abone potansiyeli var ve biz bunlara gaz kullandırmak istiyoruz. Çünkü kapısına kadar tesisatı döşemişiz. Vatandaş ya ev sahibi ile anlaşamadığından ya da maddi sıkıntısı olduğundan bu gazı evinin içine çekemiyor. İşte bu yıl doğalgazı eve getirmeyi özendirmek için çeşitli kampanyalar düzenleyeceğiz. Uygun banka kredisi olabilir ya da başka bir yöntem olur bakıyoruz."

'GERÇEK UCUZLUK GELMEDİ'
Doğalgaz dağıtım şirketlerinin BOTAŞ'a bağımlı olduğunu da dile getiren Aslan, BOTAŞ'ın kontrat devirlerinin henüz tam işlemediğini de ifade ederek, "BOTAŞ'ın yanında gaz getiren başka şirketler olursa, yani alternatifler çoğalırsa esas o zaman gazada ucuzluktan söz edilebilir. Piyasaya başka oyuncular, başka aktörler girmeden birim, hizmet amortisman bedelleri ile vatandaşa yansıyacak oranda bir ucuzluk olamaz" değerlendirmesinde bulundu.

SABAH

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gazi, gazı, harcadik, harcadık, isindik, kuresel, küresel, ısındık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Enerji için servet harcadık Seth Haber Arşivi 0 03 Ekim 2014 02:25
Michael Wilson Kapalıçarşı'ya 135 bin lira harcadık PassioN Haber Arşivi 0 21 Nisan 2012 19:41
Cep telefonuna 10 yılda servet harcadık! Deep Cep Telefonlar 1 26 Aralık 2011 04:23