IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mart 2013, 14:51   #1
Çevrimdışı
Ema
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk: Devlet görevlileri 5-6 gün içinde serbest bırakılacak




Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, PKK’nın elinde bulunan kamu görevlilerinin hazırlıkların tamamlanmasının ardından 5-6 gün içinde serbest bırakılacağını söyledi. Türk, “Bu hazırlıklar biter bitmez yani en fazla 5-6 gün...


Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, PKK’nın elinde bulunan kamu görevlilerinin hazırlıkların tamamlanmasının ardından 5-6 gün içinde serbest bırakılacağını söyledi. Türk, “Bu hazırlıklar biter bitmez yani en fazla 5-6 gün içinde. O konu da hiçbir sıkıntı yok. Bir gecikme yok sıkıntı yok.” dedi.

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk çözüm süreciyle ilgili sivil toplum kuruluşlarından destek almak için bir dizi ziyarette bulundu. Devrimci Demokrat Kürt Derneği’ni ziyaret eden Tuğluk ve Türk, ziyaret öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türk’e, İmralı’da gerçekleşen ikinci görüşme sonrasında terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan’ın Kandil’e ulaştırmak üzere BDP heyetine verdiği belgelerin basına sızdırılmasıyla ilgili bir gelişme olup olmadığı soruldu. Notların basına sızmasıyla ilgili ilk günden bu yana aynı şeyleri ifade ettiklerini belirten Türk, “Görüş notlarının basına sızması bizim için ahlaki değil.” dedi.
Sızdırmanın parti içinden kaynaklanan bir durum olmadığını ancak bu konuda da net bir şey söylemenin yanlış olacağını kaydeden Türk, “Bu partimizden kaynaklanan bir durum değil. Ama burada partimizin hiçbir şeyi yokmuş gibi de söylemek istemiyorum. Burada bir tedbirsizliğin sonucu buraya gelinmiştir. Bunu da açıklıkla ifade etmek istiyorum. Ama bu konuda da ciddi araştırmalar yapıyoruz.” dedi.

Sürece zarar verme anlayışında olmadıklarını dile getiren Türk, herkesin bu sızdırmadan rahatsız olduğunu kaydederek, “Bunun iyi bilinmesi gerekir ki sürece zarar verme anlayışı asla ve asla olamaz. Çok açık bir şekilde görülüyor ki bütün Kürt siyasetçileri bu sızmadan rahatsızdır. Bu konu da düşüncelerini ifade ettiler. Tabiî ki böyle önemli konularda daha disiplinli çalışmalar yapmamız gerektiğini bizlere gösteriyor. Ama sonuç olarak birçoğu kamuoyunun bildiği tartıştığı şeylerdir. Önemli olan bu süreci doğru götürmektir. Bu tartışmaların peşine de takılmamak gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

CHP DERİN DEVLETİN ARKASINDA SİYASET GÜDÜYOR

Çözüm sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) duruşunu eleştiren Türk, CHP’yi derin devletin ve barışı istemeyenlerin arkasında siyaset yapmakla suçlayarak, “30 yıldan bu yana insanların yaşamını yitirdiği çok acı bir süreç yaşadık. Akıl ve vicdan sahibi herkesin bu sürece destek vermesi gerekir. CHP gibi bir parti önemlidir. Onun bu sürece destek vermesi halkların kardeşliğini, birlikte yaşama arzusunu iradesini güçlendirmesi önemlidir. CHP’den beklentimiz budur. Ama görüyoruz ki çok açık bir şekilde derin devletin ve barışı istemeyenlerin arkasında bir siyaset güdüyor. Bu Türkiye açısından, ‘sosyal demokratım’ diyen bir parti açısından gerçekten üzücü bir durumdur. Umut ediyoruz ki akılları başlarına gelir. Ortadoğu’daki kaosun, istikrarsızlığın çözümüne katkı sunacak bir duruşu sergiler.” ifadelerine yer verdi. Türk, çözüm sürecinin Kürt siyasetçilerin ve kanaat önderlerinin omzunda yürüyeceğini dile getirdi.

KAMU GÖREVLİLERİ 5-6 GÜN İÇİNDE SERBEST KALACAK

PKK’nın elinde tuttuğu kamu görevlileriyle ilgili ailelere müjde veren Türk, hazırlıkların tamamlanmasının ardından kamu görevlilerinin kısa süre içinde serbest bırakılacağını dile getirdi. Türk, şöyle konuştu: “Askerler konusunda hiçbir sıkıntı yok. Arkadaşlarımız hazırlık yapıyor. Mazlum-Der, İnsan Hakları Derneği, Demokratik Toplum Kongresi'nden, partiden birkaç arkadaşımız gidecek. Oradaki çalışmaları bitirdik. Oradaki hükümetten de iki arkadaş katılıp bunları alıp sağ salim evlerine kavuşturacağız. Tarih konusunda çok kısa süreli olacak. Bu hazırlıklar biter bitmez yani en fazla 5-6 gün içinde. Kısa süre içinde çözülecek. O konu da hiçbir sıkıntı yok. Bir gecikme yok sıkıntı yok. Bu konuda askerlerin gelişiyle ilgili hiçbir sıkıntı yok.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
icinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hüseyin Aygün Serbest Bırakılacak.. Düş Haber Arşivi 0 14 Ağustos 2012 06:24
"Bütün KCK'lılar Serbest Bırakılacak" Thetis Haber Arşivi 0 06 Temmuz 2012 16:41