IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Nisan 2013, 09:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
H7N9 dünyamızı 'SARS'ar mı?




2003'te SARS, 2009'da H1N1 virüsü dünyaya korku saldı. Bu kez Çin'de iki ayda 7 kişinin ölümüne neden olan H7N9 virüsünden kaynaklanan kuş gribinin yayılma endişesi var



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Çin'de ilk olarak şubatta iki kişide görülen H7N9 virüsü kaynaklı kuş gribinden ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi. Şanghay da dahil olmak üzere Çin'in dört bölgesinde 12'si ağır 24 vakaya rastlanmış olması "Ya virüs Çin'den seyahat yoluyla Avrupa ve diğer kıtalara yayılırsa" endişesini akıllara getirdi.

İNSANDAN İNSANA BULAŞIR MI?
Dünya Sağlık Örgütü, incelemeler sonrası virüsün hayvanlarda hafif etkili, insanlarda ise ölümcül olduğunu belirterek "Virüsün insandan insana bulaştığına dair bir bulguya henüz rastlanmadı. Paniğe gerek yok" açıklaması yaptı.

BİR ÇOCUK TABURCU EDİLDİ

Ancak Çinli bir baba ve iki oğlunda virüsün tespit edilmesi ve baba ve bir oğlunun ölümü hâlâ insandan insana virüsün bulaşabileceği kaygısını yaşatıyor. Çin Tarım ve Sağlık bakanlıkları hayvan pazarlarını kapattırıp 20 bin kanatlı hayvanı itlaf ettirirken, virüse karşı aşı vb. sağlık tedbirleri konusunda çalışmalar hızlandırıldı. Öte yandan virüsü kapan 4 yaşında bir çocuğun iyileşerek taburcu olduğu da öğrenildi. 2009'da dünyaya korku salan H1N1 virüsü kaynaklı gripten 850 kişi ölmüş, 2003'te yine Çin'den yayılan SARS virüsü salgına dönüşerek canlar almıştı.

GÖRÜŞLER

"2 haftada Türkiye'ye gelebilir"

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan (Sağlık Bakanlığı Bağışıklama Danışma Kurulu Üyesi): Kuş gribinin Türkiye'ye iki haftada geleceğini tahmin ediyoruz. Eğer salgın olursa da Ulusal Pandemi Planı ortaya konulacak. Kuş gribine karşı ete dokunduktan sonra eller yıkanmalı. Etin temiz ve pembe olmamasına dikkat edilmeli. Aşı çalışmaları da devam ediyor, ancak henüz kullanılabilecek bir aşı geliştirilmedi. Gripten korkmak gerekir. Çünkü şekil değiştirerek çok bulaşıcı hale gelebilir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu (Ondokuz Mayıs Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı): Hasta birey virüsü seyahatle taşıyabilir. Ayrıca salgının olması için hava durumu ona uygun olmalı ve popülasyonun zayıf olması gerekir. Tavuk yenmemeli diye de bir şey yok. Salgın olmadığı sürece böyle bir şeyin yapılmasına gerek yok.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arsar, dünyamızı, h7n9,


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyamızı düşüncelerimizle yaratıyoruz Zen Kişisel Gelişim 0 03 Mart 2013 12:31
Renkler Kişisel Dünyamızı Nasıl Etkiliyor? AngeLus Sağlıklı Bakım Önerileri 0 30 Aralık 2009 01:39