IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2013, 09:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Edirne'de kakava coşkusu devam ediyor




Edirne'de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Kakava coşkusu devam ediyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Dün Sarayiçi Er meydanında Kakava ateşinin yakılması ile başlayan eğlence bu sabah şafakla birlikte Tunca nehrinde devam etti. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte Tunca nehri kenarına gelen romanlar yeni yılın bol ve bereketli geçmesi için nehir suyunda el ve yüzlerini yıkadı bazı gençler ise nehire girdi. Kakava şenliklerini merak edip Tunca nehri kenarına gelen İngiliz Bir turiste ise roman kadınlar göbek atma dersi verdi.

Edirne her yıl olduğu gibi bu senede Kakava şenlikleriyle coştu. Dün Kakava ateşinin yakılması ile başlayan eğlence roman mahallesinde sabaha kadar sürdü. Romanlar sabahın ilk ışıkları ile birlikte Tunca nehrine akın ederken yeni yılın bol ve bereketli geçmesi için nehir sularında ellerini ve yüzlerini yıkadılar bazı gençler nehire girdi. Evlenme çağına ğelen genç kızlar ise en güzel elbise ve gelinliklerini giyip nehir kenarına gelip göbek attılar. Romanlar şişelere doldurdukları nehir suyu ve ağaçlardan kopardıkları dalarlıda alarak evlerinin yolunu tuttu.

Bazı vatandaşlar ise Tunca nehri üzerinde bulunan Kanuni köprüsü üzerinden kağıtlara yazdıkları dileklerini nehir sularına attılar. Yazdığı dileği nehire atan bir vatandaş 'Dilek diledim, kağıda yazdığım dileğimi nehire attım. Baharın gelişi ile birlikte Hızır ve İlyasın gelip dileklerimizi okuyacağına ve gerçekleşeceğine inanıyoruz' dedi.

Ağaçlardan kopardıkları dalları evlerine götüren roman vatandaşlar ise 'Bu bizim geleneğimiz, her buraya gelip dileklerimizin gerçekleşmesini diliyoruz. Buradan 3 adet dal kopardım, Biri sağlık, biri mutluluk, biri ise evim yok evim olsun diye dal kopardım. Birde bizim inanışımıza göre atalarımız nehirden geçerden boğulmuş, her sene gelip 'Baba fingoyu' arıyoruz. İnanışa göre bir gür nehirden çıkacağına inanılır' dedi.

Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güğümgüler yaptığı açıklamada 'Kötülüklerden fenalıklardan uzak olmak amacıyla her sene nehirde suya girerler ellerini yüzleri yıkarlar. Önemli olan geçmişteki kötülüklerden kurtulmaktır, bu roman toplumunun inanışıdır. Roman mahallerinde eğlence sabaha kadar devam etti. Bu bir bahar bayramıdır, suya girme işi aslında bir hurafedir, roman toplumunda baba fingo çıkacaktır diye bir inanış vardır, ama bu bir hurafedir. Roman toplumunda suyun anlamı yüzünü yıkamaktır ve kötülüklerden kurtulmaktır' şeklinde konuştu.

İNGİLİZ TURİSTE GÖBEK DERSİ



Tunca nehri kenarında devam eden Kakava coşkusunu sadece romanlar değil yerli ve yabancı bir çok turist yaşadı. Kakava şenliklerini roman danslarını merak İngiliz turist romanlardan göbek atmayı öğrendi. Kendisinin de bir dansçı olduğunu belirten İngiliz turist, 'Festivali çok sevdim ve tadını çıkarıyorum. Roman kültürünün dansları benim için son derece önemli bu nedenle buraya geldim. Çünkü bu dansları çok seviyorum ilginç ve şaşırtıcı' dedi.

Tunca nehri kenarında sabahın ilk ışıkları ile başlayan Kakava coşkusu romanların kırdıkları dallarla evlerinin yolunu tutması ile son buldu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
coşkusu, devam, edirnede, ediyor, kakava


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
THY Şov Devam Ediyor. Chelt Havacılık Haberleri 0 22 Temmuz 2011 18:34
Yükselmeye devam ediyor! Slipknot Cep Telefonlar 0 10 Eylül 2010 18:44