IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mayıs 2013, 18:36   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bahçede içki serbest




Alt komisyona gönderilen alkol yasağını düzenleyen tasarıda değişiklik yapıldı. Böylece tesisin dışına atılan masalarda içki içilebilecek.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Haber: NEŞE KARANFİL / ANKARA / Arşivi


TBMM gündemine geçen hafta gelen dün de Plan Bütçe Komisyonu’ndan alt komisyona havale edilen ve neredeyse her yerde içki yasağı getiren yasa teklifinde bazı değişiklikler gündeme geldi. Stadlarda içki yasak olacak ama VIP salonlarında serbest bırakılacak. Turistik tesislerin de kapsam dışında tutulması kararlaştırıldı.
Alt Komisyon teklif üzerindeki çalışmaları bu hafta bitirecek, haftaya tekrar Üst Komisyon’da ele alınacak. Teklif sahibi Recai Berber, düzenleme ile şu an satışta olan içki şişelerinin etkileneceği için geçiş dönemine ilişkin düzenleme yapılabileceğini söyledi. Komisyon’da Berber’e “4. Murad” benzetmesi yapıldı.
Edinilen bilgiye göre dün alt komisyonda bazı değişiklikler yapıldı. İçki satışı olan yerlerde her türlü spor alanı kavramı değiştirildi. Spor müsabakaları yapılan stadlarda içki yasak olacak. VIP salonları, locaları kapsam dışı kaldı. Otoyollarda konaklama tesisleri kapsam dışında tutulacak. Yurtiçi ve yurtdışı fuar organizasyonlar da içki tanıtımı yapılabilecek. Alkollü içkilerin indirimli satılamayacağı hükmü kaldırıldı. İçkilerin hediye yasağı günlük hayatta uygulanmayacak. Alkolü üreten firmalar hediye olarak içki veremeyecek. Ama isteyen arkadaşına içki gönderebilecek. Teklifin önceki halinde hiçbir şekilde hediye gönderilemeyeceği düzenlemesi vardı. Çocuk tabiri de 18 yaşını doldurmamış kişiler olarak değiştirildi. Yani reşit olmaya bağlandı. Eğitim amaçlı çalışmalar için istihdam yasağı kalktı. Turizm otelcilik okuyan öğrenciler stajını yapabilecek.
Reklam ve tanıtımına yönelik yasak genişti. Şarap fuarlarına katılımın yolu kapanmıştı. Ulusal ve uluslararası fuarların önü açıldı. Ancak tüketiciye yönelik reklam yasağı getirildi.

Nevizade kurtuldu

Yasa teklifinde dışarda içki tüketilemeyeceği hükmü vardı. Bu durumdan Nevizade gibi yerler olumsuz etkilenecekti. Alt komisyonda ‘dışarı’ ifadesi ‘tesisin dışında’ olarak değiştirildi böylece kaldırıma atılan masalara karışılmayacak. Ancak yine de parkta içilemeyecek. Reklam yasağında ise malı üreten firmalar reklam veremeyecek. Anadolu Efes şirketin ismi. Anadolu Efes olarak bu isimle reklam verilebilecek ama Efes birası için ürün reklamı yapılamayacak.


Eğitim ve mescit karmaşası
İçki firmaları, teklifte yer alan “ibadethaneler ile her türlü eğitim ve öğretim faaliyetinin icra edileceği tesisler” denildiği için, 100 metre yakınında sürücü kursu olan bir turistik tesis, içkili restoran, otel, bakkal ya da marketin içki satış ruhsatının iptal edilebileceğini belirttiler. Hatta Mey İçki’nin sahibi İngiliz Diageo yazılı açıklama yaparak yasağın kapsamının bu kadar geniş olmasının hayal kırıklığı yaratacağını kaydetti. Ayrıca otellerin birçoğunda mescit bulunuyor. Mescitler de Diyanetler İşleri Başkanlığı’na göre ibadethane sayılıyor. Bu durumda mescit olan otellerde de içki yasağı gündeme gelebilir. Teklif aynen yasalaşırsa İstanbul ’da İstiklal Caddesi, Çiçek Pasajı, Asmalı Mescit bu durumdan olumsuz etkilenecek.


Siyah cam mı takılacak
Teklifteki bir başka maddeye göre, alkollü içki satılan ve tüketilen yerlerde içki içildiği ve satıldığının dışarıdan görünmemesi gerekiyor. Maddede, bu kurala uymayan işletme sahibine 50 bin liraya kadar para cezası verilmesi öngörülüyor. Madde aynı zamanda bakkal, büfe veya market gibi tüm perakende içki satış yerlerini de kapsadığından vitrinlerde içki bulunmayacağı gibi içerisi görünmesin diye camları da boyamak zorunda kalabilecekler.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
icki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bahçede Taş Peyzaj Düzenlemeleri Zen Ev Dekorasyonu 0 21 Nisan 2013 18:53
Hayat Bu Bahçede Yürümeye Benzer CanDostu Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 09 Ekim 2010 18:30
Hayat bu bahcede yürümeye benzer. Hesna Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 13 Temmuz 2010 16:34