IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2013, 12:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
28 santimlik 'mala' karnında unutuldu




Ameliyatın ardından ağrılarından kurtulamadığı için kontrole götürülen kadının karnında 28 santimetre boyunda, 6 santimetre eninde "cerrahi mala"nın kaldığı belirlendi. Dava açan kadın, 40 bin lira tazminat kazandı




İstanbul'da geçirdiği ameliyatta vücudunda "cerrahi mala" unutulan bir kadın, 40 bin TL tazminat kazandı. Şüpheliler ise ceza davasında hâkim karşısına çıkacak. Samsunlu 4 çocuklu Neziye Yılmaz (40), 5 yıl önce bir devlet hastanesinde karaciğer kisti ve göbek fıtığı ameliyatı oldu. Ameliyatı Doç. Dr. Rıza K. İle Op. Dr. Aydın Z. gerçekleştirdi. Birkaç hafta geçmesine rağmen ağrıdan kurtulamayan Yılmaz, yaşadığı Tekirdağ Saray'dan Samsun'daki Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kontrolde Yılmaz'ın karnında 28 santimetre boyunda 6 santimetre eninde "cerrahi mala"nın kaldığı belirlendi. İlk ameliyattan iki ay sonra Yılmaz, acilen ikinci kez ameliyata alındı. Aile ise olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dosya, İstanbul Valiliği'ne geldi.Valilik, hastanın karnında unutulan malanın hastada kalıcı bir rahatsızlık oluşturmadığı, ilaca bağımlı olmadığı, başka bir hastalık gelişmediği ve ruhsal sıkıntı yaratmadığı gerekçesiyle doktorlar hakkında "soruşturma izni" vermedi. Dönemin Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı, karara İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nde itiraz ederken mahkeme de oy birliğiyle itirazı kabul etti. Bunun üzerine Valilik de soruşturma için "olur" verdi. Yılmaz'ın karnında "cerrahi mala" unuttukları iddiasıyla Doç. Dr. Rıza K. ile Op. Dr. Aydın Z.'ye soruşturma başlatıldı.

İKİ DOKTORA HAPİS İSTEMİ
Aydın Z., savcılık ifadesinde ameliyata katılmadığını savunurken Rıza K. ise "Benim suçum yok. Bu konudan ameliyata giren diğer görevliler sorumlu" dedi. Mağdur Yılmaz ise şikâyetçi oldu. Savcılık, 5 yıl sonra ameliyatı yaptıkları iddia edilen Aydın Z. ile Rıza K. hakkında "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 1 yıldan 3'er yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Şüphelilerin hastanın karnında ameliyat aleti unuttukları, aylarca ağrı çekmesine neden oldukları ve ikinci ameliyata yol açtıkları ifadelerine yer verilen iddianame çerçevesinde şüpheliler, İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak. Aile, hastaneye İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nde 4 yıl önce açtıkları 100 bin liralık tazminat davasını ise kazandı. Mahkeme, hastaneyi 40 bin lira tazminat ödemeye mahkûm ederken miktarı az bulan aile, dosyayı Danıştay'a gönderdi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
28, karnında, mala, santimlik, unutuldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mala düşkünlük göstermemek Ecrin Genel İslami Konular 0 08 Nisan 2011 22:07