IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Mayıs 2013, 13:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sıcak hava hırsıza davetiye çıkarıyor




Mevsim normallerinin oldukça altında geçen bahar aylarından sonra sıcaklar her geçen gün biraz daha artıyor. Sıcakların başlamasıyla birlikte vatandaşların serinlemek amacıyla geceleri açık bırakılan kapı ve pencereler hırsızlara davetiye çıkarıyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Her yıl yaklaşık 300 bin hırsızlık vakasının yaşandığı Türkiye'de, emniyet verilerine göre evden hırsızlık olaylarında yaz aylarında artış yaşanıyor.



Meteorolojik verilerine göre, bu yaz çok sıcak olacak. Artan sıcaklara karşı vatandaşlar serinlemek için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Özellikle gece uyurken kapı ve pencerelerin açık bırakılması ise hırsızlık olaylarını tetikleyen en önemli etken olarak dikkat çekiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, alınacak basit önlemlerle hırsızlık olaylarının önüne geçilebileceği belirtildi. Evlerin birinci, ikinci kat balkon ve pencerelerinin kilitlerinin sağlam ve demir olmasına dikkat edilmesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, "Kapılarda çift kilit bulundurup geceleri kapı arkalarına emniyet zinciri takılmasına özen gösterin. Evlerinizi kısa süreli olarak terk edeceğiniz zaman bilhassa geceleri bir lambanın yanık kalmasına, Apartman kapılarının muntazam ve sağlam olması, gerektiğinde zil tertibatı takılması önemlidir. Apartman yöneticisi tarafından apartmanın kapıcısının dikkati çekilerek apartmana giren yabancı şahısların takip edilmesi, Sokak lambalarının yanık vaziyette tutulmasına dikkat edin. Evinizden çıkmadan önce kapı ve pencerelerinizin kilitli olup olmadığını kontrol ediniz. Değerli eşya ve mücevherlerinizi yanınıza alınız. Evlerinizi kısa süreli veya uzun süreli terk ettiğiniz zaman, evin bir lambasını açık bırakınız. Ayrıca bir radyoyu açık bırakarak ve sesini giriş kapısından düşük seviyede duyulacak şekilde ayarlayarak ayrılırsanız evde biri varmış hissi uyanacaktır. Evinizin perdelerinin hepsini kapalı tutmayınız. Evde gündüz kimse yokmuş hissi uyandırmayınız. Tatile gittiğinizde veya evinizden uzun süreli ayrıldığınızda posta kutusunun anahtarlarını komşunuza bırakmayı unutmayınız, hırsızlar öncelikle posta kutusu dolu olan daireleri seçeceğini unutmayınız. Hırsızlar eve girdiklerinde önce yatak odalarını karıştırırlar, kıymetli eşyalarınızı evinizin daha değişik yerlerine saklayınız. Apartman dahilinde komşunuza dahi gitseniz kapınızı kilitleyiniz, kesinlikle kapıyı çekerek çıkmayınız. İkamet ettiğiniz apartman giriş kapısını devamlı kilitli tutunuz." ifadeleri yer aldı.

İşyerine personel alacak işverenleri de uyaran Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "İşyerinizin kapılarına sağlam kilit takılmasına ve camlarının demirli kepenkler ile muhafaza altına alınması önemli. Mahallenizdeki şüpheli şahısları her an 155 numaralı telefona ihbarda bulunun" ifadeleri yer aldı. İşe alacağınız şahıslar hakkında ön bilgi sahibi olmak için geçmişleri hakkında bilgi toplamaya, herhangi bir olay vukuunda en yakın bölge karakoluna bilgi vererek görevli isteyip, olay yerinin incelenmesinin sağlanmasına, görevliler olay yerini tetkik edinceye kadar olay yerinin muhafaza altına alınmasına özen gösterin."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çıkarıyor, davetiye, hava, hırsıza, sıcak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sıcak Hava Baş Ağrısı Yapıyor Liaaa Sağlık Köşesi 0 12 Haziran 2012 14:00
Sıcak hava değil sıcak su! Deep Bilim Dünyasından Son Haberler 0 28 Nisan 2012 19:04
Bilinçsiz spor, kalp krizine davetiye çıkarıyor YapraK Sağlık Köşesi 0 28 Eylül 2009 22:38
Havuz hastalığa davetiye çıkarıyor Collettivo Sağlık Köşesi 0 22 Temmuz 2008 00:43