IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Mayıs 2013, 17:25   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"'Bebek katili Apo' manşetlerini atanlar düşünsün"




Oyuncu Levent Üzümcü, siyasi görüşlerini ve özel hayatını HABERTURK.COM'a anlattı




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Avrupa Yakası'nın Cem'i, Harem'in Küçük Esat'ı Levent Üzümcü, Türkiye gündemine dair sözleriyle sosyal medyada fırtınalar koparıyor. Sözlüklerde hakkında yazılmış onlarca entry var. Her gün Twitter'daki 480 bin takipçisiyle çarpışıyor! Çarpışıyor diyorum çünkü hakkındaki tartışmaları okuyunca biraz gergin, eleştirilere tahammülsüz, aksi bir adam portresi çıkıyor ortaya.

Buluşup, tanımak istedim. Anladım ki ne gergin ne de tahammülsüz. Çapraz sorguyla sıkıştırdığım anlarda bile sakinliğini ve sevecenliğini korudu! Ayrıca standart bir muhalif değil. Örneğin hükümetin birçok politikasını eleştirse de Kürt sorununun çözümü konusunda irade göstermelerini takdir ediyor.

Politik gündemden sıkıldıysanız son bölümlere atlayıp geyik muhabbetimize dalabilirsiniz! (Peki ya sizce Messi mi Ronaldo mu?)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


"KARIMA JEEP ALDIĞIM DOĞRU DEĞİL"

Kendinizi sosyalist olarak tanımlıyorsunuz.
Tabi ki. Senin ünlü olman ya da iyi para kazanıyor olman emekçi olduğun gerçeğini değiştirmiyor. Sömürülenlere gözlerini kapatamazsın.

“Sosyalistim diyor ama karısına lüks bir jeep alıyor” diye eleştirenler var.
Jeep aldığım doğru değil. Bir aile arabası aldım. Fotoğrafımızı çekmişler o sırada.

“Madem sosyalist, niye kapitalistçe yaşıyor?” diyorlar aslında...
Emeğimin karşılığında para kazanıyorum. Zengin olmakla sosyalist olmak arasında bir çelişki yok. Param var diye içinde bulunduğumuz sistemi eleştirmekten imtina edemem.

Oyuncuların çoğu siyaset konuşmaktan kaçınır. Siz çok mu cesursunuz yoksa çok mu hesapsız?
İkisi de değil. Neden korkayım?

İzleyici kaybetmekten ya da işinizi kaybetmekten...
İnsanları maddiyatla ve hapis korkusuyla yönetiyorlar. Biz demokrasiyle yönetilmiyoruz, öyle olduğunu zannediyoruz. Dört partinin hiç birine oy vermedim; bugüne kadar hiç temsil edilmedim. Oy verdiğim partiler binde sekizde kaldı.

Niye? Çok mu marjinalsınız?
Hayır, o çok ayıp! Marjinal olursan gaz atarlar üstüne. (Gülüyor)



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


"MUHAFAZAKARLARIN TOPLUM İÇİN FAYDALI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"
Çakma bir tarih anlayışı var demişsiniz. Neyi kastettiniz?
Türkiye'de İslam'ın 5 şartını yaşayamayan var mı? Hem 82 Anayasa'sına evet oyu atacaksın hem de asker tukaka diyeceksin! Olur mu öyle şey?

İnsanlar din eksenli olarak hiç aşağılanmadı mı?
Başörtüsü eksenli aşağılanmış olabilirler. Anayasa'da kılık kıyafetle ilgili küçücük bir değişiklik yapılmadığı için bu sorunlar çıktı. Onun dışında İslamcıların ikinci sınıf muamele gördüğüne şahit olmadım. Bu ülkede bir tek sosyalistlere zulmedildi.

İslamcılar diyerek bir kesimi ötekileştiriyor olabilir misiniz?
Muhafazakarların toplum için faydalı olduğunu düşünmüyorum.

Bütün muhafazakarları İslamcı olarak mı nitelendiriyorsunuz?
Hayır kendi görüşünün muhafaza etmek istidadında olanlardan bahsediyorum.

İslamcılar derken kimleri kastediyorsunuz?
Her görüşün içerisinde olan şahinlerden söz ediyorum. İslam'ın, sosyalizmin ya da faşizmin içinde karşı tarafın görüşlerini yok sayan, tartışma kültürü olmayan insanları tehlikeli buluyorum. İslam da kendi içinde başka bir dünya. Mesela emperyalizme karşı olan Müslümanlar da var.

Anti-kapitalist Müslümanlar.
Onlar da seninle, TKP'yle, BDP'yle birlikte 1 Mayıs'ta yürüyor işte.

Empati duyuyor musunuz?
Hangi görüşten olursa olsun, oturup tartışamadığın insanlar beni cezbetmiyor. İslamcıların içinde onlardan daha fazla var. Onlar için her şey çok net.

Şu an AK Parti'ye oy verenlerin hepsi İslamcı mı?
Hayır, ama İslamcılık hala geçer akçe.

90'larda kalmış bir kavram değil mi İslamcılık?
Ne diyelim? Muhafazakar kesim ya da mütedeyyinler mi diyelim? İsimlerin bir önemi yok. Bir kavrama hapsetmeden, bu tarz insanlardan hoşlanmıyorum demek istiyorum.

Kim o tarz? Dindar mı?
Dindar gibi görünmeye çalışan.

Gerçekten dindarsa?
Ona saygı duymalıyız.

Başka?
Halkı düşünüyormuş gibi görünen ama halkın yanında olmayan. Altın, kömür, makarna vererek oy toplamayı doğru bulmuyorum. Bunu söylemek İslam karşıtı olduğum anlamına gelmiyor. Aksine onca insanın inandığı bir şeyin karşısında olamam.

İslam'ı eleştirmiyorsunuz yani...
Estağfurullah, niye eleştireyim? Ötekileştiren anlayışa karşıyım sadece. Türkiye'de kan davası kültürü var. Birbirimize İslamcı, Darvinci, kapitalist yaftalarını yapıştırıp muhabbeti kesiyoruz. Tartışma kültürünü kaybettik. Başbakan çıkıp “bu ülkenin başına gelen en kötü şey ateistlerdir” dedi. Anketlere göre hiç kimse “ötekilerle” komşu olmak istemiyor.

Türkiye'de daha önce hoşgörü kültürü var mıydı?
Hiçbir zaman olmadı. Beyza'nın Kadınları filmi için araştırma yaparken fark ettim ki bizde çoklu kişilik sendromu çok yaygın ve sebebi çocukken uğranılan cinsel taciz. Dünyada en çok görülen ülke Vietnam, ikicisi Türkiye. Şimdi kimse çıkıp Türklerin ne kadar iyi bir halk olduğunu söylemesin. Kendimizi kandırmayalım. Bu bizim gerçeğimiz.
Sebebi ne olabilir?
Bilmiyorum ama böyle bir şey sıfırdan insanın aklına gelmez. Bu bir zincirdir, maalesef.


Darbeler gerekli miydi?

Hayır, ne alakası var? “Sen yapamıyorsun ben yapayım” ne demek? Orduya mı kaldı bu iş?

28 Şubat konusunda ne düşünüyorsunuz?
Masada apoletli adamlar oturuyor ve sana bir şeyler dayatıyorlar. Ordunun yapmış olduğu hiçbir siyasi düzenlemeyi doğru bulmuyorum. Bu adamlar yıllarca halk bilmiyor biz biliyoruz diye ayar vermeye çalıştılar. Sonuçta demokrasi bu hale geldi. Fakat bu Balyoz davasında mağdur edilenleri savunmama engel değil. Windows, belgelerin sahte olduğunu açıkladı ama insanlar hala içeride. Bunu söylediğim için Ergenekoncu mu oluyorum?


“KAPİTALİZM DİN VE DEMOKRASİYLE GÜZEL DANS EDER”


Basın özgürlüğü konusunda da eleştirileriniz var.
Boris Yeltsin başa gelince bütün teknokratları toplayıp aleyhimde hiçbir haber yapmayacaksınız demiş. Bu Doğu'nun bir gerçeği.

Sadece Doğu'nun mu yoksa dünyanın mı?
Dünyanın gerçeğinin Doğu'daki yansıması.

Batı medyası çok mu özgür?
Olaylara bakmak lazım. Bu ülkenin refahıyla da doğru orantılı. Refah farkının yüksek olduğu ülkelerde milliyetçilik ve dincilik çok pirim yapar. Bu anlamda Amerika çok tehlikeli bir ülkedir. Aslında neler döndüğünün onlar da farkında.

Obama'dan sonra Amerika'da bir şeyler değişti mi?
İç politikada değişti ama dış politikada aynı. Orada da devlette süreklilik esastır! (Gülüyor) Amerika emperyalist bir ülke. Obama artık sosyalist ve Müslüman değilim dedi, büyük şirketlere bağlılığını ilan etti. Kapitalizm dinle ve demokrasiyle çok güzel dans eder.

Bizi nasıl bağlıyor bu dans?
Dünyada enerji üzerinden müthiş bir oyun dönüyor. Türkiye bir enerji köprüsü olduğu için Batı buranın güvenli bir bölge olmasını dolayısıyla iç politika'daki sorunlarını çözmesini istiyor. Kürt sorunu, Ermeni sorunu, Kıbrıs sorunu... Bunlar çözülürse Türkiye güvenli bir enerji köprüsü olacak.



“HÜKÜMET ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU”


Kürt meselesi?
Kürt sorunu bir ayrılıkçı hareket olarak başladı. Biz bir milletiz, kendi dilimiz var kendimizi yönetmek istiyoruz demişlerdi. Şimdi bu anlayış değişti. Kürtler haklarını arıyor. Dillerini konuşmak istiyorlar. Ayrılmak da istemiyorlar. Musa Anter bir gün demişti ki “Ne ayrılması kardeşim? İstanbul'u, İzmir'i, Bursa'yı, Antalya'yı verelim, Siirt ve Mardin'le biz ne yapalım?”(Gülüyor). Bugünkü sürece gelebilmemiz için elini taşın altına koyacak bir siyasi iradeye ihtiyaç vardı. AKP'nin pek çok politikasını onaylamıyorum. Buradan nasıl çıkacaklar onu da bilmiyorum ama yine de önemli bir işe giriştiler.


Kürtler haksızlığa uğradıklarını söylüyorlar.
Bu coğrafya bir kan davası coğrafyasıdır. İlk ateşi kimin yaktığı ya da ilk kurşunu kimin sıktığı bir müddet sonra önemini kaybediyor.

Bu bir kan davası mı yoksa demokratik haklar mücadelesi mi?
Hepsi birbirine karıştı. Batman'da olup bitenleri, Hizbullah'ı, kontrgerillayı, Diyarbakır cezaevini, Jitem'i düşündüğünde Kürtler son derece muzdariptir. Bu medya yıllarca Abdullah Öcalan'ı bebek katili olarak tanıttı. Şimdi çözüm için Öcalan'ın eline kalındı. Nasıl dönecekler o söylemden?

Muhalefet partileri savaş istemediklerini söylüyor ama yapılan her şeyi eleştiriyorlar. Başka birisi gelsin çözüm üretsin o zaman! Fırsatın vardı, yapsaydın! Yüzde elliyle başa gelmiş bir parti kendince çözüm üretmeye çalışıyor. Tabi ki eleştirilecek ama bu süreci desteklememize engel değil. Bunun altında başkanlık seçimiyle ilgili bir hesap varsa bu kötü ama bir yola girdik artık.

"'BEBEK KATİLİ APO' MANŞETLERİNİ ATANLAR DÜŞÜNSÜN"
“Ya Lazlar, Çerkez'ler de isterse?” diyenler var.
Bizi bir arada tutan macun tutmadı. Dil tutmadı, bayrak tutmadı, din dediler, o da tutmadı. Amerika'da para tuttu, o da bizde yok! Kapitalizmin demokrasiyle dansı bu işte. Artık kim olduğun değil cebinde kaç para olduğu önemli. Kimse çıkıp azınlığım demesin çünkü dünyadaki tek azınlık aklı ve vicdani hür insanlar azınlığı. Bütün sosyalistler gibi insan temelli bakıyorum.

Öcalan'a ev hapsi ya da özgürlükten bahsediliyor. Bu konularda kırmızı çizginiz var mı?
Hayır yok. Bunu “bebek katili Apo” manşetlerini atanlar düşünsün.


"AKİL İNSANLAR HEYETİ ŞOVA YÖNELİK"

Akil insanlar?
Biraz şova yönelik olduğunu düşünüyorum. Baskın Oran'la Hülya Koçyiğit'i bir araya getirmek kolay değil.

İstenen de bir yelpaze oluşturmak değil miydi?
Toplumun bütün kesimlerinden ve siyasi görüşlerinden insanlar var ama bu hareket bu isimlerle biraz antipatikleşti. Belki insanların kendilerini ifade etmelerine yardımcı olabilirler. Onları yargılamıyorum.


“KEMALİST DEĞİLİM”

CHP'yi nasıl buluyorsunuz?
Bütün partileri çok milliyetçi buluyorum ama CHP, MHP ve BDP'ye göre daha az milliyetçi. CHP'yle hiçbir ilgim yok. Fakat 64 yıldır CHP tek başına iktidar olmadığı halde her şeyden o sorumlu tutuluyor!

Atatürkçü bir tarafınız var mı?
Bu kavram tukaka edildi. Ülke, onun görüşüne inandığını iddia edenler tarafından o kadar kötü yönetildi ki Atatürk'ün ismi yıpratıldı. Kendimi hiçbir zaman Kemalist olarak görmedim ama bu adamın yaptıklarını da inkâr etmek müthiş bir aymazlık. Fakat her şey çok hızlı oldu ve bazı şeyler eğreti durdu.


“LİBERALLERİ SEVMİYORUM”

Liberalleri de eleştiriyorsunuz.
Hiç sevmem kendilerini! Özgürlükçü olduklarını iddia ediyorlar ama kendi kuyularını kazıyorlar. Tıpkı referandumda olduğu gibi.


Aktif siyasete atılmayı düşünüyor musunuz?
Hayır, yapamam. Ben bir oyuncuyum. Ayrıca sanatla uğraşan insanların bir partiyle ilişkisinin olmasını doğru bulmuyorum.

“MUHTEŞEM YÜZYIL'I BEĞENİYORUM”

Harem dizisi nasıl gidiyor?
Türkiye'de hiciv kalmadı artık, o yüzden üzerimizde eller var.dizide söylediğimiz bazı şeyler Türkiye'nin demokratlarını çok üzmüş.

Bu rolle karizmam çizilir diye korktuğunuz oldu mu?
Böyle düşünen bir aktör varsa onun için üzülürüm. Bu bizim mesleğimiz.

Muhteşem Yüzyıl'ı nasıl buluyorsunuz?
Yarattığı etki bakımından beğeniyorum. İnsanların tarihe merakı arttı.

Halit Ergenç'i nasıl buluyorsunuz? Komik bir karşılaşma oldu mu?
Yok canım. Sadece Türkiye'deki tarihi dizilerle değil, Game of Thrones gibi dünyadaki tarihi dizilerle de dalga geçiyoruz zaten.

Twitter'da eleştirilere pek tahammülünüz yokmuş, hemen blokluyormuşsunuz...
Çok fazla takipçim var ve çoğuna cevap veriyorum. Şeriat isteyen takipçilerim de var ve onlarla konuşabiliyoruz. Ama hakaret edenleri blokluyorum. Onlar istediklerini söylesinler; ben duymak zorunda değilim.

Agresif bir adam mısınız?
İri yarı olduğum ve yüksek sesle konuştuğum için öyle zannediliyor olabilir.

Sosyal medyada agresif olabilir misiniz?
Bir saattir her türlü soruyu sordunuz, herhangi bir agresifliğimi gördünüz mü? Ama tuttuğum takımı bile gizliyorum, söylersem karşı takımlar saldırmaya başlayacak!

Varsın saldırsınlar...
500 bin kişi aynı anda saldırınca biraz yorucu oluyor! (Gülüyor)




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


“BİR TEK EMZİRMEDİĞİM KALDI”

Evde nasıl bir eş nasıl bir koca?
Onu eşime sormak lazım.

Çocukların bakımı, gerektiğinde ev işleri?
İki oğlum var Ada ve Batu. İkisini de bir tek emzirmedim.

Mutfakta?
Çok iyi Lipsos buğulama yaparım!


“ÇAPKINLIK YAPMA, MOTORU YAKARSIN”

Göz önünde bir oyuncusunuz. Çapkınlık teklifleri var mı?
Yok. (Gülüyor) Çapkınlık karşınızdaki insanlara açmış olduğunuz kapılarla ilgilidir. Geçen gün oğlum “hayatımda aynı anda en fazla kaç kişi olabilir?” diye sordu. “Aklın ve kalbin bir kişiyle yoğruluyorsa fazlasına ne gerek var? Motoru yakarsın!” dedim. Bir baba olarak onlara örnek olmaya çalışıyorum.



“BİR ERKEĞE AŞIK OLABİLECEK OLSAM 41'İMİ BEKLEMEZDİM”

Ayran mı rakı mı?
Ha ha! Sorduğun soruya bak!

Türk kahvesi mi Yunan kahvesi mi?
Yok artık! Konuştuk bunu onlarla!

Messi mi Ronaldo mu?
Tabi ki Messi!

Anayasa'dan Türk milleti kavramı çıkarılmalı mı?
Türkiyeli kavramının getirilmesinden yanayım.

Topbaş mı Sarıgül mü?
Yorum yok.

Bir erkeğe aşık olabilir misiniz?
Öyle bir şey olabilecek olsaydı 41'imi beklemezdim!

Türkiye'de LGBT evlilikleri onaylanmalı mı?
Anayasa'da onaylansa da mahallede onaylanmayacak. Bana göre tabi ki onaylanmalı.

Türkiye demokratikleşiyor mu?
Maalesef hayır.

Başbakan'a hak verdiğiniz oluyor mu?
Bazen.

Kılıçdaroğlu'na kızdığınız oluyor mu?
Yok.

Hayatta başörtülü birine aşık olabilir misiniz?
Hayır, çünkü aynı dünyaya inanmıyoruz.

Oğlunuz bir gün başörtülü bir kadınla evlenmek istese?
Kendi tercihidir.

Zorunlu askerlik kalkmalı mı?
Askere gitmek istemeyenler vatana faydalı olabilecekleri farklı kamu hizmetleri sunabilirler.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bebek katili apo manşetlerini atanlar düşünsün


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Penis balığı! "Denizden babam çıksın onu bile yerim" diyenler bir daha düşünsün. Frozen Hayvanlar Alemi 0 19 Mart 2011 21:21