IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mayıs 2013, 09:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sürücüye artık sigara da yasak




Alkol yasası komisyonda kabul edildi. Özel aracını kullanana sigara içmek de yasaklandı. Alkollü araç kullananın ise vay haline...



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sigara ve alkol konusunda yeni düzenlemeler yapılan torba yasa Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Sigarada olduğu gibi alkollü içkinin de reklamı yasaklandı. Özel araçların sürücü koltuklarında da içilemeyecek. Alkollü araç kullananlar ise yandı. Alkollü araç kullanan sürücüye 700 lira ceza verilecek, ehliyetine 6 ay el konulacak. Ölçüm yaptırmayanın ehliyetine el konulacak, geriye doğru 5 yıl içinde aynı davranışta bulunursa 877 lira ceza verilecek. Sürücü belgesi 2 yıl süreyle 3 ya da daha fazla alanırsa bu tutar bin 407 lira olacak. Ehliyeti üç kez kaptıran psikiyatra gitmek zorunda kalacak. 100 promile kadar alkollü olan sürücü, kaza yaparak ölüme neden olması durumunda TCK'nın ilgili hükümleriyle yargılanacak. Çok tartışılan alkollü içkilerin satışıyla ilgili yapılan düzenlemer ise şöyle karara bağlandı:

REKLAM YOK: Alkollü içkilerin reklamı yapılamayacak. Özendirici kampanya, promosyon ve etkinlikler (ulusal ve uluslararası sektörel fuarlar ve organizasyonlar hariç) yasaklandı. Logo yasağı ise yumuşatıldı. Alkollü içki satış belgesi olan lokanta, restoran, bar ve gece kulüplerinde servis amaçlı ürünlerde marka, amblem ve logo taşıyan materyaller kullanılabilecek. Ambalajların üzerine Türkçe uyarılar konulacak.

100 METRE YASAĞI: İçki satan yerle okul, dershane, öğrenci yurtları ve ibadethaneler arasındaki 100 metre yasağı turizm belgeli işletmelere uygulanmayacak. Bar, restoran, meyhanelerde içkinin kaldırımdan görünmesi yasağından da vazgeçildi. Turizm belgeli yerlerde alkol açık tüketilebilecek, ancak tesis dışında tüketilmek üzere satılmayacak. İçkiler işletme dışından görülecek şekilde satılamayacak. Otoyollarda ve devlet karayollarındaki yapı ve tesislerde satış ve tüketimine izin verilmeyecek. İnternetten ise sadece işletmelere satılabilecek. Yasaya uymayanlara 500 bin TL'ye kadar çeşitli kademelerde idari para cezası öngörülüyor.

'Dayatma amacı yok'
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hükümetin yaşam biçimi dayatma amacında olmadığını söyledi. Alkollü içkilerden geçen yıl 4 milyar 640 milyon lira ÖTV toplandığını anımsatan Şimşek, yasa kapsamında sektördeki markaların bundan etkilenebileceğini söyledi.

Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
artık, da, sigara, sürücüye, yasak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sigara İçmek Yasak Kacak Komedi ve Mizah 2 09 Ağustos 2012 17:23
Çok Sigara İçenlere Peeling Yasak Liaaa Sağlık Köşesi 0 17 Mart 2012 13:34
Temel (Sigara içmek yasak) Difuzyon Fıkra 2 24 Ekim 2008 16:45