IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Mayıs 2013, 11:37   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Alkol yasağının mimarı AK Partili Cevdet Erdöl konuştu




Alkol kullanımına kısıtlamalar getiren yasanın mimarlarından Cevdet Erdöl, isteyenin istediği yerde alkol alamayacağını belirterek, "Parklarda, bahçelerde artık içki içilemeyecek. Piknik alanlarında, sahillerde ise ancak izinli olursa içilebilir" dedi.
ALKOL GÖRÜNTÜLERİ YER ALMAYACAK

Aynı zamanda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın özel doktoru olan Ak Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, önceki gün başlayıp dün sabaha kadar süren çalışma sonrası Meclis'ten geçen yasayla getirilen ekrandaki alkol yasağına ilişkin çarpıcı bir açıklama yaparak, sigarada olduğu gibi buzlamanın dışında alkol görüntülerinin hiç yerde yer almamasının sağlanabileceğini de söyledi.
GECE MARKET-BÜFE YASAĞI

Son dakika önergesiyle getirilen gece 22.00'den sabah 06.00'ya kadar satış yasağı için, "Bu saatler arasında market ve büfelerde satılamayacak. Restoran ve barlar kapsam dışında olacak. Çünkü buralarda perakende satış değil sunum yapılıyor" diyen Erdöl Hürriyet'ten Turan Yılmaz'a şunları söyledi şunları söyledi:
"Bu siyasi bir hesaplaşma konusu değil, sağlık sorunu. Dünya bugün kendisini alkolden kurtarmaya çalışıyor. Biz henüz onlar kadar batmamışken çocuklarımızı, gençlerimizi kurtaralım istiyoruz. Vatandaşımızı ne kadar korursak o kadar iyi. Bu yasa alkolü yasaklamıyor, alkol tüketimini disipline ediyor. İçki içilen yerlere kurallar getiriyor. Bir yasak yok, isteyen restorana, bara, pavyona gidebilir. Ama isteyen istediği yerde içkili lokanta açmasın istiyoruz. İbadet yerleri ve okullara ilişkin 100 metre sınırı eleştiriliyor, bu eskiden 200 metreydi, bunu biz 2003'de 100 metreye indirdik."
TABANCA TAŞIMAK GİBİ

Parklarda, bahçelerde içki içilemeyeceğini kaydeden Erdöl, "Alıp alkolünü çoluğumun çocuğumun yanında kafayı çekmesin. Belki bu tabir tam uymadı ama, tabanca taşımak gibi. Çünkü alkol birçok suçun, kazanın doğrudan nedeni" dedi.
Erdöl konuşmasına şöyle devam etti: "Ne kadar çok alkol, şiddetten cinsel tacize kadar o kadar çok suç. Bizde kaydı tutulmuyor ama gidin acil servislere, kazaların yüzde 60-70 nedeni alkoldür. Onun için belli alanlarda uygun şartlarda alkol tüketilmesi sağlanacak. Tabii bu konular uygulama yönetmelikleriyle düzenlenecek. Piknik alanlarında, sahillerde ancak izinli olursa içilebilir. Bunun için izinli alanlar oluşturulacak. Bunları mülki idare amirleri belirleyecek. İzin verilmişse sorun yok ama izin verilmeyen yerlerde içilemeyecek. Sigarada reklamı promosyonu önlediğimiz için kimse zarar görmedi, alkolde de görmeyecek, aksine yararını görecek."
DÜNYADA DA BÖYLE

Cevdet Erdöl, alkollü içki şişeleri üzerine sağlığa zararlı olduklarına ilişkin uyarıcı yazı ve işaretlerin dünyanın birçok ülkesinde konulduğunu söyledi. Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Kostarika, Rusya, El Salvador, Ekvador, Almanya, Guatemala, Güney Afrika, İngiltere, Tayland, ABD, Özbekistan'ın bütün alkollü ürünlerde, Fransa'nın da bazı ürünlerde bu uyarıcı işaretleri koyduğunu belirten Erdöl, Türkiye'de de model alınabilecek bu örnekler için "Bire bir olmasa da buna benzer işaretler olacak" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ak, alkol, cevdet, erdöl, konuştu, mimarı, partili, yasağının


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İçki Yasağının Bilinmeyenleri N999 Haber Arşivi 0 26 Mart 2012 13:18
Prof. Dr. Cevdet Erdöl (1958 - .... ) Liaaa Biyografiler 0 11 Mart 2012 16:39
Cevdet Sunay (Cevdet Sunay Kimdir? - Cevdet Sunay Hakkında) Zen Tarih / Siyaset 0 20 Şubat 2012 22:45
Soykırım tasarısının mimarı Valerie Boyer konuştu PassioN Haber Arşivi 0 23 Ocak 2012 19:59
Yiğit Bulut \ X partili, Y partili ayrımı kalmadı, tek soru var Pentagram Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 18 Ağustos 2010 16:51