IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Mayıs 2013, 11:39   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SPK’dan Turkcell’e ek süre




Sermeya Piyasası Kurulu, gerekli bilgilendirme ve uyarıların yapılıp süre tanınmasına rağmen bağımsız yönetim kurulu üyelerini atamayan ve esas sözleşme değişikliklerini yapmayan Turkcell'le ilgili önemli bir karar almış ve Turkcell'in Yönetim Kurulu üyelerinden, Mehmet Bülent Ergin, Tero Erkki Kivisaari ve Oleg Adolfoviç Malis'i Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden alarak, yerlerine Ahmet Akça, Atilla Koç ve Mehmet Hilmi Güler'i atamıştı.
YENİ ATAMALAR YOLDA

SPK, Turkcell Hizmetleri AŞ'ye Kurul kararını takip eden 30 gün içerisinde Genel Kurul yapmasını, aksi takdirde yönetim kurulunun toplanabilmesi ve karar alabilmesi için gerekli olan ve bağımsızlık kriterini sağlayan asgari sayıda üyenin, Kurulca resen atanmasına karar verdi.
30 GÜN SÜRE

SPK Haftalık Bültenine göre, Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'nin, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 17. maddesi hükümlerine uyum sağlamasını teminen alınacak tedbirlerin belirlenmesi hususunun değerlendirildiği Kurul toplantısında; genel kurul toplantısının Kurul karar tarihinden itibaren 30 gün içerisinde yapılmasını teminen genel kurulu toplantıya çağırmasının Turkcell yönetim kurulundan talep edilmesine karar verildi.
"YÖNETİM KURULU, GENEL KURULU TOPLANTIYA ÇAĞIRMAZSA…"

Ayrıca, kurulca verilen süre içerisinde yönetim kurulunun genel kurulu toplantıya çağırmaması veya bu süre içerisinde genel kurulun toplanarak uyum için gerekli kararları almaması halinde 6362 sayılı Kanunun 17. maddesinin ikinci fıkrası ve Kurulun Seri: IV, No: 56 sayılı Tebliği'nin 5. maddesinin 12. fıkrası uyarınca yönetim kurulunun toplanabilmesi ve karar alabilmesi için gerekli olan ve bağımsızlık kriterini sağlayan asgari sayıda üyenin, yerlerine usulüne uygun yeni atamalar yapılıncaya kadar görev yapmak üzere Kurulca resen atanacağı hususunda şirketin bilgilendirilmesine karar verildiği belirtildi.
OLAYIN GEÇMİŞİ

Turkcell tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamaya göre, şirket ana sözleşmesinde toplantı nisabının yüzde 51 olması, Turkcell Holding AŞ'nin yüzde 51 hisseye sahip olması ve Turkcell Holding AŞ temsilcisinin toplantıda hazır bulunmaması nedeniyle toplantı nisabının sağlanamadığı ve nisap yetersizliği nedeniyle toplantının yapılamadığı belirtildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ek, spk’dan, süre, turkcell’e


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ban süre detaylı MerakLıuSer mIRC Scripting Sorunları 10 01 Mart 2013 16:04
Bir süre görüşemeyeceğiz. Aragorn IF Ekstra 1 31 Ağustos 2012 21:01
whois bağlı kaldığı süre ve konuşmadığı süre deneme1 Unreal IRCd 5 21 Temmuz 2011 00:53
Bir Süre Sonra... Sır Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 08 Mart 2010 17:03