IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mayıs 2013, 20:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
38 yıl sonra Tunceli'de




HAK ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı Kemal Burkay, 38 yıl aradan sonra partisinin il teşkilatının açılış törenine katılmak üzere Tunceli'ye geldi. Seyit Rıza Meydanı'na giderek Seyit Rıza'nın heykeline çelenk koyan Burkay, "1938 yılında Dersim'de bir katliam yaşandı. Ben 1937 doğumluyum ve ben doğduğum sıralaralarda seyit Rıza idam edildi. Aradan nerdeyse 80 yıl geçti ama, hala seyit Rıza ve arakadaşlarının mezar yerleri bile bilinmiyor. Devlet bir an önce mezar yerlerini göstermelidir" dedi.

Tunceli'den 1975 yılından ayrılan Kemal Burkay, partisinin Tunceli'de yeni kurulan il teşkilatını açmak için bugün öğlen saatlerinde karayoluyla Elazığ'dan Tunceli'ye geldi. Burkay'ı Tunceli il sınırında 50 araçlık bir konvoy karşıladı. Araç konvoyu ile kent merkezine giren Kemal Burkay bir grubun sevgi gösterisi arasında çarşı merkezide bulunan Hak-Par il başkanlığına gitti. Parti teşkilatında bir süre eski arkadaşları ile görüşen Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay daha sonra basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin eskiye göre daha demokratik bir düzeye geldiğini ancak hala demokratikleşme anlamında bir çok eksiğin bulunduğunu belirten Kemal Burkay şunları söyledi:

"Özellikle Alevilerin hakları konusunda çok geri durumda Türkiye. Cemevlerinin statüsü tanınmalı, zorunlu din dersleri kaldırılmalıdır. Diyanet tamamen ortadan kaldırılmalı ama, sünni vatandaşların inancı gereği belki bir vakıf olarak çalışmalarını sürdürebilir. Bizim partimizin programı çok donanımlı ve tam anlamıyla demokratik bir parti programına sahibiz. Alevilerin hakları konusunda en önemli programa biz sahibiz. Bizler her inanca sahip olan halklara her türlü inanç anlamında haklarının sınırsız verilmesinden yana olan bir partiyiz."

'TÜRKİYE FEDERASYONLA YÖNETİLMELİ'

Hak-Par Genel Başkanı Burkay, parti olarak temel hedeflerinin Türkiye'nin bir federasyon ile yönetilmesi için çalışmak olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

"Federasyon birilerinin dediği gibi Türkiye için ne bir felaket, ne de bir bölünme değil. Türkiye'nin bütünlüğü için gerekli olan bir sistemdir. Almanya ve bir çok devlet bu şekilde yönetiliyor. Yerel meclisler ve yerel yapılanma ile birlikte merkezi Cumhurbaşkanı, merkezi Dışişleri bakanı olmalı. Hiç kimse federasyondan korkmasın ve federasyon Türkiye için gereklidir. Bizler yeni anayasanın bu temellerde yazılmasını talep ediyoruz."

'SEYİT RIZA'NIN MEZARI GÖSTERİLMELİ'

Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay, daha sonra kalabalık bir partili grubu ile Seyit Rıza Meydanı'na giderek Seyit Rıza'nın heykeline çelenk koydu. Burada konuşan Burkay, 1938 yılında Dersim'de bir katliam yaşandığını, bir çok insanın sürgün edildiğini ve öldürüldüğünü ifade ederek şöyle dedi:

"Ben 1937 doğumluyum ve ben doğduğum sıralaralarda Seyit Rıza idam edildi, Aradan nerdeyse 80 yıl geçti ama, hala Seyit Rıza ve arakadaşlarının mezar yerleri bile bilinmiyor. Devlet bir an önce mezar yerlerini göstermelidir. Bu heykelin buraya dikilmesi çok anlamlı ve yerinde bir karardır."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
38, sonra, tuncelide, yıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ya Sonra ? Ne Yaparım Senden Sonra ? Biten İlişkinin Ardından Toparlanma Süreci Liaaa Ruh Sağlığı 0 23 Ekim 2012 03:34
Tunceli - Ovacık Sim Doğu Anadolu Bölgesi 0 31 Ağustos 2011 18:43
Tunceli - Pertek Sim Doğu Anadolu Bölgesi 0 31 Ağustos 2011 18:42
Tunceli Sır İl ve İlçelerimizin Tarihçesi 0 29 Ocak 2011 18:51
Gay şef sevgilisini öldürdü, sonra yağda kızartıktan sonra yedi Angel Haber Arşivi 2 09 Ekim 2008 10:22