IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mayıs 2013, 21:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kent Müzesi'ne yoğun ilgi




Yaklaşık 3 aydır hizmette olan müzede yer alan modellerle kentin tarihi ve turistik özellikleri canlandırılıyor, halkın kullandığı eski eşyalar sergileniyor.

İlkadım İlçesi'nde bulunan Türkiye Devlet Demir Yollarına ait iki bina Büyükşehir Belediyesi tarafından alınarak 2011 yılında Kent müzesine dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı. Kent müzesi geçen Şubat ayında hizmete girdi. Yaklaşık 3 aydır ziyaretçi kabulüne başlayan müzeye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. İki bölümden oluşan müzenin bir kısmında kentin tarihi, bir kısmında ise sosyal ve ekonomik yaşamı anlatılıyor. Müzede modellerle kent ekonomisi için çok önemli olan tütün üretiminin safhaları yer alıyor. Samsun kıyılarında yaşayan balık türleri hakkında bilgi veriliyor. Oluşturulan Samsun mutfağında kentte yapılan yemekler tanıtılıyor. Öte yandan müzede Samsunlu sanatçılar hakkında bilgi verilirken, vatandaşların müzeye bağışladığı eski eşyalar da bulunuyor.

'ZİYARETÇİ SAYISI SÜREKLİ ARTIYOR'

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, müzeye ziyaretçi sayısının sürekli artığını belirterek "Müzeyi gezen vatandaşlarımızın Samsun'un tarihi, kültürü, günlük yaşamı, ekonomisi, örf ve adetleri, gelenekleri, eğitimi, sanat ve bilim tarihi hakkında bilgi alabilirler. Modellerle yapılan anlatımlarla detaylı bilgi sahibi olabilirler" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ilgi, kent, müzesine, yoğun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık