IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mayıs 2013, 21:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tarihi İzleyerek öğrenecekler




ERZURUM merkez Palandöken İlçesi'ndeki İMKB Anadolu Lisesi'nin 'Tarihimizi kendi çektiğimiz belgesellerle öğreniyoruz' projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 44'üncü Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge birincisi oldu.

TÜBİTAK'ın 44'üncü Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na tarih dalında katılan Yıldızkent İMKB Anadolu Lisesi bölge birincisi oldu. İngilizce öğretmeni Aşkım Devrim Bayrak ile 11'inci sınıf öğrencileri Şuheda Temelli ve Muammer Esenboğa, 'Tarihimizi kendi çektiğimiz belgesellerle öğreniyoruz' projesini 8 ayda hazırladı. Projenin bölge birincisi olarak finale kaldığını ancak dereceye giremediğini belirten Aşkım Devrim Bayrak, projeyle Tarih dersinin daha zevkli hale getirdiklerini söyledi. Erzurum'un tarihi eserlerini görüntülediklerini ve bu aşamada uzun araştırmalar yaptıklarını belirten Bayrak şunları anlattı:

"Tarih dersini değişik belgesellerle öğrenmenin çocuklar açısından yararlı olacağını düşündük. Çektiğimiz belgeseli sınıflarda Tarih derslerinde izlettirdik. Anket yaptık. Öğrencilerin hemen hepsi birçok şeyi anlamıştı. Çocuklar sınıf dışında araştırma yapınca ufukları açılıyor. Araştırmaya merak salıyorlar. Ortaya bir ürün koymayı öğreniyorlar ve hayata bakış açıları değişiyor. Biz her öğrencinin farklı bir tarihi eseri bu şeklide araştırmasını istiyoruz. Bir cep telefonu kamerasıyla bile çekebilirler. Önemli olan çekim aşamasındaki araştırma ve bilgi edinme. Bu şeklide öğrenen öğrencilerde bilgiler daha kalıcı oluyor. Dört duvar arasındaki bir eğitimdense dışarıya açılan bir eğitimi destekliyoruz."

'TARİH DERSLYERİNDE SIKILIYORDUM'

Tarih derslerinde sıkıldığını söyleyen 11'inci sınıf öğrenci Şuheda Temelli ise, "Tarih dersinde böyle bir proje aklıma geldi. Dersi daha zevkli daha dinlenir hale getirmek için proje üzerinde 8 ay çalıştım. Bu proje sayesinde Tarih derslerinde artık daha başarılıyım. Herşeyi araştırıyorum. İzleyerek öğrenmek beni dersi sevmeye teşvik etti" dedi.

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, bu yıl Erzurum'dan 687 projenin TÜBİTAK yarışmasına katıldığını belirterek, "Böyle bir başarı bütün öğrencilerimizin kabiliyetlerinin ne kadar yüksek olduğunu gösterir. Öğrencilerimize, okul müdürleri ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
tarihi, İzleyerek, öğrenecekler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Batman hakkında bilgiler tarihi tarihi eserler yemekler Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 2 31 Ağustos 2011 18:16
Reklam İzleyerek Para Kazanın (Reklam.tv) erdal2007 İnternetten Para Kazanma Yolları 2 13 Ekim 2009 00:27