IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mayıs 2013, 12:37   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ormanlara imar yolu




Orman Kanunu değişiyor. Meclis'e sunulan yasa tasarısına göre, bakanlar kurulu, ormanlık alanları imara açma yetkisine sahip olacak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hükümet, Orman Kanunu’nda değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Meclis’e sunulan kanun tasarısına göre, ‘ihtiyaç halinde’ kıyılarda ibadethane yapılabilecek. Tasarı, orman olarak korunmasında yarar görülmeyen yerlerin imara açılması için bakanlar kuruluna yetki veriyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan bakanlar kurulunda görüşüldükten sonra TBMM Başkanlığı’na sunulan ‘Orman Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ şu düzenlemelerin yapılmasını öngörüyor:
KIYIDA İBADETHANE: Kıyı Kanunu’nun 6. maddesine göre kıyılarda, sadece iskele, liman, barınak, yanaşma yeri, rıhtım, dalgakıran, köprü, menfez, istinat duvarı, fener gibi yapılar yapılabiliyor. Ancak yeni tasarıya göre ‘ihtiyaç duyulması halinde’ imar planı kararıyla kıyılarda ibadethane yapılabilecek. Geçen günlerde Meclis’te kabul edilen torba kanun ile ibadethanelere 100 metre mesafede içki satışı ve tüketimi yasaklanmıştı. Düzenlemenin aynen yasalaşması halinde, kıyılara ibadethane yapılabileceği için, söz konusu ibadethanelere 100 metre mesafedeki alkol satışı ve tüketimi yapılan yerlerin kapatılması gündeme gelebilecek.
BALIK ÇİFTLİKLERİ ORMANA: Baraj ve deniz yüzeyinde yapılan balık üretimi için karada yapılması mecburi tesislere Orman Genel Müdürlüğü’nce bedeli alınarak 29 yıla kadar izin verilebilecek. Bu izin, devlet ormanlarında bitki türlerinin tohum ve fidanlarını yetiştirmek üzere fidanlık kurulmasına, arkeolojik kazı ve restorasyon yapılmasına ve bu alanların kullanımına, define aranmasına, odun kömürü, terebentin, katran, sakız gibi işletilmesinde ağaç kullanılan ocakların açılmasına da olanak sağlayacak.
ÖZEL ORMANDA YAPILAŞMA KOLAYLAŞTI: Özel ormanlarda, alanın yüzde altısını, bina yüksekliği ise binanın oturduğu alanın en düşük zemin kotundan itibaren 9.5 metreyi (yani iki kat) geçmemek koşulu ile inşaat yapılabilecek. Mevcut düzenlemede de yüzde 6 oranı bulunuyordu. Ancak maddenin ‘esnek’ yazılması nedeniyle bazı yapılara iki kat izni verilmiyordu.
İMARA AÇILACAK YERLER: Tasarıya göre orman olarak korunmasında yarar görülmeyen ve tarım alanına dönüştürülmesi mümkün olmayan yerler ‘ kentsel dönüşüm ’ çerçevesinde yapılaşmaya açılacak. ‘Orman olarak korunmasında yarar görülmeyen yerlerin’ neresi olduğuna ise bakanlar kurulu karar verecek.
DERE YATAĞINA İNŞAAT: Dere yataklarının üzerine yapı yapan veya izinsiz kapatan, yeraltı sularını izinsiz besleyen gerçek kişilere 15 bin, tüzelkişilere 50 bin lira idari para cezası uygulanacak. Yangın görmüş ormanlarla, gençleştirmeye ayrılmış veya ağaçlandırılmış sahalarda hayvan otlatılamayacak. İzin almadan ticari olarak orman bitki türleri tohumluğu üretimi yapanların faaliyetine son verilecek; 33 bin lira idari para cezası kesilecek, ürüne el konulacak. Orman Genel Müdürlüğü’nden izin almadan orman bitki türleri tohumluğu ithal ve ihraç edenlerle 42 bin lira idari para cezası verilecek.
DAĞITILAN VAKIFLAR YENİDEN KURULABİLECEK: Kiraya verilen veya tahsis edilen Vakıflar Genel Müdürlüğü ve mazbut vakıf taşınmaz malların; yangın, hırsızlık ve doğal afetlere karşı, kullananları tarafından sigortalanması zorunlu olacak. 1 Ocak 1990 tarihinden bu düzenlemenin yayımı tarihine kadar genel müdürlüğün dağıtılma talebiyle açtığı dava sonucunda dağılmasına veya dağıtılmasına karar verilen yeni vakıfların hayatta bulunan kurucularının başvurusu üzerine vakfın adı ve amacı aynı olmak kaydıyla, bin lira kuruluş malvarlığı tahsis edilerek yeni bir vakıf kurulabilecek.
GÖNÜLLÜYE ÜCRET YOK: Orman yangınlarıyla mücadelede gönüllülerden de faydalanılacak. Gönüllülerin ulaşım ve iaşeleri karşılanacak, gönüllülere herhangi bir ücret verilmeyecek. Orman muhafaza memurluğundan olanlar da silah taşıyabilecek ve bulundurabilecek.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
imar, ormanlara, yolu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AKP’li başkanla işadamının 700 bin YTL’lik imar protokolü Dilara Haber Arşivi 0 03 Eylül 2008 18:17