IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mayıs 2013, 12:14   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TRT'de Alevi sansürü




TRT, gazeteci Nedim Şener'in hazırladığı 'Aleviler ne istiyor' adlı yazı dizisinin reklamını yayımlanamaz buldu.



Posta gazetesinde yayımlanmaya başlanan “Aleviler ne istiyor” yazı dizisine ilişkin reklam birçok televizyon kanalında yayınlanırken TRT’de sansüre uğradı. TRT, reklam filmini “Katliamlarla susturuldular” ifadesi nedeniyle “Yayınlanamaz” bulduğunu açıkladı. Yazı dizisini hazırlayan gazeteci Nedim Şener, Alevilerle ilgili yazı dizisini yayımlamaya başladıktan sonra başına gelenleri ve karşılaştığı sansürü dünkü yazısında ele aldı. “Türkiye’de Alevilere karşı önyargıların olduğunu biliyordum ama tepeden tırnağa bu kadar düşmanlığın olduğunu tahmin edemezdim” diyen Nedim Şener, tepkisini “Telefon, e-posta ve Twitter üzerinden yapılmayan ‘sövgü’ kalmadı. En basiti ‘Sen Alevi misin’ sorusuydu. Alevi olsam ne olur, olmasam ne olur? Ama belli ki bu soruyu soranların gözünde ‘Alevi olmak’ bir suçtu. Ve böyle bir diziyi ancak ve ancak bir Alevi yapabilirdi. ‘Türk müsün’ diye soranlar da olmadı değil. Bu tür düşünenleri kendi hallerine bıraktım. Allah ıslah etsin” şeklinde dile getirdi.
Yazı dizisiyle ilgili çektikleri reklam filmini TRT dahil tüm televizyon kanallarına gönderdiklerini ve TRT hariç tüm kanallarda yayınladığını aktaran Şener, bunun sebebini öğrenmek için araştırma yaptığını ve bunun sonucunda bir TRT yetkilisinden “Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı kararına göre; Posta gazetesi Nedim Şener reklam filmleri içindeki ‘Katliamlarla susturuldular’ ifadesi nedeniyle ‘yayınlanamaz’ kararı almıştır. İyi çalışmalar” e-postasının gönderildiğini yazdı.
Şener, sansüre olan tepkisini de “Olayı, kaderde TRT sansürüne uğramak da varmış deyip sineye çekebilirdim. Ama bir zihniyetin iyice anlaşılması lazım. Elbette mesele reklamın TRT’de yayınlanması ya da yayınlanmaması da değil. Mesele TRT’nin tarihte yaşanmış katliamları inkâr eder nitelikteki tutumudur. TRT kabul etsin ya da etmesin; Dersim’de, Çorum’da, Kahramanmaraş’ta, Sivas’ta, Madımak’ta katliam yapıldı. TRT tersini düşünüyor olabilir. Peki o zaman Başbakan Erdoğan kısa süre önce ‘Dersim katliamı’ nedeniyle kimden özür diledi” ifadeleriyle dile getirdi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alevi, sansürü, trtde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google'a Çin sansürü! Zen Google 1 11 Kasım 2012 19:30
Alevi açılımına AKP'nin alevi vekilinden sert tepki Lucifer Haber Arşivi 0 28 Ocak 2010 17:24
Microsoft sansürü mü Kralice Ağ, Network ve Networking 0 12 Ağustos 2008 11:10