IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mayıs 2013, 16:43   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
4+4+4'ün karnesi




İstanbul'da 4+4+4 ile öğrenci sayısı yüzde 33 arttı. İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, eğitim fakültesi son sınıfların öğretmene destek amacıyla 60 aylıkların derslerine girmeleri için proje hazırladı.

Haber: UMAY AKTAŞ SALMAN - umay.aktas@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].com.tr / Arşivi


4+4+4 şeklinde 12 yıllık zorunlu eğitime geçilen 2012-2013 eğitim öğretim yılının bitmesine sayılı günler kaldı. İşte İstanbul ’un 4+4+4 karnesi: 12 yıllık kesintisiz eğitim ve okula başlama yaşının 66 aya inmesiyle kentteki öğrenci sayısı yüzde 33 arttı. * Birinci sınıfa başlayan 300 bin öğrenciden yüzde 8’i 66 ay altında, isteğe bağlı olarak okula başladı.
* Okula gitmesi zorunlu 66 aylıklardan ise yüzde 4’ü rapor aldı. * Okulların yüzde 69’u dönüştü.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile ay sonunda tamamlanması beklenen okul dönüşümlerinden, dönüşen okulların müdür atamalarına kadar pek çok konuyu konuştuk. Yıldız’a göre 1886 okullu İstanbul’da okul dönüşümleri en çok bunaltan konu. Yıldız, “Kriter olarak 2 kilometrelik bir yarıçap koyduk. Bu okulun 2 kilometre yakınında başka bir okul varsa dönüşüm yapıyoruz. Biri ilkokul diğeri ortaokul oluyor. Diyelim ki okul ortaokul oldu, ilkokul öğrencileri sınıf ve öğretmeniyle gidiyor yakındaki ilkokula dönüşen okula. Eğer yakınında okul yoksa o okulu dönüştürmüyoruz. Hem ortaokul hem ilkokul olarak devam ediyor. Bu okulların dönüşümlerini yeni okul yapılıncaya kadar devam edecek” dedi.

7 imam-hatip kapanacak

Yıldız, İstanbul’da 7 imam-hatip okuyunun kapanacağını açıkladı: “İstanbul’da 125 imam hatip ortaokulu var. 85’i ilkokuldan dönüştürülen okullar. Diğerleri imam hatip liselerinin bünyesindeki ortaokullar. 71 de imam hatip lisesi var. Ortaokullardan ikisi kapanacak: Büyükçekmece Ömer Gültekin Yavuz Selim ve Bakırköy İbni Sina. Birinin 19 diğerinin 18 öğrencisi var. 5 de açılıp öğrencisi olmayan ortaokul var. Bunlar da kapanacak ama resmi süreç başlamadı.”
Yıldız, velilerin taleplerini haklı bulduğunu, ancak kademeli dönüşümün sorun yarattığını belirterek bir projesini açıkladı: “60 aylık öğrenciler olmasa bile İstanbul’da sınıflarımız kalabalık. Kalabalık sınflara 60 aylık çocuk da olduğu zaman öğrenmelerine ilişkin sıkıntılar olacak. Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencileri, 1. sınıf okutan sınıf öğretmenlerine yardımcı olabilir. Hem onların eğitimi açısından önemli hem hem de sınıf öğretmenin işini kolaylaştıracak. Tüm eğitim fakültesi dekanları ile konuştum. Böyle bir proje arzu ediyorum.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
4, 4ün, karnesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Windows 8'in ilk karnesi! Zen Windows 0 04 Aralık 2012 14:48