IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Haziran 2013, 12:47   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Maymuna benziyor davasında karar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hayko Cepkin’e hakaret ettiği iddiasıyla mahkemelik olan Davut Güloğlu, 3. Yargı Paketi’nden yararlandı. Mahkeme, yargılamanın durmasına karar verdi. Güloğlu, üç yıl içinde aynı suçu bir daha işlemezse hakkındaki dava düşecek.ÜNLÜ rock’çı Hayko Cepkin’in, üç yıl önce katıldığı bir televizyon programında kendisi için “Korku filminden çıkmış gibi maymuna benziyor, kedi mi köpek mi kesiyor belli değil, bu ve bunun gibi adamlar tam bir şaklaban” dediği iddiasıyla hakaret davası açtığı Davut Güloğlu, 3. Yargı Paketi’nden yararlandı. İstanbul 16. Sulh Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen karar duruşmasına Güloğlu’nun avukatı Emrullah Gözcü ile Cepkin’in avukatı Dilek Şahbaz Yılmaz katıldı. Cepkin’in avukatı, sanığın cezalandırılmasını istedi. Güloğlu’nun avukatı ise suçun oluşmadığını, şarkıcının sözlerinin montajlandığını ve söz konusu sözleri sarf etmediğini öne sürdü, “Söylendiği iddia edilen sözlerin, röportajın kesilmiş halinde bile müvekkilim tarafından söylenmediği bilirkişi çözümlemesiyle ortaya çıkmış, müvekkilimin açıkça iftiraya uğradığı kanıtlanmıştır” dedi.

DÜŞÜNCE AÇIKLAMASI

Davut Güloğlu hakkında basın yoluyla hakaret suçundan kamu davası açıldığını kararında açıklayan mahkeme, 6352 sayılı yasanın yürürlüğe girdiğini belirtti. Mahkeme, düşünce açıklaması sayılan yasaya istinaden yargılamanın durmasına karar verdi. Güloğlu, üç yıl içinde aynı suçu bir daha işlemezse hakkındaki dava düşecek. Eğer aynı suçu işlerse, dava kaldığı yerden devam edecek.

Tazminat davası sürüyor

Hayko Cepkin’in, kendisini maymuna benzeterek hakaret ettiği iddiasıyla Davut Güloğlu’na açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davası İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde sürüyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
benziyor, davasında, karar, maymuna


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'Ucube' davasında karar! Ruj Haber Arşivi 0 16 Mart 2011 19:33
`Hayko Cepkin Maymuna Benziyor´ dreamy Haber Arşivi 2 03 Kasım 2009 21:17