IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Haziran 2013, 16:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gezİ parki ve beŞİktaŞ dİrenİŞİ tÜm ayrintilar




1 haziran beşiktaş çıkarması ve taksim gezi parkı direnişine katılmak için binlerce kişi kadıköyde toplandık, son 3 sefere kadar binemediğim vapurlar ile beşiktaşa hükümet istifa sloganlarıyla yol aldık.
Vapur kaptanlarıda uzun uzun çaldıkları sirenlerle bize destek oldular, hatta kaptan bizi taksime götür sloganlarıda attık.


Saat 18:00 civarı beşiktaşa varabildik yoğun deniz tafiği vardı bazı özel teknelerde kadıköyden beşiktaşa halkı taşıyordu.
Barbaros meydanın dan dolmabahçeye doğru sanki bir milli bayram edasında güzelce yürüdük, sloganlar atıldı , halk omuz omuza dolma bahçeye neşe ile hareket etmeye devam etti, o an trafiğe açık olan yoldan geçen araçlarda Türk bayrağı sallayıp korna çalarak bize destek oldular.
Nihayetinde dolmabahçeye geldiğimizde kalabalığın coşkusu dahada arttı , güzel sloganlar atılıyordu, takii 2 adet toma panzerinin beleştepeden aşşağı indiği ana dek.


Su sıkmaya başlayan araca inönü stadının barikatları ve taşlar atıldı, tomalar yoğun bir hızla barbarosa doğru ilerlediler.
Çarşı grubunun tomalar ve çevik kuvvet ekibinin yoğun saldırısına maruz kaldığı haberi geldi ve binlerce kişi hep birlikte barbarosa koştuk, bakanlıklar önünde polis barikat kurmuş " bu alanı geçmek yasaktır" adında bir yazı yazmıştı. Bir vatandaş tomadaki polislere geri çekilmelerini söyledi tomalar kararsız bir şekilde sağ sol yapıyorlardı.


Polis barikatını menzilimizi genişletmek için ileri sürüklediğimde panzer tepesindeki su tabancasını üzerime çevirdi iki kez su sıkıp su tabancasını çarşıya çevirdi, büyük beşiktaş çarşısının ara sokağına sıkıştırılmış çarşı grubuna polis biber gazı atmaya devam ediyordu ki arkamdan 17- 18 yaşlarında bir çocuk tomaya taş attı. Bu eylemden dolayı tamamen coşan bizler elimize ne geçti ise tomalara fırlatmaya başladık.
yoğun bir biber gazı saldırısıda bize yapıldı " Çok illet bir şey ne gözünüzü açabiliyorsunuz nede nefes alabiliyorsunuz " daha arka saflarda yer alan sıhhiyeci arkadaşlar solisyon çalışması ile bizlerin yangısına derman oluyorlardı. Tüm halk seferber olmuş " limona , sirkeye , solisyona ihtiyacı olanlar bu tarafa " diye bağırıyorlardı.


Yoğun gaz saldırısından ağır ağır geri çekildik , gazın etkisi geçtiğinde tekrar ilkeri gidiyorduk. Kıran kırana bir çatışma oldu polis hava yerine tam vücuda isabet edebilecek şekilde mermi niyetine kullanıyordu biber gazı fünyelerini ki bunlarda bir cep telefonu boyutundalar. Birçok arkadaşımız yaralandı 4 adet ambulans gelip yaralıları hastanelere taşıdı, gönüllü sivil doktorlarda diğer yararlılara müdehalede bulundu , bir savaş vardı ve kıran kırana geçiyordu.

Defalarca kez geri çekilmek zorunda kalsak da bir kazanıp bir kaybettiğimiz beşiktaşa yine sahiptik. Çatışma tüm hararetiyle devam ederken CHP bilmem ne temsilcisi geldi polisle bir sulh sağladı. Beşiktaş tamamen bizim olduğunda yollar halka doldu , bu arada polis halkı tahrik etmeye devam ediyordu aniden başlayan bir taş atışı polisleri otelin bahçesine kadar geri çekilmek durumuna getirdi. Otelin bahçesinden gaz atmaya başlayan polisler yaklaşık 10 adet gaz bombası attı , tomalar da tazyikli su sıkmaya başladığında arada kalan insanlar yerlere yığıldı. Kadınlar çığlıuk çığlığa bağırıyor hareketsiz ortada bekliyorlardı.

2 toma panzerinin arasına sıkışıp kaldığımdan gaz ciğerlerimi ve gözlerimi inanılmaz bir acıyla yakıyordu, bir an öleceğimi düşündüm " Has S.. ölüyorum lan " bile dedim içimden , gözlerim kapalı ezbere koşmaya başladım çarşının yanında bulunan kız kuran kursunun bahçesinde açtım gözlerimi biri oraya kadar götürmüştü beni, herkes şadırvan etrafında su ile temizlenip nefes almaya çalışıyordu.

Ara sokaktan bastıran çarşı grubunun etkisiyle tekrar dolmabahçe tarafına geçebildim , dolmabahçe tarafı daha geniş alandı , gelen biber gazlarını askeriyenin bahçesine atabiliyorduk yaklaşık 4 adet fünyeyi dışarıya atabildim.

Çatışma tüm hızıyla sürerken bir anda tomalar 2 den 5 e çıktı ve her koldan saldırmaya başladılar , tomaların arkasına saklanan polislerde gaz üzerine gaz atmaya başladılar , yoğun bir geri çekilme yaşandı geri çekilirken de gördükkü arkadakiler boş durmamış parke taşları ile 1 metre yüksekliğinde barikat yapmışlardı.
Mevzimizi sürekli bir kaybedip bir kazanıyor olduğumuz anda stad tarafından bir hafriyat kamyonu korna çala çala geldi ve yolu kesti tomalar öteye geçemiyordu artık.


"HÜLKÜMET İSTİFA" " TAYYİBİN P**LERİ YILDIRAMAZ BİZLERİ " " ASKER GELSENE POLİSLERİ S**SENE" sloganları dolmabahçeyi inletiyortu.

Polisler kamyonu nasıl geçtilerse artık tomalar tekrar gelmeye başladılar tabii biber gazlarıda , yine ağır ağır geri çekilmeye başladık stadın önüne kadar çekildik ve nüthiş bir barikat kurduk , baz istasyonları kapatıldığından telefonlar çekmiyordu sonra 2 adet seyyar baz istasyonu geldi minibüsle tekrar iletişim sağlandı.

2 saat civarında direniş ve çatışma stad önünde sürdü çevik kuvvet ekipleri daha arttıkça yoğun gaz atmaya başladılar , bir arkadaşımızı yakalayıp tekme tokat döverken bir anda üzerlerine yürüdük ve vatandaşı kurtarıp barikat arkasına geri çekildik. çatışma sürerken "DHKPC" sloganlarıyla kalabalık bir grup geldi polise havai fişek fırlattılar polisler geriye koşa koşa kaçtılar ( bir kez daha kaçmışlardı gazları bitince ) yeni gelen grup hızlı geldiler ve hızlı gittiler taksime doğru , biz yine stad önünde çatışırken gaz bombaları epey arttı arkadan gelen vatandaşlar solisyon çalışmasına devam ettiler , eşcinsel vatandaşlarda vardı , gökkuşağını andıran içinde her rengi barındıran bayraklarını açmıştı onlarda hatta biri hayatımı kurtardı sonsuz şükran duyuyorum o arkadaşa.

Biraz daha direndikten sonra sayımız hızla azalıyor artık tamamen genç nesil oradaydık , polis gaz atmaya başladı ve beleş tepeye kadar geri çekilmek zorunda kaldık. Tomalar barikatı aşıp stad önüne geldiğinde 3 koldan yaktığımız ateşi söndürüp etrafa su sıkmaya devam ettiler , minibüsler devrildi gaz bombaları beleş tepeye dahi atılmaya başlandı ağaçlık alanın içine , hızla yukarıya doğru koştuk gümüşsuyu askeri hastanesinin önüne barikat kurulmuştu onu güçlendirdik ve taksime doğru hareket ettik. tabi bu arada yine çatışma oldu , bazı apartmanlar kapılarını açtı içeri aldılar halkı , bir otelde limon servisi yaptı vatandaşa , nihayetinde tekrar sloganlar eşliğinde taksime çıktık , taksimde gördüğüm manzara çok sinirimi bozdu herkes yerlere oturmuş adeta bir piknik havası vardı.
Gerçi biz oraya gelmeden önce onlarda epey savaşmışlar iş makinaları tahrip edilmiş ortaya kocaman bir meydan ateşi yakılmıştı.

Gezi parkı önünde 2 İETT otobüsü yatırılmış camları kırılmış ve sloganlar yazılmıştı üzerine tüm işyerlerinin camları sloganlarla doluydu , istiklal hınca hınç dolu sloganlar atıyordu, ilerleyen saatlere kadar taksimde halaylar çektik , havai fişek patlattık çok hoş bir zafer kutlaması vardı , Taksim tamamen bizimdi! sabah saat 5 e kadar orada bekledim kendi çapımızda sloganlar attık ve kutlama yaptık. Daha sonra anadolu yakasına geçebilmek için şişliye kadar yürümem gerekti yol üzerinde elmadağ tarafında 3 İETT otobüsü daha tahrip edilmiş ve devasa barikatlar kurulmuştu anladımki biz beşiktaşta savaşırken bir savaş alanıda buralarda varmış.
Metrobüse binip anadolu yakasına geçtim ve oradan beşiktaşta kamerasıyla çekim yapan bir arkadaş hususi aracıyla benide evime kadar bıraktı.


Velhasıl beşiktaş çıkarmasının ve gezi parkı eylemlerinin çok kısa bir özeti bu yazdıklarım , tamamını yazmak istesemde yazamıyorum çok uzun olurdu.
Sanki başka bir devlet ile savaştaydık ve cehennemi yaşıyorduk. Kadınlarımız ellerinden gelen herşeyi yaptılar , bir kısmı sıhhı destek verdi , bir kısmı ön saflarda birebir çatıştı.


Cumhuriyeti , bayrağı , milleti ve doğası için dün gece savaşan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum hayatımı kurtaran eşcinsel arkadaş sen olmasan belki bugün bende olmazdım sonsuz teşekkürler. Bugün ise dünün izleri siliniyor çöpler halk tarafınca toplanıyor kusura bakmayın arkdaşlar bu gün aranızda yoktum dün gece ön saflarda çok yoruldum.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
beşiktaş çıkarması, gezi parkı, taksim çıkarması, tÜm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çanakkale Gelibolu Yarimadasi Tarihi Milli Parki Ecrin Marmara Bölgesi 0 30 Ocak 2012 02:01