IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2013, 09:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yok yere ışığını yitirdi




Ne Gezi Parkı'na giden ne de eylemlere katılan YTÜ Araştırma Görevlisi Dr. Burak Ünveren'in, gaz fişeği isabet eden sol gözü görme yetisini kaybetti. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunan Ünveren, "Umarım bunun sorumluları cezalandırılır" dedi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İktisat Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Burak Ünveren, Gezi Parkı eylemlerinde polisin attığı biber gazı kapsülüyle gözünü kaybedenlerden biri. Eylemler boyunca ne Gezi Parkı'na gitti ne de herhangi bir eylemci gruba mensuptu. Beşiktaş'ta oturan 31 yaşındaki Ünveren, evinin önünde atılan gaz bombaları nedeniyle içeride oturamaz hale gelince, neler olup bittiğini anlamak için aşağı indi. Yoğun gazdan etkilenince tekrar eve dönerek bu kez deniz gözlüklerini taktı. Kapısının önünden yavaş yavaş yürümeye başladı ve bir anda kendini olayların ortasında buldu. Ünveren, bir dükkanın tentesinin altında beklemeye başladı. Henüz birkaç dakika geçmişti ki, sol gözüne isabet eden gaz fişeğiyle yere yığıldı. Protestocular tarafından hastaneye kaldırılan Ünveren'e önce acil müdahale yapıldı. Bir gün sonra da ameliyat edildi. Hastanede 6 gün kalan Ünveren, sol gözünü kaybetti. Göz yuvasının etrafındaki kırıklar nedeniyle bir hafta sonra tekrar ameliyata alınacak olan Ünveren'e 2 ay sonra protez göz takılacak.

"ELİMDE KUM TANESİ BİLE YOKTU"
"Bırakın taşı ve sopayı elimde kum tanesi bile yoktu, eylemci grubunda değildim" diyen Ünveren, "Hiçbir acı duymadan yere yığıldım ama bilincim açıktı. Sert bir cismin yüzümü parçaladığını fark edebiliyordum. Tek hissettiğim suratımın sol tarafındaki sıcak akıntıydı. Bana nişan alınmamış olması fiziksel olarak mümkün değil. Gördük ki, kapsüller atıldığı yerde etrafında dönüyor, sekmiyor. Olay kapımın önünde olmasaydı büyük bir ihtimalle dışarı çıkmayacaktım. Bu duruma alışacağım, hayat bir gözle de devam edecek" şeklinde konuştu.

"ANNEM BABAM AK PARTİLİ"
YTÜ'den mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan Ünveren, doktorasını burslu olarak İtalya'da tamamladı. Yale ve Kaliforniya Üniversitesi'nde çalıştı. Akademisyen, "Vazifeme ülkemde devam etmek istediğim için döndüm. Geldiğime pişman değilim. Siyasi olarak sıkıştırılmazsam ülkemde kalmaya devam edeceğim. Annem 8 yıldır AK Parti kadın örgütlerinde çalışıyor, babam parti üyesi" dedi. Polisler hakkında suç duyurusunda bulunan Ünveren, şunları söyledi: "Gerekli video kayıtları istendi. Anlaşılan o ki, ateş edenin görüntüsünü alacağız. Umarım kimlikleri gizlenmek istenmez. Bunun sorumlularının cezalandırılmasını istiyorum."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
yere, yitirdi, yok, ışığını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ünlü Sanatçı Yaşamını Yitirdi.. Düş Haber Arşivi 0 15 Kasım 2011 14:45
Genç oyuncu yaşamını yitirdi Aria Haber Arşivi 1 27 Ağustos 2010 15:18
Moda dünyası ustasını yitirdi eCeM1 Haber Arşivi 0 02 Haziran 2008 11:29
Moda dünyası ustasını yitirdi Süslü Haber Arşivi 0 02 Haziran 2008 08:16