IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Haziran 2013, 09:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Gezi' zirvesinden referandum çıktı




Başbakan Erdoğan'ın dün Ankara'da 'Gezi Parkı' heyetiyle yaptığı görüşmeden referandum kararı çıktı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik "İstanbul halkına soracağız. Biz o karara uyarız"dedi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İstanbul'da Taksim Gezi Parkı protestoları ile başlayan ve yurdun geneline yayılan olayların sona ermesi için diyalog kapısını aralayan Başbakan Tayyip Erdoğan, "Marjinal gruplardan arındırılmış olursa ben o gençlerle de görüşmek isterim" dedi. Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Gezi Parkı Heyeti ile bir araya gelirken, 4,5 saat süren toplantıdan diyalog kanallarının açık tutulması ve Gezi Parkı ile Topçu Kışlası için referandum yapılması kararı çıktı. Kararı açıklayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Kararı İstanbullular verecek. Halkımız ne karar verirse başımız üstüne, biz o karara uyarız" dedi.

GEZİ'YE GELİN" DAVETİ


Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin çok samimi ve sıcak bir ortamda geçtiği öğrenilirken, Erdoğan'ın heyetteki kişileri tek tek dinlediği uzun uzun notlar aldığı öğrenildi. Görüşmeye katılan Gezi Parkı heyetinde yer alan isimlerin, özellikle polis şiddeti üzerinde şikayetçi oldukları ve tepkilerini yoğunlaştırdıkları bildirildi. Görüşmede, Başbakan'ın gençleri anlamak konusunda samimi olduğu ve gençlerle görüşmeye de hazır olduğu fikrinin benimsendiği öğrenildi. "Başbakan Erdoğan'a, eylemci gençlerin siyasi bir amaçları olmadığı ve haksız yere polis şiddetine maruz kaldıklarının söylendiği ve "Gençleri anlamak için Gezi'ye gelseniz aslında çok güzel olur" denildiği kaydedildi. Erdoğan'ın da bu ifade üzerine marjinal ve art niyetli gruplardan arındırılması durumunda gençlerle Gezi'de olmasa bile biraraya gelmek istediğini ifade ettiği öğrenildi.

SON SÖZ VATANDAŞIN


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan ile Gezi Parkı Heyeti görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada "Gezi Parkı Projesi'ni referanduma götüreceğiz" dedi. 4,5 saatlik görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Çelik, "Başbakan Erdoğan görüşmenin ardından bu projeyi referanduma götürme teklifinde bulundu" dedi. Çelik şunları söyledi: "İstanbul halkına soracağız. Siz burada olup biteni kabul ediyor musunuz? Etmiyor musunuz? İstanbul halkı hangi yönde karar verirse, halkın kararı her zaman öpülüp başa konulacak bir karardır. Halkın iradesi dışında bir irade söz konusu değildir. Biz bugüne kadar buna saygılı olup bağlı olduk. Bir an önce o Gezi Parkı'nın boşaltılması gerekiyor. O gezi parkını boşaltalım. Orada hayat normale dönsün. Herkes Gezi Parkı'na gitmek istiyorsa gitsin." Çelik kararla ilgili olarak da "Bir referandum seçeneğini ilgili kurullara götürebiliriz. MKYK'da bu mesele değerlendirilir. Daha sonra hükümet buradan çıkacak sonuca göre gerekenleri yapar" dedi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


HEYETEKİ LERİ TEK TEK DİNLEDİ

Başbakan Erdoğan görüşmede heyetteki 11 kişiyi tek tek dinledi, söylediklerini not aldı. Heyettekiler bir iletişim kanalı açılmasından memnun olduklarını söyledi.

ERDOĞAN GENÇLERİ DAVET EDEBİLİR

Erdoğan, Gezi Parkı Heyeti'nden sonra oyuncular Hasan Kaçan ve Necati Şaşmaz ile bir araya geldi. Kaçan iki çocuğunun da eyleme katıldığını belirterek bu işin sonlanmasını istedi. Şaşmaz ise Başbakan Erdoğan'ın eylemci gençleri Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisinde kabul edebileceğini söylediğini aktardı.

'GEZİ' HEYETİNDE YER ALAN İSİMLER

Görüşmeye katılan isimler şöyle: Ahmet Mümtaz Taylan: Tiyatrocu. Profesör Betül Tanbay: Taksim Platformu Üyesi. Kutluğ Ataman: Yönetmen. Selva Gürdoğan: İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi. Zülfikar Kürüm: Yayıncı. Özgür Demirtaş: Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı. Nil Eyüboğlu: Öğrenci ve aktivist . Bülent Peker: Başbakan Erdoğan'a yazdığı mektupla gündeme gelen AK Parti'li eylemci. Zehra Öney: Medya Uzmanı. İpek Akpınar: İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi. Hale Çıracı: Profesör. İTÜ Şehir ve Bölge Planlaması Öğretim Görevlisi.

'GEZİ PARKI OLARAK KALMASINI İSTİYORUZ'

Toplantının ardından heyet adına açıklama yapan akademisyen İpek Akpınar, şunları söyledi: "Bizler, kimsenin sözcüsü, kimsenin temsilcisi değiliz. Bugüne dek sunulan taleplerin bilincindeyiz, Gezi Parkı'nın park olarak kalmasını, sorumluların soruşturulmasının vazgeçilmez olduğunu düşünüyoruz." Akpınar, "Referandum konusundaki görüşleriniz nedir?" sorusuna "Bu konu bize sorulmadı. Hükümetin konuşulan çözümlerle ilgili herhangi bir yetkimiz olmadığını söyledik"dedi.

TAKSİM DAYANIŞMASI TEKLİFE TEPKİ GÖSTERDİ

Erdoğan'ın Gezi Parkı heyetiyle yaptığı görüşmeden çıkan refarandum kararının nasıl uygulanacağı merak konusu oldu. Edinilen bilgilere göre Gezi Parkı ve Topçu Kışlası ile ilgili proje konusunda iki seçenek var. Buna göre proenin uygulanıp uygulanmayacağına İstanbullular ya da Beyoğlu bölgesinde ikamet edenler karar verecek. Öte yandan 80 STK'den oluşan Taksim Dayanışması, Başbakan Erdoğan'la gerçekleşen görüşmeye kendilerini temsilen kimsenin davet edilmediğini belirterek referandum kararını kabul etmediklerini açıkladı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çıktı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Devletin zirvesinden Suriye'ye uyarı! Lucifer Haber Arşivi 0 22 Kasım 2011 09:28