IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Haziran 2013, 11:44   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vatandaşlığını kaybedebilir




Kuzey Kıbrıs'ta göreve gelen yeni hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısında Kültür Ataşeliği görevini iptal ettiği Necati Şaşmaz, KKTC vatandaşlığını da kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Şaşmaz da, yaşananlar üzerine "suç mu işledim?" sorusunu sordu. Şaşmaz'ın vatandaşlığının iptal edilmesi ile ilgili süreç; Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yetkililerinin, "Şaşmaz'ın vatandaş olduğu zaman verdiği adrese" baskın yapması ile patlak verdi. Şaşmaz'ın verdiği adresin eski Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel ’in Ofisi olduğu ortaya çıktı. YSK, ilk önce Şaşmaz'ın 28 Temmuz seçimlerinde oy kullanmasının önünü kapattı. Polisin, Şaşmaz hakkında "yanıltıcı adres verdiği gerekçesiyle" soruşturma başlatacağı öne sürüldü. Konu hakkında Milliyet'e konuşan hükümetten bir yetkili, "biz Şaşmaz'ın vatandaşlığını iptal etme çabası içerisinde değiliz, ama yasal olmayan konular varsa mutlaka bunun takibi yapılacaktır" dedi.

Şaşmaz çok üzgün
Eski Bakan Üstel de, "Şaşmaz'a yapılan büyük ayıp" dedi. Necati Şaşmaz'ın ülkenin tanıtımı için büyük bir fırsat olduğunu kaydeden Üstel, "Şaşmaz'a yapılan acaba Türkiye'ye karşı bir hareket mi? sorusunu sormak gerekiyor" diye konuştu. Şaşmaz'la da konuştuğunu ifade eden Üstel şöyle devam etti; "Necati çok üzgün. Bana, 'KKTC'nin yeni yönetimi suç işlemişim gibi gösteriyor beni. Kuzey Kıbrıs için büyük projelerim vardı. Yapılanlar üzdü, üzüyor' dedi. Yeni hükümetin ilk icraatı Şaşmaz'ın vatandaşlığı ve ataşeliği olmamalıydı." Öte yandan Necati Şaşmaz'ın yaşananlarla ilgili bilgi almak amacıyla KKTC'ye gideceği öğrenildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kaybedebilir, vatandaşlığını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık