IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Temmuz 2013, 11:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hipnozlu doğum geliyor




Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İşin fıtratı normal doğumdur ve fıtratın peşinde koşmak lazım. Bundan sonra epidural doğum, hipnozla doğum gibi yöntemler gündeme alınabilir" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği'nin (OHSAD) işbirliğiyle, WOW Otel'de düzenlen iftarda özel sağlık sektörü çalışanlarıyla biraraya gelen Müezzinoğlu, konuşmasının ardından özel sektör temsilcilerinin sorularını cevaplandırdı.

"BUNDAN SONRA EPİDURAL GÜNDEME ALINACAK"

"Epidural yöntemiyle doğum yapılmasını teşvik etmeyi düşünüyor musunuz?" şeklindeki bir soruya, Müezzinoğlu, önceliklerinin normal doğum olduğu cevabını verdi. Normal doğum konusunda vatandaşların doğru bilgilendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Müezzinoğlu, "İşin fıtratı normal doğumdur ve fıtratın peşinde koşmak lazım. Bundan sonra epidural doğum, hipnozla doğum gibi yöntemler gündeme alınabilir. Normal doğumun önüne başka bir şeyi geçirmemek lazım.

"ANNE NE KADAR CESURSA ÇOCUK DA O KADAR CESUR OLUR"

Kullanmayalım, istifade etmeyelim demiyorum ama moda haline getirmemek lazım. Bu işin tabiatı normal doğumdur. 'Sezaryen mi, epidural mı?' derseniz tabi ki epidural. Fakat 'normal doğum mu, epidural mı?' Tabi ki normal doğum. Anneleri konkutmayacaksınız. Anne ne kadar cesursa çocuğu da o kadar cesur olur. Korkak bir nesil istemiyoruz" diye konuştu.

"SAĞLIK MESLEK LİSELERİYLE EBE SIKINTIMIZ BİRAZ AZALACAK"

Müezzinoğlu, fark ücretlerinin serbest bırakılıp bırakılmayacağı yönündeki bir soruya, "Sağlıkta Uygulama Tebliği'yle (SUT) anlaşma yapmayan hastenelerle böyle bir uygulama var. Fakat SUT'la bir anlaşma yapıldıysa, anlaşma yapan kurum belirli bir çerçeve yapma hakkına sahip. SUT'la anlaşma yapmayan hastanelerimize kimse birşey yapmıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu 75 milyonun sağlığından sorumlu. Onun imkanlarını özel sektörle yaptığı anlaşmada kendi hukukunu koruyacak bir çerçeve çizmesi lazım. İki tarafın da hukukunu koruyan bir çerçeve olması lazım. Serbest piyasada gecenin üçünde, vatandaş nerenin kapısını çalarsa oranın vicdanına teslim olsun demek sağlıkta çok mümkün değil" yanıtını verdi.
Müezzinoğlu, "Ebe hemşire açığıyla" ilgili bir soru üzerine, "Açık sıkıntımız olan alanlardan bir tanesi. Sağlık meslek liseleriyle ebe sıkıntımız biraz azalacak. Hamile anneyi ilk aydan doğuma kadar takip edecek ebelerimiz olacak" dedi.

DÜNYA KRİZDE AĞIR BEDELLER ÖDEDİ

Hastaların özel diş hekimi muayenehanesinden hizmet almasına da değinen Müezzinoğlu, "4-5 hekim biraraya gelirse, hizmet almamız belki söz konusu olabilir. Muayene hekimlerinden hizmet alımının olabileceğine inanmıyorum" ifadesini kullandı.
Sağlıkta SUT fiyatlarının düşürülmesi konusundaki bir soru üzerine Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
"Dünya krizde ağır bedeller ödedi. Yunanistan Sağlık Bakanı sağlık çalışanlarının yüzde 40'ını işten çıkaracaklarını söyledi. 10 yıl önce eczane hak ettiği ödeneği ne zaman alacağını bilmiyordu. Şimdi ayın 16'sında almıyorsa 17'sinde, 20'sinde alamıyorsa 21'nde alıyor. Bir taraftan özel sektör dinamikleriyle kamu sektörü yarışmak zorunda. Geçtiğimiz 10 yılda 122 bin yatak sayısının 3'te birini yeniledik ve nitelikli yatak haline getirdik. İnşaat halinde 22 bin yeni yatağımız var. Önümüzdeki 2 ay içinde 60 hastanenin ihalesine çıkacağız. Bütün bunların hepsini bu ülkenin ve insanlarının imkanlarıyla yapıyoruz. 2002 yılında ilaç tüketimiz 670 milyon kutuydu. Buna ödediğimiz para 14.5 milyardı. Eski sistemle gitseydik bu gün yaklaşık 35 milyar (lira) ödememiz gerekirdi. Bu para ne Recep Tayyip Erdoğan'ın ne de Mehmet Müezzinoğlu'nun cebinde çıkıyor. SUT artışı yapılmadı, haklısınız ama milletin parasını iyi kullanmamız gerekir."
Müezzinoğlu, ilaç israfını gündemine alacaklarını ve ilaç kullanmanın bir sistematiğinin olması gerektiğini söyledi.
"ÖZEL SEKTÖRDE FARK DEVAM EDECEK"
"Özel hastanelerdeki fark sorununu nasıl çözeceksiniz?" yönündeki bir soruya Müezzinoğlu, "Özel sektörde fark almayı sıfırlamayı mümkün görmüyorum. Açıkcası doğru da bulmuyorum. Özel sektörde bir miktarda farkı makul buluyorum. Tabi acil vakaları ve kronik durumları hariç tutuyoruz" yanıtını verdi.
Müezzinoğlu, tıp merkezlerine yönelik bir soruyu da, "Kapatmayla değil, standardımızı daha yükseltme şeklinde bu yol haritasını tamamlayacağız. Belirli zorlamalar mutlaka gündemimizde olacak. A ve B grubu tıp merkezlerinin daha iyi noktada olmasını istiyoruz. C grubundakilerin A grubu standardına çıkmasını istiyoruz. Belki burada imar konusundaki koşulları yeniden değerlendirebiliriz" şeklinde cevaplandırdı. Müezzinoğlu, hastanelere başvuran acil vakalar hakkında da yeniden statü değerlendirmesi yaparak, koşulları daha net hale getirerek sıkıntıları aşmayı hedeflediklerini ifade etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
doğum, geliyor, hipnozlu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkekler için doğum kontrol hapı geliyor Zen Ah Erkekler 0 06 Aralık 2012 16:10
Erkeklere Doğum Kontrol Hapı Geliyor Liaaa Erkek Sağlığı 0 26 Mayıs 2012 13:24
Doğum Lekeleri Nasıl Geçer? Doğum Lekelerine Bitkisel Çözüm Ve Krem Tarifi Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Eylül 2010 13:57
Doğum, Doğum Kontrol ve Doğum İle İlgili Herşey Lady Aile Evlilik ve Çocuklar 0 22 Nisan 2010 15:53
Erkeklere Doğum Kontrol Hapı Geliyor Süslü Ah Erkekler 2 20 Aralık 2009 10:38