IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ağustos 2013, 23:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eray Özbal: Günah keçisi ilan edildim




Eray Özbal'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi, "uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama" suçlamasıyla tutuklandı.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İstanbul'daki uyuşturucu soruşturması kapsamında, oyuncu Eray Özbal'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi, örgütlü suçlara bakan mahkeme tarafından, "uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama" suçlamasıyla tutuklandı. Yurt dışına çıkış yasağı konularak, 50 bin lira kefalet ödemeleri şartıyla serbest bırakılan ünlü kişilerden bazıları, içici olduklarını kabul ederken, "uyuşturucu temin etme" suçlamalarını ise reddettiler.

ÖZBAL: ADETA GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDİLDİM

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle, görevli İstanbul 1 No'lu Hakimliği tarafından sorgulanan ve tutuklanmasına karar verilen 15 kişiden, Cemil Zirek, Burhan Albayrak ve Murat Yaşar dışındaki tüm şüpheliler, suçlamaları kabul etmedi. Tutuklanmasına karar verilen oyuncu Eray Özbal, sorgusunda, 37 yıllık sinema sanatçısı olduğunu, çok sayıda filmde oynadığını ve hala bu işi yaptığını belirterek, şunları söyledi:

"Yaklaşık 4-5 yıldır uyuşturucu içicisiyim. Dışardan satın almamak için, evimde 32 adet hint keneviri bitkisi ektim. Bunlardan 6-7 tanesi dişi hint keneviridir. Kalanının ise cinsiyeti belli değildir. Bu maddeler günlük kullanım içindir. Bunları başkalarına satmak veya temin etmek gibi bir eylem içerisinde bulunmadım. Adeta bir 'günah keçisi' ilan edildim. Suçlamaların hiçbiri doğru değildir. Ben ne çete üyesiyim ne de dağıtım içerisinde yer almaktayım. Sezon açılmaktadır. Tutuklanmam halinde işlerim aksayacaktır. Serbest bırakılmak istiyorum."


GÜNAYDIN: KURTULMAYA ÇALIŞIYORUM

Sorgulama sonucunda serbest bırakılan ünlü oyuncu Engin Günaydın ise, hakkındaki "uyuşturucu temini" suçlamasını kabul etmediğini ve evinde uyuşturucu madde kullandırtmadığını belirterek, "Evimde yapılan aramada ele geçirilen uyuşturucu maddeler çok çok önceden almış olduğum ve imha etmeyi ihmal ettiğim maddelerdir. Daha önceleri toplum karşısında daha rahat davranışlar sergilemek amacıyla başladığım uyuşturucu maddeden kurtulmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

APAK: TELEFONLARDAN, UYUŞTURUCU MADDE TEMİN ETTİĞİM ANLAMI ÇIKMAZ

Oyuncu Sarp Apak da, yaklaşık 8 yıldır film sektörünün içinde bulunduğunu ve iyi bir geliri olduğunu aktararak başladığı ifadesinde, "Toplumun tanıdığı bir şahısın, uyuşturucu satmaya ihtiyacı yoktur. Arkadaşlarımızla yapılan görüşmeler çok yakın arkadaş olmamızdan kaynaklanan samimi görüşmelerdir. Telefon trafiğinden uyuşturucu madde temin ettiğim anlamı çıkmaz" dedi.

MEHMET ERDEM: TUTUKLANIRSAM ALBÜM ÇALIŞMAM YARIM KALACAK

Daha önce başka bir soruşturma kapsamında da ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan şarkıcı Mehmet Erdem ise, kimseye uyuşturucu madde temin etmediğini ve arama sırasında ele geçirilen hint kenevirinin kendisine ait olduğunu belirterek, "Ancak ekstazi haplar bana ait değildir. Aynı rezidansta farklı odalarda kalıyordum. Odamı değiştirdiğim için arama yapılan yere yeni taşınmıştım. Özellikle yabancılar, gelip giden fazla olduğundan ele geçirilen maddeler, onlara ait olabilir" ifadesini kullandı. Arkadaşlarıyla borç para alışverişi yapmasının normal bir durum olduğunu da kaydeden Erdem, "Tutuklandığım taktirde albüm çalışmam yarım kalacaktır. Benimle birlikte çalışan kişiler de mağdur olacaklardır. Bu nedenle serbest bırakılmak istiyorum" şeklinde savunma yaptı.

MAHKEMENİN SOSYAL DURUM KRİTERİ

İstanbul 1 No'lu sorgu hakimliği, 15 kişi hakkında, "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan, kaçma şüphesi ve adli kontrol tedbirinin yetersiz kalacağını göz önüne alarak, tutuklama kararı verdi. Ünlü oyuncuların da aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında, adli kontrol tedbiri uygulanması ve 50 bin lira kefalet ödenmesi şartıyla serbest bırakma kararı veren hakimlik, bu kararını, mevut delil durumuna göre tutuklama nedenleri olmasına rağmen, şüphelilerin daha önce suç işlememiş olmaları, sosyal durumları, sabit ikametgah sahibi oluşları, delilleri karartma ve kaçma şüphelerinin bulunmaması, suç vasfının değişme ihtimalini dikkate alarak, adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağı ve tutuklamanın ölçülü olmayacağı kanaatiyle verdiğini bildirdi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kecisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Günah keçisi yine Windows 8! CeSaRCripS Windows 2 15 Nisan 2013 18:05
Uludere'de Günah Keçisi Bulundu Rüzgar Haber Arşivi 0 24 Mayıs 2012 07:57
Günah keçisi Google! Deep Google 0 05 Mayıs 2012 14:50
Günah Keçisi | PauL | Komedi | PauL Sinema Dünyası 2 28 Ekim 2011 10:28