IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ağustos 2013, 12:46   #1
Estela
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ha Beşar ha Sisi birbirinden farkı yok




Mısır'da devlet terörü yaşanıyor" diyen Başbakan Erdoğan Bursa'da "Mısır'da birileri Firavun'un birileri de Musa'nın izinden gidiyor. Mazlumun ahı er ya da geç aheste aheste çıkacak" dedi

Başbakan Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm projelerinin 3. dönemini başlattığı Bursa'da Mısır'da yaşanan olaylara değinerek, "Şu anda Mısır'da iki ayrı tablo var, biri Firavun'un izinden gidenler diğeri Musa'nın izinden gidenler" dedi. "Ha Beşar ha Sisi" vurgusu yapan Erdoğan şunları söyledi:
70 yıl otokratik rejime sabredenler, totaliter rejimleri destekleyenler, bir yıl, yüzde 52 oyla işbaşına gelen Sayın Mursi'ye tahammül edemediler. Bu dünyada 'biz demokratız' diyenlerin ikiyüzlülüğünü gösteriyordu. Bunlar kendilerine kukla olacak rejimleri istiyorlardı. Biliyorlardı ki Mursi yönetimi yolsuzluklara son verecekti, Mısır yeniden ayağa kalkacaktı. Darbe yaptılar. 'Mursi herkesi kucaklamadı' dediler. Darbe yapan Sisi'yi Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı yapan kim? Şu anda Cumhurbaşkanı olan kişiyi Anayasa Mahkemesine getiren kim? Mursi... Kabinesinin üçte ikisi Mübarek'ten kalma bakanlardı. Bunun neyini inkar edeceksiniz?
Mursi yönetimine, 1 yıllık dönemde Türkiye ve Katar'dan başka destek veren ülke yoktu. Uluslararası kurumlar, IMF, Dünya Bankası destek vermedi. 'Seçimden sonra' dediler. Bu ikiyüzlülük niye? Darbe oldu, darbe yönetimine 16 milyar dolar hemen destek geldi. Bunlar darbe yönetimin ortaklarıdır.

SALDIRILARI TELİN EDİYORUM
İki gündür yapılan katliamdaki şehitlerin sayısı 600'e çıktı. Sabah namazında 53 Mısırlı kardeşimizi şehit ettiler. Soruyorum şimdi: Acaba bu nasıl Müslümanlık? Hiçbir suçu olmayan, asla şiddete başvurmayan, sadece seçilmiş cumhurbaşkanlarının serbest bırakılmasını isteyen insanlara çok ağır, zulüm, şiddet uyguladılar. Bütün bu saldırıları, Bursa'dan telin ediyorum, lanetliyorum.
İbadethanelere, camilere, kiliselere yapılan saldırıları da şiddetle kınıyor, tüm tarafları daha fazla hassasiyete davet ediyorum. Şu anda Müslüman Kardeşler, kiliseleri koruma altına alıyor. Uluslararası medya, hani Gezi medyası vardı burada da onlar var şimdi. 'Müslüman Kardeşler 30 tane kilise yaktı' diyorlar.
El Fetih Camii kuşatma altında. Mısır'a da, dünyaya da sesleniyorum. İnsanların ibadethanesi masumdur. Bunlar Suriye'de de Mısır'da da camilerimizi yaktılar, yıktılar. Ha Beşar ha Sisi! Bunların birbirinden farkı yok. Bunlara destek verenlerin de birbirinden farkı yok. Bunlar şunu bilmelidir: Zulm ile abad olunmaz. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Er veya geç çıkacak.

MISIR'DA DEVLET TERÖRÜ VAR
Hem Türkiye içinde hem dünyada, Türkiye'nin Mısır'la ilgileniyor olmasından rahatsız olanlar var. Türkiye tepki gösterdikçe, hakkı, adaleti dile getirdikçe birileri vicdanlarıyla baş başa kalıyor ve rahatsız oluyorlar. Dünyaya sesleniyorum, Batı'ya, Körfez'e İslam dünyasına sesleniyorum: Şu anda oradaki şehitleri 'terörist' ilan edenler var. Şu anda Mısır'da devlet terörü icra edilmektedir. Şu anda Mısır'da iki ayrı tablo var: Firavun'un izinden gidenler ve Musa'nın izinden gidenler. Tarih bunu böyle adlandıracak.
Biz vicdanları rahatsız etmeye, ülkelere vicdanı hatırlatmaya devam edeceğiz. Şahsım olarak, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerinin hepsini aradım. AB üyesi ülkelerden bazılarını ben, bir çoğunu Dışişleri Bakanım aradı. İslam dünyasını aramaya devam ediyoruz. Dilsiz şeytan olmayacağız, hakkı söyleyeceğiz.
Çok açık söylüyorum: BM Güvenlik Konseyi'nin aynaya bakacak yüzü kalmamıştır. Mısır'daki gelişmeleri kınayamadılar bile. Sadece Arjantin bir kınamadan bahsetti. ABD kısmen... Biz BM Güvenlik Konseyi'nden çok adil, kararlı bir sesin çıkmasını istiyorduk. Fakat bazı ülkeler var ki, artık ilişkilerini dondurdu. Onun için huzurlarınızda Hollanda, Damimarka'ya teşekkür ediyorum. Ancak, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın aynaya bakacak yüzü kalmamıştır. AB'nin aynaya bakacak yüzü kalmamıştır.
Bugün Mısır'da oynanan oyunu yarın çıkacaklar, başka bir İslam ülkesinde oynayacaklar. Bugün Mısır ama belki yarın Türkiye'yi karıştırmak isteyecekler. Çünkü bu bölgede güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Bu tuzağı bozacağız. Sabırla bozacağız.

"RABİA İŞARETİ" İLE DESTEK VERDİ
Türkiye'deki aktivistlerin, Mısır'daki askeri darbeye karşı çıkan demokrasi yanlılarına destek için sosyal medya yolu başlattığı "Rabia işareti" kampanyasına Başbakan Tayyip Erdoğan da Bursa'dan katıldı. Kampanyanın logosu olan, aynı zamanda Mısır'da katliamın yapıldığı Rabiatül Adeviyye Meydanı'nın ve darbe karşıtı gösterilerin de sembolü haline gelen dört parmakla yapılan "Rabia işareti"ni Erdoğan, kürsüdeki konuşması sırasında kullandı. "Rabia" işareti yapanları gösteren Erdoğan "Burada şu anda kardeşlerimiz Kahire'ye selam gönderiyorlar. Selamınız kutlu olsun"dedi. Tahrir Meydanı'nda darbeye ve darbe lideri Sisi'ye destek verenler kişi elleriyle "zafer işareti" yapmışlardı. Tahrir'e alternatif olan Rabiatül Adeviyye Meydanı'nda zafer işareti yerine "Rabia İşareti" doğdu. Bu işaretin İslam dünyasında yeni zafer işareti olacağı ifade ediliyor.

GÜL VE ERDOĞAN MISIR'I GÖRÜŞECEK
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan, Mısır'da yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere bugün İstanbul'da bir araya gelecek. Gül ve Erdoğan, Mısır ve Türkiye büyükelçilerinin karşılıklı olarak ülkelerine çağrılmasının ardından Mısır'la gelinen son durumu ve Mısır'da sivillere yönelik yaşanan katliamları değerlendirmek üzere İstanbul'da Tarabya Köşkü'nde toplantı yapacak.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
beşar, birbirinden, farkı, ha, sisi, yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Birbirinden Şık Kar Eldivenleri.. Sevda Ah Kadınlar 0 02 Şubat 2012 11:48
Kamalak Beşar Esad ile görüştü PassioN Haber Arşivi 0 07 Ocak 2012 17:35
Sisi''den Hülya'ya tuhaf soru! Gravity Haber Arşivi 0 30 Eylül 2008 10:21