IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2013, 14:41   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP'den Şam yorumu




CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: "Bu insanlık suçuna imza atanlar derhal ortaya çıkarılmalı ve bu vahşeti daha da boyutlandırmaları engellenmelidir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Şam'daki kimsal silah saldırısına ilişkin, bu insanlık suçuna imza atanların derhal ortaya çıkarılması gerektiğini bildirdi.

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de her gün onlarca sivilin öldürülmesine neden olan iç çatışmaların, Beşar Esad yönetiminin, Şam'ın Doğu Guta bölgesine kimyasal silahlarla saldırdığı iddiaları üzerine başka bir boyuta taşındığını belirtti.

Şam yönetiminin, söz konusu katliamın muhalif gruplar tarafından yapıldığını iddia etse de sivillerin yaşam hakkını korumaktan aciz yönetimin, öncelikli sorumlu olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, "Keza söz konusu Sarin gazı, eğer sonradan Suriye'ye sokulmadıysa, bu kimyasal silahı bulundurduğu için Şam yönetimi yine öncelikli sorumludur" değerlendirmesinde bulundu.

Yakın tarihte, Saddam Hüseyin yönetiminin Halepçe'de kullandığı Sarin gazının yarattığı ağır insanlık enkazının hala kaldırılamamışken, benzer bir vahşetin yaşanmasının insanlığın bittiği noktayı işaret ettiğini kaydeden Tanrıkulu, uluslararası camianın derhal harekete geçip, yaşananlara "dur" demesi ve vahşetin sorumlularını ortaya çıkarması gerektiğini ifade etti.

Tanrıkulu, şöyle devam etti :

"Bu yaşanan, ikinci Halepçe'dir. Yapılan da insanlık suçudur. Suriye'deki muhalif gruplar içinde de yönetimi devirmek için her türlü yolu mubah gören silahlı çetelerin olduğu bilinmektedir. Bu grupların da Sarin gazı kullanmış olabileceğini iddia edilmektedir. Sivillere yönelik bu vahşetin arkasında ister Esad yönetimi ister muhalif gruplar olsun, bu insanlık suçuna imza atanlar derhal ortaya çıkarılmalı ve bu vahşeti daha da boyutlandırmaları engellenmelidir." - Ankara
sondakika.com*

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
chpden, yorumu, Şam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık