IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2013, 14:51   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İran ve Rusya Suriye'deki Kimyasal Katliama Arka Çıktı




Dün Şam'ın, muhaliflerin güçlü bir varlık gösterdiği Ayn Tarma, Zamalka ve Cobar bölgelerinde, 1,300 kişi zehirlenerek hayatını kaybetmişti. Muhaliflerin, zehirli gazlar kullanıldığı söylediği saldırı sonrası hayatını kaybedenlerin cesetleri ve hayata tutunmaya çalışanlara yapılan ilk yardım müdahaleleri sosyal paylaşım sitelerinde yer almıştı.

RUSYA: PLANLANMIŞ BİR PROVOKASYON

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Alexander Lukaşeviç yaptığı açıklamada, kimsayal saldırı haberlerinin, tam da BM kimsayal silah müfettişlerini Suriye'ye geldiği sırada ortaya atıldığını belirterek, "Bu, daha önceden planlanmış bir provokasyonla karşı karşıya olduğumuzu akıllara getiriyor" ifadelerini kullandı. Lukaşeviç, kimsayal "saldırı iddiasının, bir yerlerden emir alınmış gibi, taraflı bölgesel medya tarafından aynı anda yayınlanmasının" dikkat çekici olduğunu dile getirdi. Rus sözcü, daha önce de medyada bu tür haberlerin yayınlandığını ancak bunların asılsız çıktığını ileri sürerek, iddiaların tarafsız ve profesyonel bir ekip tarafından araştırılması çağrısında bulundu .

İRAN: ESAD YAPMAZ

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde Suriye'de kimyasal silah kullanılarak yapılan katliamın arkasında Şam yönetiminin olamayacağını söylediği belirtildi .

"SALDIRIYI TERÖRİST GRUPLAR GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR"

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, dün gece yapılan görüşmede, iki bakanın Suriye'nin başkenti Şam kırsalında kullanılan kimyasal silah konusunu ele aldıkları belirtildi. Kimyasal silah kullanımını kesin bir dille kınadıklarını ifade eden İranlı bakan, "Bu konu doğruysa kesenlikle hiçbir cinayetten kaçınmayan ülkedeki terörist gruplar tarafından gerçekleşmiştir" diye konuştu .

Konuyla ilgili Suriye yönetimine yapılan suçlamaları yersiz bulan Zarif, şöyle devam etti: "Birleşmiş Milletler denetçileri Suriye'deyken ve Suriye hükümeti güçlü bir şekilde teröristleri geri püskürtmeyi başarabilmişken hükümet nasıl böyle bir eyleme başvurabilir. Bu eylem, çıkarlarını Suriye sorununu uluslararası boyuta taşımakta ve krizin tırmanmasında gören terörist gruplarca yapıldı ."
İzlemek için >> [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arka, Çıktı, katliama, kimyasal, rusya, suriyedeki, ve, İran


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin'den Suriye'deki Katliama Tepki Açıklaması Zen Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2013 14:45
İTT, Suriye'deki Kimyasal Saldırıyı Kınadı Zen Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2013 14:44
İran'dan Suriye'deki katliamla ilgili akıl almaz açıklama! Zen Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2013 14:31
Türkiye'deki İran ajanları Suriye'ye bilgi sızdırıyor lvntsnmz Haber Arşivi 0 01 Eylül 2012 14:15
Suriye,Yemen + Umman'da binlerce kişi gösteri yaptı.Suriye'deki gösterilerde kan aktı Sevda Haber Arşivi 0 22 Nisan 2011 20:54