IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Nisan 2008, 12:32   #1
Çevrimdışı
Kan
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Teröristten itiraf: Hedef Büyükanıt'tı




TERÖR örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki Kandil Dağı’ndaki kamplardan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan ‘Tekoşin’ kod adlı PKK’lı B.Y., Ulus'taki Anafartalar Çarşısı'nda geçen yıl gerçekleştirilen canlı bomba eyleminin asıl hedefinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt olduğunu söyledi.

Terörist B.Y., bunu canlı bomba Güven Akkuş’un eyleminin ardından, Hakurk kampına gönderilen dokümanlardan bizzat okuduğunu belirtti.

Terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki Hakurk, Şehidan ve Kandil Dağı’ndaki kamplarında askeri ve siyasi eğitim gördükten sonra geçen ay Habur Sınır Kapısı’na gelerek güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lı terörist B.Y. hakkında, örgüt üyesi olmaktan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde ailesiyle birlikte yaşarken DTP Nazilli ilçe teşkilatına gidip geldiğini, yapılan propagandalardan ve Roj TV yayınlarından etkilenerek örgüte katıldığını belirten B.Y. ifadesinde şunları söyledi:

“Askeri eğitimin ardından kampta umduğumu bulamadığım için geri dönmek istedim, ancak bana ajan muamelesi yaptılar ve 3.5 ay örgüt tarafından sorgulandım. Roj TV yayınlarında sürekli PKK’lıların dağdaki eğitimlerine yer veriliyordu. Ben de kendimi daha özgür hissetmek için dağdakilerin yaşamına özenerek örgüte katıldım. Hava ve kara harekatının yapıldığı Zagros Dağı’ndaki PKK’lıların moralleri çok bozuk. Ancak örgütte gülünmezse ve sürekli güler yüzlü olunmazsa farklı anlaşılıyor ve kişinin örgütten kaçacağı düşünülerek üzerine gidiliyor. Bu nedenle herkes güler yüzlü olmak zorunda. Ayrıca NTV, CNN Türk, Kanal D ve Show gibi kanallar son dönemde bazı yasalardan söz ettiği için izlenmesi yasaklandı.”

‘ULUS'TA ASIL HEDEF BÜYÜKANIT’TI’

PKK’lı terörist B.Y., Ankara Ulus'taki Anafartalar Çarşısı'nda 22 Mayıs 2007 tarihinde ‘canlı bomba ‘Erdal Andok’ kod adlı Güven Akkuş tarafından gerçekleştirilen eylemin esas hedefinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt olduğunu ve planın Hakurk kampında yapıldığını söyledi. B.Y., “Erdal, C-4 tipi patlayıcı ile Genelkurmay Başkanı’na eylem amaçlı 50 metre kadar yaklaşıyor. Ancak polisleri görünce panik oluyor ve daha fazla yaklaşamayacağına inanarak çarşı önünde kendini patlatıyor. Ben olayın bu şekilde yaşandığını bizzat kampa gönderilen dokümanlardan okudum” dedi.

ABD KEŞİF UÇAKLARI TEDİRGİN ETTİ

ABD uçaklarının PKK kamplarının bulunduğu alanlarda istihbarat amaçlı sık sık keşif uçuşları yaptığını kaydeden B.Y., “ABD uçaklarının keşif uçuşları kamptakileri, özelliklede üst düzey yöneticileri tedirgin ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hava harekatı sırasında Hakurk kampındaki hastane yerle bir oldu. 1’i kadın 2 kişi öldü. Hava harekatı olduğunda bulunduğumuz noktayı terk ettik, bir süre sonra aynı alana geri geldik” diye konuştu. B.Y., Örgütten kaçınca IKDP’nin istihbarat birimi olan Parastin elemanlarının kendisini Duhok’a götürüp sorguladığını, ardından Habur Sınır Kapısı’na getirip güvenlik güçlerine teslim ettiklerini belirterek, pişman olduğunu söyledi.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Ben anlattikca insanlar resmimi cizer, konustukca ozumu anlar, tanidikca da ozur dilerler..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
buyukanitti, büyükanıttı, hedef, itiraf, teroristten, teröristten


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
O teröristten itiraf: Sündüz katliamının talimatı PKK'dan geldi Seth Haber Arşivi 0 03 Temmuz 2014 11:38
Yakalanan teröristten çıkan şok mektup Ezgi Haber Arşivi 0 28 Eylül 2012 11:32
Teslim olan PKK'lı teröristten şok itiraf: '30 canlı bomba Türkiye'de' Angel Haber Arşivi 0 29 Ağustos 2008 13:15
PKK'lı teröristten itiraflar Collettivo Haber Arşivi 0 05 Ağustos 2008 15:50
Teslim olan teröristten itiraflar Julw Haber Arşivi 0 12 Temmuz 2007 16:16