IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2013, 09:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Esad Obama ve Hollande'a meydan okudu




Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Fransız Le Figaro gazetesine röportaj vererek, Suriye'ye askeri operasyonda kararlı olan Cumhurbaşkanı Françoıis Hollande'a meydan okudu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Esad, Suriye ordusunun kimyasal silah kullandığı iddialarını yeniden yalanlayarak, "Amerika ve Fransa'ya meydan okuyorum. Varsa deliliniz gösterin" diye konuştu.
Esad, Le Figaro'nun deneyimli Ortadoğu muhabiri George Malbrunot'nun sorularına şu yanıtları verdi:

Le Figaro: " Obama ve Hollande sizi 21 Ağustos'ta Şam'ın banliyösündeki saldırıda kimyasal silah kullanmakla suçluyor. Ordunuzun bu saldırıyı yapmadığını bize kanıtlayabilir misiniz?"
Esad: Suçlayan kanıtını göstermeli. Amerika ve Fransa’ya meydan okuyoruz. Obama ve Hollande, kendi halklarının önünde bile bunu yapamadılar. Size Suriye ordusunun kimyasal silah bulundurup bulundurmadığını söylemiyorum. Diyelim ki bizim ordumuz kitlesel imha silahı kullandı. Ordunun kendi askerlerinin bulunduğu bir bölgede bunu kullanması olanaklı mı ? BM heyeti, hastanede kimyasal gazdan yaralanan pek çok ordu mensubunu ziyaret etti. Burada mantık nerede?

Le Figaro: “Askeri müdahale olursa yanıtınız ne olur?”
Esad: “Ortadoğu bir barut fıçısı. Ve ateş bugün yaklaşıyor. Sadece Suriye’nin vereceği yanıttan söz etmemeli, ama ilk saldırıdan sonra ne olacağı düşünülmeli. Kimse ne olacağını bilemez. Eğer barut fıçısı patlarsa, herkes durumun kontrolünü kaybeder. Kaos ve aşırılık yayılır. Ortada bölgesel bir savaş riski var."
Le Figaro: "Fransa Suriye’nin düşmanı mı oldu ? "
Esad: "Terörsitlere mali ve askeri güç veren herkes Suriye’nin düşmanıdır. Suriye halkı ve Suriye’nin çıkarlarına karşı olan herkes düşmandır. Fransız halkı bizim düşmanımız değil. Ama Fransız devletinin izlediği politika Suriye halkına karşıdır. Bu düşmanlık Fransız devleti politikasını değiştirdiğinde son bulacaktır. Elbette, Fransa’nın çıkarlarına olumsuz yansımaları olacaktır."

ERDOĞAN NE YAPTIĞINI BİLMİYOR

Esad, Ürdün ve Türkiye’nin tutumuyla ilgili bir soruya verdiği cevapta şu ifadeleri kullandı: “Ürdün, Suriye’ye karşı hiçbir askeri operasyona üslerini açmayacağını ilan etti. Teröristleri yok etmezsek bunlar başka ülkelere gidecek. (Bu ülkelere) Defalarca mesaj gönderdik. Ürdün teröristlerin geçiş yeri olmaması gerektiğinin bilincinde. Erdoğan’a gelince, Erdoğan’ın ne yaptığının bilincinde olduğunu zannetmiyorum.” Bu arada Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Şam’daki kimyasal saldırıyla ilgili şeyleri bilmesi gerekenlerin bildiğini söyledi.

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
esad, hollandea, meydan, obama, okudu, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AMD meydan okudu! Zen Bilgisayar Donanımı 0 20 Şubat 2013 18:20
Google'a meydan okudu! Zen Google 0 30 Ocak 2013 13:02
İran meydan okudu Feronia Haber Arşivi 0 19 Nisan 2010 13:07
İran meydan okudu. Luis Haber Arşivi 0 19 Nisan 2010 11:12
Ubuntu meydan okudu! Kralice GNU, Linux ve UNIX 0 25 Temmuz 2008 10:44