IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Eylül 2013, 18:21   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kopan elini karnına diktiler!




Konya'da bir kişinin makineye kaptırması sonucu kopmak üzere olan ve tamamen ezilen sol elinin, parçalanan kemik, deri ve sinirleri mikroskop altında gerçekleştirilen operasyonla bir araya getirildi. Hastanın "paketleme" yöntemiyle karın bölgesine yerleştirilen elinin; derinin 1,5 ayda kendini yenilemesi sayesinde eskisi gibi işlevini yerine getirmesi sağlanacak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dilaver Karharman biber çekerken sol elini bileğinden makineye kaptırdı. Sadece derinin tuttuğu ve tamamen ezilen elini çevresindekilerin yardımıyla makineden çıkartmayı başaran Dilaver Karharman , Başkent Üniversitesi Konya Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı. Hastanın önce kesilmesi düşünülen eli, gerçekleştirilen operasyonla kurtarıldı.

El tamamen "yok" hükmündeydi

Operasyon hakkında AA muhabirine bilgi veren hastanenin Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. İbrahim Çivi, hastanın sol elinin, bileğin 10 santim üzerinden tamamen ezilmiş olarak kendilerine getirildiğini söyledi. Elin kendilerince tamamen "yok" hükmünde olduğunu ifade eden Çivi, "Makine, hastanın bileğeni sıyıyarak parmaklarını da atmış durumdaydı. Tutan sadece bir miktar deri vardı. Bütün parmaklar kırık, eli bileğine kadar küçük parçalar halindeydi. Gördüğümüzde 'elin bilekten kesilmesi gerekir' diye düşündük" dedi.

Sonra, '"Elini ne kadar kurtarabilirsek, o kar" diye düşündüklerini dile getiren Çivi, derhal ameliyat kararı aldıklarını bildirdi. -

Saç telinden ince malzemeler kullanıldı

Yaklaşık 5,5 saat süren operasyonla, mikroskop altında bütün parmak, damar, sinir ve tendonların yerine yerleştirildiğini aktaran Çivi, şunları kaydetti: "Kırıklar düzeltilerek, parmaklar yerine oturtuldu. Parmakları besleyen damar tamir edildi. Elin üstünde deri yoktu. Parçalanan yeri; kemikleri, damarları olan bir el haline getirdik. Eli kurtardıktan sonra, beklendiği gibi damarların parmak uçlarına giden kısımlarında sorun oluştu. Damarlar çalışmıyordu. Elin üstünde herhangi bir koruyucu deri yapısı yoktu. 'Ne yapabiliriz' diye düşündük. Karnın sağ tarafında bir boşluk oluşturduk. Cilt altı bölgesini kaldırmak suretiyle, eli oraya yerleştirdik. Kaldırdığımız yeri de mevcut olan elin üzerine yapıştırdık. Bu yöntemle deri, gömülen yerde kendisini yenileyecek. 'Parmakların ucuna kadar mükemmel el yapacağız' demiyoruz. Ama sağ el karşısında tutacak bir yapı yapmaya çalıştık. Elin çalışması ve kesilmemesi için bu operasyon yapıldı."

Operasyonda saç telinden daha ince malzemelerin kullanıldığını belirten Çivi, elin gömülen yerde 1,5 ay kalacağını sözlerine ekledi. Dilaver Karharman ise ümidini kestiği elinin kesilmesinden çok korktuğunu, ancak sonucu gördüğünde mutlu olduğunu ifade etti.

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
diktiler, elini, karnına, kopan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evleri kaybolunca, levha diktiler PassioN Haber Arşivi 0 07 Mart 2012 21:12
Ayak parmağını eline diktiler! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 0 02 Aralık 2011 16:29