IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Eylül 2013, 09:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ahmet Atakan eyleminde olaylı ikinci gün!




Hatay'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için çok sayıda ilde protesto gösterileri yapıldı. Polisin müdahalesi sonucu Kadıköy'de Opera binası revire döndü.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hatay'daki olaylarda hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek isteyen bir grup, akşam saatlerinde Kadıköy Altıyol'da bulunan Boğa heykeli'nin önünde toplandı. Dün yaşanan olaylarda gözaltına alınan kişilerin de serbest bırakılmasını isteyen kalabalık, sloganlar eşliğinde AK Parti İlçe binasına yürümek istedi. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri eylemcilere müdahalede bulundu. Göstericiler sokaklara barikat kurup, barikatları ateşe verdi. Biber gazı ve tazyikli su ile dağıtılan kalabalık ara sokaklara kaçtı. Bazı göstericiler polise taş ve havai fişeklerle saldırdı. Müdahale sırasında çevrede bulunan vatandaşlar da yoğun gazdan etkilendi. Kadıköy'de yaşanan olaylar sonucunda çok sayıda kişi gözlatına alındı.

YARALILAR OPERA BİNASINA GETİRİLDİ

Gösterilerde yaralanan ve yoğun gazdan etkilenenler, Bahariye Caddesi'nde bulunan Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'na getirildi. Operaya gelen gönüllü sağlık personelleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Durumu ciddi olan yaralı göstericiler, buradaki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.

TENCERE-TAVALI DESTEK
Kadıköy'de mahalle sakinleri eylem yapanlara destek verdi. Evlerinde olanlar camlara çıkarak tencere-tava çalıp Ahmet Atakan için protesto yapanlara destek oldu.. Zaman zaman tencere-tavanın yanında ıslık çalıp slogan atanlarda oldu.

TÜRKİYE AYAKTAYDI
İstanbul'un yanı sıra Ankara, izmir, Hatay, Eskişehir ve Mersin'de Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto için toplanan gruplara polis müdahale etti.
Vali Mutlu, eylemcilere Twitter'dan tepki gösterdi
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Halkın tiyatrosunu (Kadıköy-Süreyya) polisle çatışanlar için revir yapacağım diye işgal et. Polis çıkarınca da revire saldırı diye yaz dur, ohoh" dedi.
Kadıköy'deki protestolara Twitter hesabı üzerinden tepki gösteren Mutlu, "Biz her yeri işgal edelim, Kadıköy'de barikatlar kuralım, molotof, demir bilye, havai fişek atalım bunlar gösteri hakkı karışma deyin, Oh harika. Nerede var böyle gösteri hakkı, dünyada gösteremezsin. Polis çekip gitsin diyen marjinallerin bilmesi gereken şey: halk ve sokak korunacak. Saat 00.03'e geliyor daha fazla yazmayacağım. Taksim'den sonra neden Kadıköy'ü marjinal gruplar karıştırıyor, hedefleri ne yarın anlatacağım" ifadelerini kullandı

ANKARA
Ankara'daki gösterilerin adresi Mamak Tuzluçayır Meydanı'ydı.
Tuzluçayır Meydanı'nda biraraya gelen grup Hatay'daki olaylar sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etti. Kurlan barikatlara TOMA ve biber gazıyla müdahale edildi.
Antakya’nın Armutlu Mahallesi Gündüz Caddesi’nde toplanan kalabalık grup, sloganlar atarak şehir merkezine yürümek istedi. Çevik kuvvet, cadde girişinde güvenlik önlemi alarak grubun yürüyüşünü engelledi. TOMA araçlarıyla basınçlı su sıkıldı. Gaz bombası atılan kalabalık grup dağıtıldı.

HATAY'DA
Hatay’ın merkez Antakya İlçesi’ndei ise Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto etmek için toplanan kalabalık grup, polisin 'dağılın’ uyarısına uymayınca, basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale edildi. Antakya’nın Armutlu Mahallesi Gündüz Caddesi’nde toplanan kalabalık grup, sloganlar atarak şehir merkezine yürümek istedi. Çevik kuvvetle cadde girişinde güvenlik önlemi alınarak grubun yürüyüşü engellendi. Emniyet güçleri, gruba yüşürüyüşün izinsiz yapıldığı ve dağılmaları için anons yaptı. Anonsa uymayan gruba TOMA araçlarıyla basınçlı su sıkıldı.

MERSİN'DE
Mersin'de düzenlenen izinsiz gösteride polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruptan 8 kişi gözaltına alındı.
Hatay'daki olayları protesto etmek amacıyla Merkez Yenişehir ilçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü yanında toplanan grup, caddeyi trafiğe kapatarak Barış Meydanı'na doğru yürümek istedi.
Uyarılara rağmen dağılmayan gruba müdahale eden güvenlik güçleri, 8 kişiyi gözaltına aldı.Grup, polisin müdahalesinin ardından dağıldı.

İZMİR
İzmir'de Kıbrıs Şehitleri Caddesinde toplanan grup, sloganlar atarak Basmane Meydanı'na yürüdü. Polis ekiplerince meydana girmeleri engellenen gruba, dağılmaları uyarısında bulunuldu.
Tüm uyarılara rağmen dağılmayıp taş atan gruba, polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Polise havai fişekle karşılık veren grup, müdahale sonunda büyük ölçüde dağıldı.
Gruptakilerden bazıları, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde tekrar toplanıp slogan attı.
Bu arada, olaylar sırasında TOMA'nın önünde durup polislerin görev yapmasını engellemeye çalışan bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

GAZİ MAHALLESİ KARIŞTI
Hatay'da Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesini protesto etmek isteyen kalabalık bir grup, Gazi Mahallesi İsmet Paşa Caddesi'nde eylem yaptı.
Grup, ara sokaklarda polis ekiplerine molotof kokteyli atarken, polis ekipleri de TOMA ve akrep araçlarıyla su ve biber gazı ile müdahale de bulundu.
Hatay'da Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesini protesto etmek isteyen bir grup, Gazi Mahallesi'nde eylem yaptı. Çöp konteynerlerını devirip barikat kuran göstericiler, pazar tahtalarından oluşan barikatı ateşe verdi. Olaylar sırasında göstericiler, Gazi Mahallesi İsmet Paşa Caddesinin bir bölümünü trafiğe kapattı. Bunun üzerine polis biber gazı ve tazyikli su ile yüzleri maskeli gruba müdahale etti. Gruptan bazı kişiler sapanlarla polise taş ve misket attı. Müdahale esnasında bazı göstericiler ara sokaklarda akrep araçlarına molotof kokteyli attı. Polis ekipleri TOMA aracı ile yanan barikatı söndürdü.

ESKİŞEHİR
Eskişehir'de ise Yeni Bağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde toplanan yaklaşık 70 kişilik grup, burada bir süre slogan attı. Bu sırada bazı eylemciler, Üniversite Caddesi'ni trafiğine kapattı. Yolu kapatan eylemcilere, araç sürücüleri tepki gösterdi. Yola uzanan bir gösterici, arkadaşları tarafından yerden kaldırıldı. Yürüyüşe geçen grup, slogan atarak Vişnelik Mahallesi Atatürk Bulvarı'na kadar geldi. Burada bir süre bekleyen grup, olaysız dağıldı.

MERSİN
Mersin'de de protesto gösterileri vardı. Merkez Yenişehir ilçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü yanında toplanan grup, caddeyi trafiğe kapatarak Barış Meydanı'na doğru yürümek istedi. Gruba müdahale eden güvenlik güçleri, 8 kişiyi gözaltına aldı.

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ahmet, atakan, eyleminde, gÜn, ikinci, olaylı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HES eyleminde gerginlik: 4 yaralı Aze Haber Arşivi 0 06 Eylül 2011 11:01
Sultan Ikinci Ahmet Ecrin Tarih 0 28 Nisan 2011 22:09
‘Ahmet Kaya şarkısı’ için ikinci cinayet Angel Haber Arşivi 0 02 Eylül 2008 12:16
Erzincan'da oturma eyleminde gerginlik PuSAt Haber Arşivi 0 08 Nisan 2006 18:41