IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2013, 04:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TSK, O Helikopterin Radar Görüntülerini Yayınladı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Suriye'ye ait helikopterin Türk jetleri tarafından düşürülmesiyle ilgili Genelkurmay Başkanlığından açıklama ve radar izi görüntülerini yayınlandı.


İlişkili Haberler
Bülent Arınç'tan Önemli Açıklamalar
Türkiye Suriye Helikopterini Vurdu (Video-Galeri)
Genelkurmay Başkanlığı, M-17 tipi bir Suriye helikopterinin, Türk hava sahasını, yaklaşık 14.200 feet irtifada seyrederken, 2 kilometre derinlikte ihlal ettiğini, bu durum üzerine, bölgede hava devriye görevinde bulunan iki F-16 uçağından biri tarafından, saat 14.27'de Türk hava sahasındayken vurulduğu ve hududun takriben 1 kilometre Suriye tarafına düştüğünü bildirdi.

RADAR İZ BİLGİLERİ PAYLAŞILDI!

Genelkurmay Başkanlığı, Türk hava sahasını 2 kilometre ihlal eden M-17 tipi Suriye helikopterinin havada devriye görevinde bulunan F-16 tarafından vurulduğunu açıkladı. Vurulan helikopterin 1 kilometre Suriye tarafına düştüğünü açıklayan Genelkurmay Başkanlığı, helikopterin radar iz bilgilerini de paylaştı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, M-17 tipi bir Suriye helikopterinin Türkiye hududuna 26 NM mesafede iken 16 Eylül 2013 saat 13.41'den itibaren Diyarbakır'daki Birleştirilmiş Kontrol İhbar Merkezi (BİKİM) tarafından tespit edilerek takibe alındığı bildirildi.

Açıklamada, hududa 5 NM kalıncaya kadar Birleştirilmiş Kontrol İhbar Merkezi (Diyarbakır) tarafından Türk hava sahasına yaklaştığına ilişkin uyarı yapıldığı, buna rağmen Suriye helikopterinin Türk hava sahasına yaklaşmaya devam ettiği ve saat 14.25'te Hatay Yayladağ'a bağlı Güveççi Hudut Karakolu bölgesinde Türk hava sahasını yaklaşık 14 bin 200 feet irtifada seyrederken 2 kilometre derinlikte ihlal ettiği kaydedildi. Helikopterin bölgede hava devriye görevinde bulunan iki adet F-16 uçağından birisi tarafından saat 14.27'de Türk hava sahasında iken vurulduğu ve hududun takriben 1 kilometre Suriye tarafına düştüğü bildirildi.

ÖNCE İKAZ EDİLDİ

“Suriye’ye ait bir MI 17 helikopteri, bugün saat 14.20 sıralarında Hatay Yayladağı Güveçli bölgesinde 2 km. Türkiye’de hudut ihlalinde bulunmuştur. Hava savunma unsurları tarafından sürekli ikaz edilmiştir. Ancak ihlalin devam etmesi üzerine Malatya’dan havalanan uçaklarımız tarafından saat 14.25’te füzeyle vurulması sonucu, helikopterin Suriye topraklarına düştüğü tespit edilmiştir. Mürettebatla ilgili bir bilgiye ulaşamadık. Ancak helikopter sınırda Suriye tarafına düştü.”

2 KİLOMETRE İHLAL ETTİ

Genelkurmay Başkanlığı olayla ilgili yaptığı açıklamaya göre, M-17 tipi bir Suriye helikopterinin Türkiye hududuna 26 NM (Deniz mili) mesafedeyken, saat 13.41’den itibaren Diyarbakır’daki Birleştirilmiş Kontrol İhbar Merkezi (BİKİM) tarafından tespit edilerek takibe alındığı belirtildi.

Hududa 5 NM kalıncaya kadar BİKİM tarafından Türk hava sahasına yaklaştığına ilişkin helikoptere uyarı yapıldığı, buna rağmen Suriye helikopterinin yaklaşmaya devam ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Helikopter, saat 14.25’te Hatay/Yayladağ’a bağlı Güveççi Hudut Karakolu bölgesinde, Türk hava sahasını, yaklaşık 14 bin 200 feet irtifada seyrederken, 2 kilometre derinlikte ihlal etmiştir. Bu durum üzerine, bölgede hava devriye görevinde (havada hazır) bulunan iki F-16 uçağından biri tarafından, saat 14.27’de Türk hava sahasındayken vurulmuş ve hududun takriben 1 kilometre Suriye tarafına düşmüştür.”

3 HAVALİMANINDA GEÇİCİ ALARM VERİLDİ
Suriye sınırındaki hareketlilik, Türkiye’nin güney bölgesine yapılan sivil uçuşları da etkiledi. Suriye topraklarında uçuş yaparken düşen askeri helikopter nedeniyle Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa Havalimanları dün saat 15.00’de uçuşlara kapatıldı. Bu illere giden üç uçak, Adana Havalimanı’na yönlendirildi. Güvenlik gerekçesiyle alınan karar yaklaşık bir saat sonra kaldırıldı ve hava uçuş trafiği normale döndü.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından ayrıca helikopterin radar iz bilgileri de paylaşıldı.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
görüntülerini, helikopterin, radar, tsk, yayınladı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kocasının öğrencisiyle ilişki görüntülerini buldu PassioN Haber Arşivi 0 15 Mart 2012 20:23
TBMM Komisyonu Heron görüntülerini istedi PassioN Haber Arşivi 0 06 Şubat 2012 21:18
NASA, 11 Eylül saldırısının görüntülerini yayınladı! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 0 12 Eylül 2011 15:17
TSK 4 şubat operasyon görüntülerini yayınladı Lee Haber Arşivi 0 07 Şubat 2008 15:02