IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2013, 05:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
13 Bin Nüfuslu İlçeye 100 Bin Kişilik Mezarlık





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Düzce'nin 13 bin nüfuslu Cumayeri ilçesinde belediye tarafından düzenleme çalışmaları tamamlanan, kapasitesi 100 bine çıkarılan mezarlığa binlerce gül dikildi.


Belediye Başkanı Yakup Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ölüsüne saygısı olmayanın, dirisine saygısı olmaz'" mantığıyla hareket ederek, mezarlıkta düzenleme çalışması başlattıklarını söyledi.

Mezarlığa binlerce gül diktiklerini, her paftaya gül isimleri verdiklerini dile getiren keleş, böylelikle ziyaretçilerin yakınlarının mezarını bulmakta zorlanmayacaklarını anlattı.
Mezarlıklara verilen isimlerin kendisini ürküttüğüne dikkati çeken Keleş, şöyle konuştu:

"Mesela Zincirlikuyu Mezarlığı. Adamı sanki kuyuya salmışlar, zincirli bir kuyudaymış gibi. 'Mezarlığın ismi söylenirken çok ürkütücü olmamalı' diye düşünüyorum. Bunun için de pembe, kırmızı ve beyaz gül gibi isimler verdik. 'Güller adasında yatar benim sevdiğim' denilebilir.

Mezarları, mezarlıklar müdürlüğümüzde hangi adada, kaç mezarlık ya da kimin nesi varsa, kayıt altına aldık. Bu sayede dışarıdan biri geldiğinde bilgisayarımızdan definin nerede olduğunu anında söyleyebiliyoruz. Bu, sadece vatandaşın kaydı açısından değil tabii ki. Diyelim ki devlet, bundan 10-20 yıl önce ölen birinin kaydını görmek istese, 'ölüm sebebini öğrenmek istiyoruz, birtakım tetkikler yapılacak' denildiği zaman hiç kimseye sormadan bütün mezarlıkların kayıt altında tutulduğu bir şehir mezarlığı haline getirildi.''

Keleş, mezarlığa cenaze namazları için açık hava mescidi, bekçi evi, şadırvan, gasilhane ve morg yapacaklarını kaydetti.

''İslam'ın kabir-mezar anlayışında, mermer taşı arzu edilen bir uygulama şekli değil''

Mezarların mermerle kaplanmasının İslamiyet'le örtüşmediğini ancak kişilerin isteğine göre ve belirli kıstaslar dahilinde buna izin verildiğine dikkati çeken Keleş, şunları söyledi:
''Mezarların mermerle kaplanması durumunda çökmesi söz konusu.

Aslına bakarsanız mermer uygulaması dinimizle çok örtüşen bir şey değil. Toplumsal teamüllerimiz gereği yapılan şeyler bunlar. İslam'ın kabir-mezar anlayışında, belki bir baş-ayak taşı işareti söz konusu ama böyle mermer taşı arzu edilen bir uygulama şekli değil. Kişiler '50-100 yıllık sürede mezarımın belli olmasını istiyorum' diyorsa, onun için belediyeden izin alıyor, cüzi bir bedel karşılığında bu hakkı elde ediyor.

Mezarlıklar, istisnalar hariç kıyamete kadar çok imarı değişmeyen yerlerdir. Belki bu mermer çevirmeleri olmasa yüzyıl sonra mevcut mezar kaybolur, üzerine defin yapmak mümkün olur. Bunlar mezarların biraz daha uzun ömürlü kalmaları için sebeptir. Böyle olduğu zaman da insanlar bir bedel ödemeli.''

24 SAAT CANLI KUR'AN OKUNACAK

Keleş, arzularının Ayasofya'daki özel bölmede olduğu gibi mezarlıkta da 24 saat Kur'an-ı Kerim okunacak organizasyonu gerçekleştirmek olduğunu dile getirdi.

Mezarlığa ilçe dışından gelecek cenazeleri de defnedebileceklerini vurgulayan Keleş, "Düzenlemelerin ardından mezarlığımızdaki kapasite 100 bin oldu. Bu kapasiteyi artıracak daha geniş alanımız mevcut. Talep olduğu sürece kapasiteyi artırarak istekleri karşılamaya hazırız" dedi.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
100, 13, bin, kişilik, mezarlık, nüfuslu, İlçeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İş Hayatında Hangi Kişilik Tipine Sahipsiniz? İş hayatı Kişilik Testi Zen Kişisel Gelişim 0 26 Aralık 2012 19:22
Bir Bedende Birkaç Kişilik Disosyatif Kişilik Zen Ruh Sağlığı 0 01 Kasım 2012 20:19
1 milyon nüfuslu ilçeye 8 yeni ilçe PassioN Haber Arşivi 0 22 Nisan 2012 12:19
Mezarlık ve Türbeler Sim Doğu Anadolu Bölgesi 0 18 Ağustos 2011 04:51
En Renkli Mezarlık ~ Neşeli Mezarlık (Sapanta) Hesna Merak Ettikleriniz 0 15 Ocak 2010 16:08