IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2013, 12:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ankara'da konuşulan iddia




Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine dair düzenlemenin bir dönem için rafa kaldırılabileceği öne sürüldü. AK Parti'den sürpriz bir hamle gelebilir...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cumhurbaşkanlığı seçiminin Meclis tarafından gerçekleştirilmesi planlanıyor. Projeye, muhalefetin de sıcak baktığı konuşuluyor.
AK Parti’liler yetkileri belli olan bir cumhurbaşkanını halka sunmanın anlamsız olduğunu söylüyor.

Taraf'ın haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Gelecek yıl, üç sandık kurulabilir” açıklamasıyla gündeme gelen projenin rafa kaldırılacağı iddia ediliyor. Gelinen son noktada cumhurbaşkanlığı seçiminin mevcut sistemde olduğu gibi Meclis tarafından gerçekleştirilmesi planlanıyor. Ancak Meclis’in bu seçimi yapması için Anayasa değişikliği gerekiyor. Zira 2007’de yapılan referandumda “cumhurbaşkanını halkın seçmesi” onaylanmıştı. Bu düşünce hayata geçirilirse, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine yönelik düzenlemenin bir dönem ertelenmesi gündeme gelebilir. Projeye, muhalefetin de sıcak baktığı konuşuluyor.

KAMPANYADA NE DİYECEĞİZ
AK Parti Mart ayında yerel seçimleri, Ağustos ayında cumhurbaşkanlığı seçimini, Kasım ayında da Anayasa değişikliği referandumunu gerçekleştirmeyi planlıyordu. Bu plan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik tarafından, “3-8-1” formülü olarak duyurulmuştu. Anayasa değişikliğiyle ilgili umutların azalması ve başkanlık sisteminin rafa kalkmasıyla birlikte, cumhurbaşkanlığı seçim sisteminin de tartışma konusu olduğu ifade ediliyor. AK Parti kurmayları, bu şartlarda cumhurbaşkanını halkın seçmesinin bir anlamı olmadığı görüşünü savunuyor. Bir AK Parti yöneticisi, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kampanya hazırlamayı düşündük, nasıl bir kampanya yürüteceğimize karar veremedik. Cumhurbaşkanının yetkileri belli. Böyle bir durumda, kararnameleri çok hızlı onaylayacak diye kampanya düzenleyemezsiniz” değerlendirmesini yaptı. Cumhurbaşkanını halkın seçmesinin başkanlık sistemiyle bir anlamı olacağını ifade eden AK Parti kurmayı, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi düzenlemesinin bir dönem ertelenebileceğini kaydetti.

MECLİS SEÇECEK
Ankara kulislerinde son dönemde konuşulmaya başlandığı belirtilen formüle göre, gelecek yıl sadece yerel seçimler yapılacak. Yapılacak bir düzenleme ile bir dönem daha cumhurbaşkanı Meclis tarafından seçilecek. Ancak cumhurbaşkanını halkın seçmesi için Anayasa’da değişikliğe gidilmesi gerekiyor. 2007 referandumunda cumhurbaşkanını halkın seçmesi onaylanmıştı. Bu çerçevede Abdullah Gül’ün bir dönem daha cumhurbaşkanlığı yapmasının yolu açılacak. Ancak konuyla ilgili resmi bir hazırlığın olmadığı öğrenildi.

Alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ankarada, iddia, konuşulan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyada en çok konuşulan diller. Düş Serbest Kürsü 0 05 Şubat 2013 01:29
AK Parti kulislerinde konuşulan son iddia! Ezgi Haber Arşivi 0 28 Eylül 2012 11:49
Ali Bayramoğlu'nun çok konuşulan MİT analizi PassioN Haber Arşivi 0 09 Şubat 2012 20:12
Ankara kulislerinde konuşulan iki senaryo! Lucifer Haber Arşivi 0 18 Haziran 2010 14:55